Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoICT u obnovljivim energetskim tehnologijama

 

 

 


 • Rok za dostavu sažetaka:
  18. siječnja 2021.
  1. veljače 2021.
 • Rok za dostavu radova:
  8. veljače 2021.
  22. veljače 2021.
 • Rok za konačnu recenziju:
  15. ožujka 2021. 

 

Download
 

MIPRO 2021 - prva obavijest


  Svi koji žele sudjelovati u mrežnoj distribuciji poziva za prijavu radova mogu to učiniti na sljedeći način:

Objavite fizički poziv oglašavanjem na oglasnoj ploči institucije u kojoj radite i povratno nam pošaljite fotografiju oglasne ploče. Na taj način dobit ćete popust od 10% na kotizaciju za sudjelovanje na skupu MIPRO 2021.
 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
MIPRO organizira aktualnu raspravu na temu „Ženski energetski pogledi“

Ususret skupu 44. skupu MIPRO 2021 čiji je ovogodišnji fokus na obnovljive energetske izvore i tehnologije u ponedjeljak, 12. travnja organiziramo ZOOM raspravu pod nazivom „Ženski energetski pogledi“. Događaj će se održati u 15 sati u online okruženju preko digitalne platforme Zoom. 

Pristup je slobodan, a svi zainteresirani neka se obrate na mipro@mipro.hr za poveznicu kojom će se moći pristupiti događaju.
 


[više]
10. travanj 2021
MIPRO 2021 - Obavijest za autore kojima je rad u procesu recenziranja

Proces recenziranja radova je još uvijek u tijeku. S obzirom na činjenicu da su svi rokovi produžavani (rok za prijavu sažetaka i rok za prijavu radova), neki su radovi su još uvijek pod recenzijom. Molimo autore za strpljenje. Obavijest o konačnoj odluci nastojat će se dostaviti u što kraćem roku.

Za sve dodatne informacije u vezi radova, molimo kontaktirati direktno voditelje savjetovanja / specijalne sekcije.

 


[više]
18. ožujak 2021
Video izjava zastupnika u EU parlamentu - Tonino Picula

 


[više]
10. ožujak 2021
RHEC 2021 - 1. Regionalno savjetovanje o vodikovoj energiji

Regionalno savjetovanje o energiji vodika (RHEC) nova je konferencija koja će se održati u okviru skupa MIPRO u svibnju 2021. u Opatiji pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore.

Cilj RHEC-a je okupiti zajedno stručnjake iz industrije (energetski, ICT, transportni i ostali sektori), znanstvenih institucija, donositelja odluka i investitora s ciljem konstruktivne rasprave o dekarbonizaciji sektora i učinkovitoj regionalnoj energetskoj tranziciji.


[više]
13. siječanj 2021
Radovi skupa MIPRO 2020 objavljeni su u digitalnoj bazi IEEE Xplore

Ovogodišnji znanstveni i stručni radovi s 14 savjetovanja i 2 specijalnih sekcija na skupu MIPRO 2020 objavljeni su u bazi IEEE Xplore Digital Library. Njih 347 ispunilo je i zadovoljilo kriterije i protokole IEEE-a.

IEEE Xplore objavljuje radove sa svih IEEE znanstvenih publikacija kao i konferencija čiji su sponzori. Pruža mrežni pristup više od pet milijuna dokumenata s punim tekstom iz nekih od najcitiranijih svjetskih publikacija u elektrotehnici, računalstvu i elektronici.

Čestitamo svim autorima na uspjehu u nadi daljnje uspješne suradnje!


[više]
10. studeni 2020
Digitalna platforma Grupe KONČAR - video

Snimka prezentacije "Digitalna plaforma Grupe KONČAR"

 

 

 

Končar - Elektroindusrija d.d.,zlatni sponzor, svoju digitalnu plaformu predstavio je kao virtualni događaj u sklopu ovogodišnjeg skupa MIPRO 2020.

 


[više]
1. listopad 2020
MIPRO 2020 - Napredni fizički i virtualni, hibridni skup

Vodeći računa o svim činjenicama ugroze od COVID-19 pandemije MIPRO 2020 se organizira kao hibridni skup. To znači da se provedba svih programskih elemenata odvija fizički i virtualno, ovisno o pandemijskoj situaciji te mogućnostima i potrebama sudionika. Detaljan program u formi mikrosatnice dostavit će se u drugoj polovici rujna iz kojeg će biti vidljivo kada će se i na koji način održati određeni događaji i izlaganja. MIPRO će fizičku i virtualnu prisutnost osigurati pomoću naprednih komunikacija i suradničke interakcije preko hibridne konferencijske platforme koja će omogućiti:

 • dobivanje dostatnih informacija za sudionike  o svim bitnim detaljima događaja (pristup, program, promjene u statičkom i dinamičkom obliku),
 • osiguranje sigurnog i kvalitetnog prijenosa s interaktivnim alatima kao što su pitanja i odgovori (Q&A) i glasanje,
 • stvaranje zajedništva u formi proširene stvarnosti koristeći suvremene ICT tehnološke mogućnosti.

U drugoj polovici rujna objavit će se konačna odluka o programskim detaljima hibridnog skupa ovisno o pandemijskoj situaciji, stavovima voditelja te mogućnostima autora i ostalih sudionika skupa. Finalni program bit će dostupan na ovom portalu.


[više]
24. kolovoz 2020

MIPRO conference proceedings 2012.-2020.


Pristup je slobodan registriranim korisnicima portala!

 

Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Intervjui by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održao je zanimljive intervjue sa sudionicima 43. Međunarodnog ICT skupa MIPRO 2020, a možete ih pogledati na poveznici

http://gridvision.irb.hr/MIPRO2020

 

AkTiVizam 
Od računa do računala i dalje 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
IRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebA1 Hrvatska