Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti


DO POČETKA SKUPA

 

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS

MIPRO galaksija


Zaslužni u stvaranju MIPRO-a
Arhiva
rujan 2012.

Od 1978.

 

MIPRO su stvarali mnogi, svatko na svoj način, svatko u svoje doba, svatko u drugim okolnostima. Netko je djelovao od samog početka daleke 1978.godine, netko se priključio nakon nekoliko godina, netko znatno kasnije. Netko je djelovao kraće, netko duže vrijeme. Rijetki su djelovali cijelo vrijeme. No mnogi su ostavili svoj trag i dali svoj doprinos koji je prepoznatljiv i u današnjem MIPRO-u. Bez velikih ambicija ovdje ćemo tjedno davati krokije osoba zaslužnih za razvoj MIPRO-a bez imalo ambicije da budemo mjerači i suci nečijih zasluga. Želja nam je da se povodom obilježavanja 35 godina održavanja skupova MIPRO sjetimo onih kojih se moramo sjetiti od kojih je, srećom, velika većina i danas živa. Redoslijed sjećanja i opseg teksta, koji opisuje zaslužne miprovce, nije ni u kakvoj korelaciji s doprinosom pojedinca razvoju MIPRO-a ali može imati veze sa stupnjem prijateljstva dotične osobe i potpisnika i autora ovih tekstova. Prikazi pojedinaca u ovoj rubrici bit će dakle u skladu s jednom od definicija umjetnosti: subjektivan odraz objektivne stvarnosti!

 

Ako nekoga ovdje ne nađete, to ne znači da je manje zaslužan od onih koje ćete ovdje naći. No sasvim sigurno ovdje nećete naći najzaslužnijeg: to je „obični“ sudionik skupova MIPRO. Njega je moguće opisati samo statistički, a to je malo teže. Ne znamo mu ni mjesto ni godinu rođenja, ni kako se zove, ni gdje se školovao, ni gdje je niti što radi. Ako ga Vi poznate, svakako ga opišite i pošaljite nam tekst. Bit ćemo Vam zahvalni.

 

Kako svaki posao netko mora započeti, tako se ja „laćam pera“ i počinjem pisati. A kad mi dosadi, vi, drage kolege i čitatelji, slobodno nastavite. Dok i vama ne dosadi.

 

Dakle, pođimo redom.

Petar Biljanović

9. rujan 2012

Rajko Tomović (Baja, Mađarska, 1919. – Beograd, Srbija, 2001.)26. rujan 2012
Branko Souček zvani Pan (Bjelovar, 1930.)19. rujan 2012
Mihajlo Filiferović (Bor, Srbija,1922.)11. rujan 2012
Od 1978.9. rujan 2012
[natrag]


 

Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 

Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Ekonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u ZagrebuHATZUNIPUT-HT Zagreb