Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

MIPROm do znanja i inovacija

Važni datumi

 • Rok za dostavu sažetaka:
  22. siječnja 2018.
 • Rok za dostavu radova:
  19. veljače 2018.
 • Rok za konačnu recenziju:
  12. ožujka 2018. 

 

Download
 
MIPRO TV
 
Korisni linkovi
Journal of Green Engineering
 
VIJESTIPRESSARHIVA
Portofon - novi medijski pokrovitelj skupa MIPRO

Novi medijski pokrovitelj skupa i udruge MIPRO je novi portal Portofon.com. To je portal za  sve one koje zanima svijet starih mobitela, ali i najnovijih pametnih telefona uz savjete stručnjaka s više od 20 godina iskustva i testiranih više od 1000 modela mobitela.


[više]
16. ožujak 2018
HAKOM na prvoj ovogodišnjoj Plenarnoj sjednici BEREC-a

U Bratislavi, Slovačka, održana je 8. i 9. ožujka prva ovogodišnja Plenarna sjednica europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications), na kojoj su glavne teme bile vezane uz raspravu o trenutnom stanju kao i daljnjim koracima regulatornog okvira za elektroničke komunikacije.


[više]
15. ožujak 2018
CARNET-ov projekt „e-Škole“ među 12 najboljih edukacijskih projekata u svijetu

Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) proglasila je CARNET-ov pilot projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“  jednim od 12 najboljih projekata u svijetu u području primjene IKT-a u obrazovanju za 2017. godinu u konkurenciji od 143 prijavljena projekta iz 79 zemalja.


[više]
14. ožujak 2018
Robotina - brojne prednosti svim članovima zajednice

Robotina, koja je godinama vrlo uspješna u segmentu najkompletnije „community“ Robotina IOT platforme, koja povezuje sve učesnike na tržištu električne energije koristeći disruptivne „state of the art“ tehnologije (Internet of Things, umjetna inteligencija, blockchain), integrirane koncepte i inovativni poslovni model, prva na svijetu povezuje sve elemente koji omogućavaju  uštede energije, poboljšavaju sigurnost i zaštitu korisnika i donose brojne prednosti svim članovima zajednice, koji ne poznaje granice.


[više]
13. ožujak 2018
Odašiljači i veze započeli radove kod tvrđave Sv. Mihovila

Brončani sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a, Odašiljači i veze, tvrtka u potpunom državnom vlasništvu od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, prošli tjedan su pokrenuli radove na izgradnji novog objekta s ciljem podizanja kvalitete usluga i preseljenja vlastite radiokomunikacijske i telekomunikacijske opreme te opreme drugih korisnika s postojeće lokacije Ugljan na lokaciju istočno od tvrđave Sv. Mihovil na vrhu Mala Glava.


[više]
12. ožujak 2018
HAKOM: Na tržištu elektroničkih komunikacija veća ulaganja u odnosu na prethodnu godinu

Na tržištu elektroničkih komunikacija u Republici Hrvatskoj u 2017. operatori su nastavili s investicijama u razvoj infrastrukture, napredne tehnologije i inovativne usluge. Prošle godine je u tržište elektroničkih komunikacija uloženo oko 2,6 milijarde kuna što je 4 posto više nego u 2016. Prihodi od tradicionalnih govornih usluga i dalje su u padu.


[više]
9. ožujak 2018
Suradnja OIV-a s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe

Član Uprave – direktor Odašiljača i veza Mate Botica i direktor Hrvatske kontrole zračne plovidbe Vlado Bagarić potpisali su Sporazum o međusobnim pravima i obvezama u svrhu zajedničke izgradnje i uporabe višenamjenskog infrastrukturnog objekta na lokaciji Ilin Vrh.


[više]
8. ožujak 2018
KONČAR sudjeluje na sajmu Middle East Electricity u Dubaiju

U Dubaiju, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u utorak je otvoren 43. međunarodni sajam energetike i energetske opreme Middle East Electricity (MEE) na kojem već desetu godinu sudjeluje i KONČAR, zlatni sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a.


[više]
7. ožujak 2018
MWC 2018: 5G spreman za poslovanje

Ericsson je već tradicionalno veliki izlagač na najznačajnijem događanju u svijetu mobilnih komunikacija, Mobile World Congressu koji se već niz godina održava u Barceloni. Tamo je predstavio novosti i potencijal za poslovni rast koje omogućuju inovacije u području 5G, IoT i digitalnog poslovanja.


[više]
6. ožujak 2018
Ugovorena oprema za hidroelektranu Khoda Afarin u Iranu

Zlatni sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a, Društvo KONČAR – Generatori i motori (GIM) potpisalo je ugovor za isporuku dvaju nova vertikalna generatora i pomoćnih sustava s tvrtkom Farab Co. iz Irana.


[više]
5. ožujak 2018
Prvi telekonferencijski sastanak Programskog odbora skupa MIPRO 2018

U utorak 27. veljače s početkom u 11 sati, prvi put je održan telekonferencijski sastanak Programskog odbora u vezi priprema za skup MIPRO 2018, koji je vodio v.d. predsjednik Programskog odbora Karolj Skala.


[više]
28. veljača 2018
Ugroženi korisnici mobitela s Android operativnim sustavom

HAKOM upozorava da se na hrvatskom tržištu pojavila nova vrsta prijevare mobilnim telefonima koje korisnici isprva nisu ni svjesni. Prijevara primarno ugrožava korisnike mobitela s Android operativnim sustavom, ako instaliraju neku od besplatnih aplikacija koja u sebi sadrži maliciozni kod.


[više]
27. veljača 2018
.hr domena slavi 25 godina postojanja

CARNET, inače skupni član MIPRO-a, u petak je obilježio 25 godina otkako je Hrvatska dobila svoju nacionalnu domenu te tako postala priznata i u globalnom internetskom prostoru.


[više]
26. veljača 2018
Uskoro Dan otvorenih integracija 2018.

Digitalizacija industrije i neočekivanja tržišna kretanja mijenjaju dosad utvrđena pravila poslovanja. Nova pravila traže novi pristup - 13. izdanje konferencije Dan otvorenih integracija koju organizira KING ICT, inače brončani sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a, održat će se 22. ožujka ove godine u prostorima Hotela Antunović u Zagrebu s početkom u 10 sati.


[više]
23. veljača 2018
Vipnet predstavio jedinstveno sigurnosno rješenje u svojoj ICT ponudi

Vipnetova ponuda za poslovne korisnike - Vip Metronet Business Solutions, bogatija je za automatiziranu platformu koja omogućuje kompanijama pravovremeno i učinkovito otkrivanje sigurnosnih prijetnji i incidenata - Vectra Cognito rješenje. Primjenjujući umjetnu inteligenciju, Vectra Cognito rješenje prati kompletnu mrežu kompanije i pruža potpun uvid u napade i ponašanje napadača, pokrivajući sve uređaje i sustave, od cloud rješenja i podatkovnog centra do interneta stvari (Internet of things (IoT).


[više]
22. veljača 2018
Spremni za 5G: Ericsson zaokružio 5G platformu za operatore

Ericsson dovršava sve elemente potrebne za 5G za operatore, poboljšavajući svoju 5G platformu novim rješenjima za radijsku i jezgrenu mrežu. Uvodi komercijalni softver za 5G radijsku pristupnu mrežu, temeljen na nedavno odobrenom prvom 3GPP 5G New Radio (NR) standardu. Također, uvodi novu kategoriju radijskih proizvoda nazvanu Street Macro – novi tip radijskih stanica koji odgovara na potrebe operatora za rastom u gradovima s ograničenim dostupnim lokacijama za radijsku opremu.


[više]
21. veljača 2018
HAKOM-ovi stručnjaci na multilateralnom sastanku u Budimpešti

U organizaciji mađarskog regulatornog tijela NMHH - Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (National Media and Infocommunications), u Budimpešti je 14. i 15. veljače održan multilateralni sastanak između predstavnika regulatornih tijela za elektroničke komunikacije Austrije, Hrvatske, Mađarske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije.


[više]
20. veljača 2018
Ugovor za Zračnu luku Dubrovnik

Zlatni sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a, Društvo KONČAR – Inženjering za energetiku i transport (KET) potpisalo je ugovor za izgradnju transformatorskih stanica TS2 i TS3 koje će se izgraditi u sklopu projekta „Građenje infrastrukture i suprastrukture Zračne luke Dubrovnik“. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.


[više]
19. veljača 2018
Kolumne
 
Novosti
 • 15.2.2018

  Dogovorena suradnja između HUP-a i MIPRO-a  

   
   

  Na sastanku u uredu HUP-a na kojem je direktor Davor Majetić primio delegaciju MIPRO-a u sastavu Vladimir Olujić i Karolj Skala dogovorena je dugoročna suradnja na održavanju Dana gospodarstvenika na godišnjim skupovima MIPRO-a.[više]

   

 • 9.2.2018

  Održan sastanak Programskog odbora skupa MIPRO 2018  

   
   

  U srijedu, 31. siječnja, održan je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu sastanak Programskog odbora 41. međunarodnog skupa MIPRO 2018 koji je vodio v.d. predsjednik Programskog odbora Karolj Skala.[više]

   

 • 4.2.2018

  Održana sjednica Predsjedništva MIPRO-a  

   
   

  U ponedjeljak, 22. siječnja, održana je u Bijeloj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Zagreb, sjednica Predsjedništva MIPRO-a koju je vodio predsjednik Miroslav Poljak, a prisutni su bili članovi predsjedništva – Jadransko Novak, Petar Biljanović, Andrea Budin i Vladimir Mrvoš, dok su izostanak zbog službenog puta izvan Hrvatske opravdali Hrvoje Išek i Vitomir Komen. Sastanku je prisustvovao i v.d. predsjednik Programskog odbora Karolj Skala.[više]

   

 • 21.1.2018

  MIPROvci Roman Trobec i Uroš Stanič dobitnici slovenskih nagrada za znanost  

   
   

  U sklopu dodjele Zois nagrada i priznanja, kao i Puhovih priznanja, slovenskih nagrada za znanost dodijeljenih 20. studenog u Ljubljani, dva su aktivna člana, redovni sudionici i članovi voditeljskih timova DS-DC savjetovanja skupova MIPRO – prof.dr.sc. Roman Trobec i prof.dr.sc. Uroš Stanič, okupljeni u grupu nagrađenu Puhovom nagradom za glavna postignuća u medicinskoj opremi.[više]

   

 • 16.1.2018

  Leo Budin, Karolj Skala i Mirko Poljak dobitnici Državne nagrade za znanost  

   
   

  Između 34 znanstvenika, dobitnika Državne nagrade za znanost za 2016. godinu koje je u ime Hrvatskog sabora na svečanosti uručio njegov predsjednik su čak tri MIPROvca nagrađena u području tehničkih znanosti, nagradu za životno djelo primio je akademik Leo Budin, godišnja nagrada pripala prof.dr.sc. Karolju Skali, dok je u kategoriji znanstvenih novaka nagrađen dr.sc. Mirko Poljak.[više]

   

 • 17.12.2017

  Radni sastanak organizatora skupa DaNTe  

   
   

  Na radnom sastanku organizatora Dana Novih Tehnologija – DaNTe-a, koji se po 12. put održao 8. studenog u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, sumirali su se rezultati nedavno održanog skupa i govorilo se o početku rada na sljedećem skupu DaNTe 2018.[više]

   

 
Suorganizatori
Tehnički fakultet RijekaFOI VaraždinIRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija Zagreb