Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

MIPROm do znanja i inovacija

Važni datumi

 • Rok za dostavu sažetaka:
  8. siječnja 2018.
 • Rok za dostavu radova:
  5. veljače 2018.
 • Rok za konačnu recenziju:
  12. ožujka 2018. 

 

Download
 
MIPRO TV
 
Korisni linkovi
Journal of Green Engineering
 
VIJESTIPRESSARHIVA
Karolju Skali uručena Državna nagrada za znanost

U Hrvatskom saboru održano je svečano uručenje Državnih nagrada za znanost za 2016. godinu, a među dobitnicima ove prestižne nagrade i priznanja za izvrstan znanstveni rad su i dva znanstvenika s Instituta Ruđer Bošković, inače skupnog člana MIPRO-a, dr. sc. Robert Vianello, u području prirodnih znanosti, te prof. dr. sc. Karolj Skala, v.d. predsjednik Programskog odbora MIPRO-a, u području tehničkih znanosti.


[više]
15. prosinac 2017
Treći put zaredom najmoćnija žena hrvatskog biznisa

S ciljem snažnije afirmacije žena liderica i uspješnih poduzetnica u Hrvatskoj, poslovni tjednik Lider u suradnji s Bisnodeom, već dvanaest godina provodi evaluaciju njihovih postignuća i kvaliteta. Rezultat je rang-lista najmoćnijih žena hrvatskog biznisa, a priznanja za deset najmoćnijih se svečano dodjeljuju na konferenciji „Žene u biznisu“.


[više]
14. prosinac 2017
HAKOM na završnoj ovogodišnjoj Plenarnoj sjednici BEREC-a

U Kopenhagenu, Danska, 7. i 8. prosinca je održana završna ovogodišnja Plenarna sjednica europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications), na kojoj su glavne teme bile vezane uz usvajanje važnih dokumenata poput godišnjeg programa rada BEREC-a za 2018, BEREC-ovog komunikacijskog plana za 2018, izvješća vezanog uz implementaciju obveza o mrežnoj neutralnosti na temelju Uredbe o mrežnoj neutralnosti  te daljnja rasprava o reviziji regulatornog okvira za elektroničke komunikacije.


[više]
13. prosinac 2017
OiV Dubrovniku omogućuje bolju i neovisnu komunikacijsku povezanost

Direktor brončanog sponzora 40. jubilarnog skupa MIPRO 2017 i skupnog člana MIPRO-a, Odašiljača i veza, Mate Botica i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u srijedu su potpisali ugovor o pružanju usluga CRONECT mreže, odnosno ustrojavanju komunikacijskih kanala između komunalnih tvrtki i žurnih službi grada Dubrovnika.


[više]
12. prosinac 2017
Novi Nadzorni odbor HEP-a

U srijedu, 6. prosinca održana je Glavna skupština i konstituirajuća sjednica Nadzornog odbora Hrvatske elektroprivrede d.d., inače generalnog sponzora jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupnog člana MIPRO-a.


[više]
11. prosinac 2017
Radni sastanak organizatora skupa DaNTe

Na radnom sastanku organizatora Dana Novih Tehnologija – DaNTe-a, koji se po 12. put održao 8. studenog u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, sumirali su se rezultati nedavno održanog skupa i govorilo se o početku rada na sljedećem skupu DaNTe 2018.


[više]
8. prosinac 2017
Projekt SINCRO.GRID predstavljen u Europskom parlamentu

Hrvatski i slovenski europarlamentarci Davor Škrlec i Franc Bogovič u Europskom parlamentu u Briselu su 28. studenog organizirali konferenciju „Smart Grid: Pametna mreža iz perspektive regionalne suradnje“ na kojoj su predstavljeni projekti SINCRO.GRID i NEXT-E koji su dobili sufinanciranje europskih sredstava na području regionalne suradnje.


[više]
7. prosinac 2017
Ericsson predviđa milijardu korisnika 5G 2023. godine

Ericsson predviđa da će u 2023. godini biti 1 milijarda korisnika 5G uz unaprijeđeni mobilni širokopojasni pristup. Ovo je jedan od ključnih podataka predstavljenih u novom izdanju Ericsson Mobility Reporta.


[više]
6. prosinac 2017
CARNet domaćin međunarodnog partnerskog sastanka projekta CRISS

U siječnju 2017. godine Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet, inače skupni član MIPRO-a, priključila se međunarodnom projektu CRISS (Demonstration of a scalable and cost-effective cloud-based digital learning infrastructure through the Certification of digital competences in primary and secondary schools) koji se provodi u okviru programa Europske unije Obzor 2020.


[više]
5. prosinac 2017
Održan okrugli stol na temu „Osobe s invaliditetom u digitalnom društvu“

U organizaciji Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) i Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER-a) u Zagrebu je održan okrugli stol na temu „Osobe s invaliditetom u digitalnom društvu“, koji je okupio predstavnike udruga za osobe s invaliditetom, Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, operatora i drugih institucija.


[više]
4. prosinac 2017
Hrvatski Telekom postavio prve brze e-punionice

Zlatni sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a, Hrvatski Telekom i Kaufland Hrvatska u Zagrebu su postavili dvije brze punionice za električna vozila u sklopu projekta „Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi“. Dvije električne punionice označavaju početak projekta sufinanciranog od Europske unije, u sklopu kojeg se planira otvoriti čak 69 brzih i četiri ultra brze e-punionice na ukupno 31 lokaciji na koridorima kroz Hrvatsku i Rumunjsku. Projekt traje do kraja 2020. godine, a njegova je ukupna vrijednost iznosi 4,3 milijuna eura.


[više]
1. prosinac 2017
KONČAR na sajmu i konferenciji u Nürnbergu

U Nürnbergu u Njemačkoj se od 28. do 30. studenoga ove godine održava SPS IPC – sajam i konferencija o automatizaciji i pogonskoj tehnici.

 

U hali br.3, na izložbenom prostoru 370, zlatni sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a - KONČAR predstavlja svoje proizvode (motore, niskonaponske sklopke i prekidače), te ostale proizvode i opremu s područja pogonske tehnike.


[više]
30. studeni 2017
Swisscom izabrao Ericsson za strateškog isporučitelja gigabitnog LTE i 5G

Swisscom, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Švicarskoj izabrao je Ericsson (NASDAQ: ERIC) za cjelovitu digitalnu transformaciju i evoluciju cijele mreže u implementaciji nacionalnog gigabitnog LTE-a od 2018. godine te 5G od 2020. godine.


[više]
29. studeni 2017
Hrvatski Telekom ima dokazano najbolju mrežu u Hrvatskoj

Zlatni sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a, Hrvatski Telekom ima najbolju mobilnu podatkovnu i govornu uslugu među svim mrežama u Hrvatskoj. Potvrđuje to test kompanije P3 Communications koja je HT-u dodijelila P3 „Best in Test“ certifikat, međunarodno priznati dokaz kvalitete mreže.


[više]
28. studeni 2017
Centar za informatiku i računarstvo partner u EOSC HUB projektu

EOSC HUB četvrti je HORIZON2020 projekt Centra za informatiku i računarstvo Instituta Ruđer Bošković, inače skupni član MIPRO-a, koji započinje u siječnju 2018. godine. Misija EOSC HUB projekta je omogućiti besprijekoran i otvoren pristup sustavu istraživačkih podataka i usluga pruženih unutar EU zemalja kroz mnoštvo disciplina, a znanstvenicima će omogućiti korištenje različitih resursa poput baza podataka, platformi, alata, e-infrastrukture i drugog.


[više]
27. studeni 2017
OiV pokrenuli emitiranje DAB+ radija

U ponedjeljak je na objektu Odašiljača i veza - Sljeme u prisustvu izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministra mora, prometa i infrastrukture, Olega Butkovića svečano pokrenuta testna faza emitiranja digitalnog radija u Republici Hrvatskoj.


[više]
24. studeni 2017
Samo 11% mladih tražilo pomoć nakon izloženosti uznemirujućem sadržaju

Internet je mladima u Hrvatskoj glavni izvor informacija i ključan alat za socijalizaciju, no zbog neadekvatne edukacije o sigurnom korištenju interneta mladi prečesto ulaze u razna rizična ponašanja na internetu, zaključak je prvog nacionalnog komparativnog istraživanja o medijskim navikama djece u sklopu međunarodnog projekta EU Kids Online koji okuplja 33 europske zemlje.


[više]
23. studeni 2017
STORM Computers zaslužio status HPE Platinum Partnera!

Brončani sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a, STORM Computers stekao je status Hewlett Packard Enterprise (HPE) Platinum, najviši stupanj partnerskog odnosa kojega je moguće ostvariti s tom kompanijom te jamči korisnicima najveću razinu usluge i stručnosti pri implementaciji cjelokupnog HPE portfelja.


[više]
22. studeni 2017
Održan kick off sastanak konzorcija projekta CROSSBOW (Horizon 2020)

U Sofiji je 9. i 10. studenog održan kick off sastanak konzorcija projekta CROSSBOW (Program Horizon 2020), čiji je član i HOPS, skupni član MIPRO-a. Horizon 2020 je program Europske unije za istraživanje i inovacije za razdoblje od 2014. do 2020.


[više]
21. studeni 2017
Integrirani protupožarni video komunikacijski sustav

U srijedu je u Laubi održana konferencija „Požari u Hrvatskoj – prevencija i obrana“ u organizaciji Jutarnjeg lista i suorganizaciji Hrvatskih šuma. Odašiljači i veze su tom prilikom predstavili najnoviji sustav koji posjeduju – Integrirani protupožarni video komunikacijski sustav.


[više]
20. studeni 2017
Kolumne
 
Novosti
 • 17.11.2017

  Održan 12. Dan novih tehnologija - DaNTe 2017  

   
   

  U srijedu 8. studenog u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održan je 12. po redu Dan Novih Tehnologija - DaNTe 2017 čiji su organizatori Zavod za informatičku djelatnost Grada Rijeke i ICT udruga MIPRO, a skup je rezultat dugogodišnje suradnje Grada Rijeke i MIPRO-a. [više]

   

 • 17.11.2017

  Najavljen Dan novih tehnologija – DaNTe 2017  

   
   

  Dan novih tehnologija – DaNTe 2017,  koji će se održati  u srijedu 8. studenog s početkom u 10 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, besplatan je za sve učesnike, a  obilovati će brojnim zanimljivim temama. DaNTe koji se održava već 12. put najavili su  pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke Željko Jurić, voditeljica Službe za eUpravu Grada Rijeke Tatjana Perše, potpredsjednik Udruge MIPRO Jadranko Novak i Dijana Kaćanski u ime Organizacijskog odbora skupa DaNTe. [više]

   

 • 30.10.2017

  MIPRO na 15. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2017  

   
   

  U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u četvrtak je u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske otvorena 15. međunarodna izložba inovacija ARCA 2017 u sklopu koje će se u petak u 11 sati, u konferencijskoj dvorani Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održati panel rasprava „Inovacije u doba digitalne transformacije“. [više]

   

 • 18.10.2017

  Odabir tema za DaNTe 2017  

   
   

  Iz mnoštva pristiglih ponuda, na radnom sastanku organizatora dvanaestog po redu skupa Dan Novih Tehnologija – DaNTe 2017 birale su se konačne teme koje će biti predstavljene u srijedu 8. studenog ove godine u Gradskoj vijećnici u Rijeci, na adresi Korzo 16. [više]

   

 • 3.10.2017

  Sastanak organizatora skupa DaNTe 2017  

   
   

  Na radnom sastanku povodom organiziranja dvanaestog po redu skupa Dan Novih Tehnologija – DaNTe 2017, koji će se održati u srijedu 8. studenog ove godine u Gradskoj vijećnici u Rijeci, na adresi Korzo 16, dogovarale su se teme. [više]

   

 • 30.8.2017

  Nagrada Grada Opatije dodijeljena MIPRO-u  

   
   

  Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Opatije, 21. srpnja, a povodom obilježavanja Dana grada koji se u Opatiji slavi 25. srpnja na Dan sv. Jakova, nagrada Grada Opatije za područje gospodarstva dodijeljena je ICT udruzi MIPRO. Nagradu je u ime MIPRO-a preuzeo predsjednik Programskog odbora, prof.dr.sc. Petar Biljanović. [više]

   

 
Suorganizatori
FOI VaraždinIRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija ZagrebENT Zagreb