Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

MIPROm do znanja i inovacija

Download
 
MIPRO TV
 
Korisni linkovi
Journal of Green Engineering
 
VIJESTIPRESSARHIVA
Novom cloud uslugom HT poslovnim korisnicima čuva ključne aplikacije i podatke

Zlatni sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a, Hrvatski Telekom u svoju ponudu za poslovne korisnike uvodi novu ICT uslugu koja objedinjuje dvije vrlo važne cloud usluge: backup i replikaciju. Usluga Veeam backup i replikacija osigurava dostupnost ključnih servisa i podataka kod nepredviđenih situacija te na taj način sprječava ogromne gubitke za poduzetnike, obrtnike i velike kompanije.


[više]
20. travanj 2018
CARNET uživo prenosi predavanje o medijskoj pismenosti i lažnim vijestima

Predavanje i radionica pod nazivom „Zašto je važna (novo)medijska pismenost: primjer lažnih vijesti“, koja se održava u četvrtak, 19. travnja s početkom u 11 sati i 25 minuta u Osijeku, može se uživo pratiti na CARNET-ovoj platformi Meduza.


[više]
19. travanj 2018
Najveća infrastrukturna investicija Odašiljača i veza u ovoj godini napreduje

Brončani sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a, Odašiljači i veze, tvrtka u potpunom državnom vlasništvu od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, početkom ožujka ove godine pokrenula je radove na izgradnji novog objekta s ciljem podizanja kvalitete usluga i preseljenja vlastite radiokomunikacijske i telekomunikacijske opreme te opreme drugih korisnika s postojeće lokacije Ugljan na lokaciju istočno od tvrđave Sv. Mihovil na vrhu Mala Glava.


[više]
18. travanj 2018
Otvoren novi multimedijski T-Centar u Dubrovniku

Zlatni sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a, Hrvatski Telekom u ponedjeljak je otvorio novi multimedijski T-Centar u Dubrovniku koji će u atraktivnom i modernom ambijentu svim posjetiteljima osigurati vrhunsko korisničko iskustvo.


[više]
17. travanj 2018
Pametna rješenja za gradove

Konferencija „WIFI4CITY – pametna rješenja za gradove“ održana je u organizaciji tvrtki AdriNet i Ruckus Networks, u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj, okupila je 140 sudionika, predstavnika sadašnjih i budućih pametnih općina, gradova i županija iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te  eksperata koji se bave tematikom pametnih gradova.


[više]
16. travanj 2018
HOPS postao član udruženja mediteranskih operatora prijenosnih sustava (Med-TSO)

Na Skupštini Med-TSO održanoj u srijedu u Bruxellesu, HOPS, inače skupni član MIPRO-a, je službeno postao jedan od članova udruženja koje okuplja operatore prijenosnih sustava iz 18 mediteranskih zemalja.


[više]
13. travanj 2018
Mostarski sajam: potpisani sporazumi o suradnji znanosti i gospodarstva u ICT području

Na 21. Mostarskom sajmu, između više stotina izlagača iz dvadesetak zemalja i gotovo svih grana gospodarstva, i ove se godine zanimljivim sadržajem i vizualnim oblikovanjem, posebno ističe izložbeni prostor Ericssona Nikole Tesle, inače zlatni sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a, koji su tijekom petodnevnog događanja obišli brojni poslovni partneri, kupci i ostali posjetitelji. U okviru sajamskih događanja kompanija je sa Sveučilištem u Mostaru potpisala Sporazum o suradnji u području informacijske i komunikacijske tehnologije u znanstvenoistraživačkoj djelatnosti sa ciljem zajedničkog stvaranja inovativnog društva znanja.


[više]
12. travanj 2018
Otvorena najinovativnija bolnica u Azerbajdžanu

Azerbajdžanski predsjednik 27. ožujka službeno je otvorio novu, međunarodnu, inovativnu bolnicu Bona Dea International Hospital u Bakuu. Misija bolnice je osigurati najviše standarde zdravstvenih usluga uz implementiranje inovacija na svim razinama, a u ostvarenju tog cilja oslanja se na jake europske partnere među kojima je i IN2 grupa, inače brončani sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a.


[više]
11. travanj 2018
Isporuke mjernih transformatora na Filipine

U travnju ove godine predstoji isporuka šest 500 kV kombiniranih mjernih transformatora tipa VAU-525, što predstavlja prvu referencu na tom naponskom nivou te proširenje game proizvoda zlatnog sponzora jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupnog člana MIPRO-a, društva KONČAR – Mjerni transformatori za Filipine.


[više]
10. travanj 2018
Ericsson Nikola Tesla u 25 najutjecajnijih ICT projekata u EU

Nova studija Europske komisije analizirala je utjecaj na društvo različitih razvojno-istraživačkih projekata vezanih uz aktivnu i zdravu starost, a financiranih od strane EU. Čak tri projekta u kojima je sudjelovala kompanija Ericsson Nikola Tesla, inače zlatni sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a, uvrštena su među 25 najutjecajnijih projekata u zadnjih 11 godina.


[više]
9. travanj 2018
Održana sjednica Predsjedništva MIPRO-a

U utorak, 3. travnja, održana je u Bijeloj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Zagreb, sjednica Predsjedništva MIPRO-a koju je vodio predsjednik Miroslav Poljak, a prisutni su bili članovi predsjedništva – Petar Biljanović i Vladimir Mrvoš, dok su izostanak opravdali Andrea Budin i Jadranko Novak. Sastanku je prisustvovao v.d. predsjednik Programskog odbora Karolj Skala i Vladimir Olujić koji na prošlogodišnju inicijativu s Petrom Biljanovićem po prvi put organizira Dan gospodarstvenika u sklopu skupa MIPRO.


[više]
4. travanj 2018
Ugovorena proizvodnja četiri dizelsko-električna motorna vlaka

Zlatni sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupnog člana MIPRO-a, KONČAR – Električna vozila i HŽ Putnički prijevoz potpisali su dodatak Ugovoru za nabavu dizelsko-električnih motornih vlakova kojim je osigurana proizvodnja četiri nova dizelsko-električna motorna vlaka. Sredstva za vlakove osigurana su Zajmom Svjetske banke.


[više]
3. travanj 2018
Održan sastanak Programskog odbora skupa MIPRO 2018

U utorak 27. ožujka s početkom u 11 sati, u Bijeloj vijećnici FER-a u Zagrebu održan je sastanak Programskog odbora 41. skupa MIPRO 2018, koji je vodio v.d. predsjednik Programskog odbora Karolj Skala.


[više]
28. ožujak 2018
Usmjereni na budućnost

Pred prepunom dvoranom kompanije Ericsson Nikola Tesla u Zagrebu, inače zlatnog sponzora jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupnog člana MIPRO-a, održana je prva demonstracija 5G tehnologije u Hrvatskoj te je istodobno objavljeno i značajno proširenje aktivnosti kompanije u području istraživanja i razvoja, čime je najavljeno daljnje intenzivno zapošljavanje stručnjaka u Hrvatskoj i to na poslovima visoke dodane vrijednosti.


[više]
27. ožujak 2018
OiV i Hrvatske šume - ugovor o integriranoj usluzi video nadzora u funkciji zaštite od požara

U nazočnosti ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i ministra mora, prometa i infrastrukture, Olega Butkovića, trgovačka društva Hrvatske šume i Odašiljači i veze, inače brončani sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupnog člana MIPRO-a, sklopili su ugovor o pružanju integrirane usluge video nadzora s detekcijom dima i vatre i simulatorom širenja požara uključujući i uslugu privatne radijske komunikacije u svrhu protupožarne zaštite šuma i šumskog zemljišta i to za područje kojim gospodari podružnica Hrvatskih šuma u Splitu.


[više]
26. ožujak 2018
Sastanak BEREC-ove radne skupine zadužene za izradu komunikacijske strategije

U Briselu je u četvrtak, 15. ožujka, održan sastanak tima stručnjaka koji su unutar Ad hoc Communication grupe europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications) zaduženi za izradu  komunikacijske strategije BEREC-a za 2018.


[više]
23. ožujak 2018
KONČAR sudjeluje na međunarodnom sajmu Amper u Češkoj

U Brnu, u Češkoj, u utorak je otvoren 26. međunarodni sajam elektrotehnike i komunikacijske tehnologije AMPER 2018 na kojem sudjeluje i KONČAR, inače zlatni sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a.


[više]
22. ožujak 2018
Kolumne
 
Novosti
 • 13.4.2018

  Održana sjednica Predsjedništva MIPRO-a  

   
   

  U utorak, 3. travnja, održana je u Bijeloj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Zagreb, sjednica Predsjedništva MIPRO-a koju je vodio predsjednik Miroslav Poljak, a prisutni su bili članovi predsjedništva – Petar Biljanović i Vladimir Mrvoš, dok su izostanak opravdali Andrea Budin i Jadranko Novak. Sastanku je prisustvovao v.d. predsjednik Programskog odbora Karolj Skala i Vladimir Olujić koji na prošlogodišnju inicijativu s Petrom Biljanovićem po prvi put organizira Dan gospodarstvenika u sklopu skupa MIPRO. [više]

   

 • 12.4.2018

  Održan sastanak Programskog odbora skupa MIPRO 2018  

   
   

  U utorak 27. ožujka s početkom u 11 sati, u Bijeloj vijećnici FER-a u Zagrebu održan je sastanak Programskog odbora 41. skupa MIPRO 2018, koji je vodio v.d. predsjednik Programskog odbora Karolj Skala. [više]

   

 • 18.3.2018

  Prvi telekonferencijski sastanak Programskog odbora skupa MIPRO 2018  

   
   

  U utorak 27. veljače s početkom u 11 sati, prvi put je održan telekonferencijski sastanak Programskog odbora u vezi priprema za skup MIPRO 2018, koji je vodio v.d. predsjednik Programskog odbora Karolj Skala. [više]

   

 • 15.2.2018

  Dogovorena suradnja između HUP-a i MIPRO-a  

   
   

  Na sastanku u uredu HUP-a na kojem je direktor Davor Majetić primio delegaciju MIPRO-a u sastavu Vladimir Olujić i Karolj Skala dogovorena je dugoročna suradnja na održavanju Dana gospodarstvenika na godišnjim skupovima MIPRO-a.[više]

   

 • 9.2.2018

  Održan sastanak Programskog odbora skupa MIPRO 2018  

   
   

  U srijedu, 31. siječnja, održan je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu sastanak Programskog odbora 41. međunarodnog skupa MIPRO 2018 koji je vodio v.d. predsjednik Programskog odbora Karolj Skala.[više]

   

 • 4.2.2018

  Održana sjednica Predsjedništva MIPRO-a  

   
   

  U ponedjeljak, 22. siječnja, održana je u Bijeloj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Zagreb, sjednica Predsjedništva MIPRO-a koju je vodio predsjednik Miroslav Poljak, a prisutni su bili članovi predsjedništva – Jadransko Novak, Petar Biljanović, Andrea Budin i Vladimir Mrvoš, dok su izostanak zbog službenog puta izvan Hrvatske opravdali Hrvoje Išek i Vitomir Komen. Sastanku je prisustvovao i v.d. predsjednik Programskog odbora Karolj Skala.[više]

   

 
Suorganizatori
IRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebVIPnet Zagreb