Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvo
ROBOTIKA - budućnost tehnološkog svijeta

 

 

 

 


 


 • Rok za dostavu sažetaka:
  29. studenog 2019.
  13. prosinca 2019.
 • Rok za dostavu radova:
  27. siječnja 2020.
 • Rok za konačnu recenziju:
  16. ožujka 2020. 

 

Download
 


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Umjetna inteligenca – robotika – automatizacija, izazov za nailazeće desetljeće

Konferencija i sajam  INTRONIKA, ROBOTICS &ICT4Industry 2020

Ljubljana 11.- 13.02.2020.

 U Ljubljani je održana konferencija I sajam u sklopu kojeg je organiziran Okrugli stol: Umjetna inteligenca – robotika – automatizacija, izazov za nailazeće  desetljeće na jem su sudjelovaliAleksandar Rodić, znanstveni svetovalec, podpredsednik Skupščine inštituta Institut Mihajlo Pupin, Beograd, Andrej Rotovnik, direktor podjetja MIEL, Velenje Erih Arko, vodja razvoja YASKAWA, Kočevje, Franc Žaberl, tehnični direktor FANUC, Celje, Sašo Džeroski, predsednik Društva umetne inteligence Slovenije, IJS, Ljubljana Moderator: Vida Petrovčič .

Uz niz analitičkih iskaza  u svezi rasvoja i strateških odrednica u  raspravi  Karolj Skala i Uroš Stanić su pokrenuli ideju da se povrati  održavanje godišnjeg skupa o robotici na MIPRO-u . Odziv na tu inicijativu je bio jako dobar i dogovoreni su daljnji koraci.


[više]
16. veljača 2020
Uloga računalnih igara u obrazovanju

Želite li saznati nešto više o računalnim igrama u obrazovanju, pozivamo Vas da posjetite radionicu "Uloga računalnih igara u obrazovanju" na ovogodišnjem skupu MIPRO.

Industrija računalnih igara postala je jedna od najznačajnijih industrija zabave, vrjednija od filmske i glazbene industrije. Iako je glavni fokus industrije računalnih igara zabava, postoje mnoga druga područja u kojima se računalne igre mogu koristiti. Jedno od ovih područja je upravo obrazovanje. Gemifikacija i primjena računalnih igara u nastavnom procesu mogu pozitivno utjecati na brzinu usvajanja nastavnog sadržaja i na motivaciju učenika i studenata. Cilj ove radionice je dati osvrt na važnost i mogućnosti korištenja računalnih igara u obrazovanju.


[više]
14. veljača 2020
Profesor Domenico Caputo - pozvani predavač na specijalnoj sekciji OPHO

Domenico Caputo, izvanredni profesor na Sveučilištu “La Sapienza” u Rimu, održat će predavanje vezano uz tematiku tankih filmova i Lab-on-Chip uređaja na ovogodišnjem skupu MIPRO u okviru specijalne sekcije Optoelektronika i fotonika /OPHO.

Kako je njegovo sadašnje istraživanje posvećeno razvoju fotodetektora iz tankih filmova i Lab-on-Chip uređaja za detekciju DNA i mikotoksina, u svojem predavanju predstavit će rezultate istraživanja koje je proveo sa svojim kolegama na Odjelu za informacijski inženjering, elektroniku i telekomunikacije Sveučilišta “La Sapienza” u Rimu. Navedeno istraživanje odnosi se na razvoj multifunkcionalne optoelektroničke platforme koja obuhvaća na jednoj staklenoj podlozi različite tankofilmne elemente. Posebno treba istaknuti, platforma integrira foto-senzor iz amorfnog silicija za detekciju i istovremeni nadzor temperature na-čipu, kao i optičke filtere za selekciju specifične valne duljine. Nadalje, bit će predstavljeno stapanje ove platforme s aplikacijom mikrofluidne mreže u polju detekcije mikotoksina i umnožavanja DNA.


[više]
7. veljača 2020
Comping – novi skupni član

Tvrtka Comping postala je novi skupni član udruge MIPRO. Comping je jedna od vodećih ICT tvrtki u Hrvatskoj, nudi vrhunska poslovna tehnološka rješenja i s njima povezane usluge, kreirane prema potrebama klijenta. Već 30 godina podupire poslovanje perspektivnih tvrtki stvarajući inovativna ICT rješenja i s njima povezane usluge, kreirane prema potrebama klijenta.

Poznaju i prate nove tehnologije te doprinose njihovom razvoju, kao i mogućnostima primjene. Zamišljaju ih, dizajniraju i raspoređuju na posve nov način te pružaju cjelovit pristup – od planiranja do realizacije. Njihovi inovativni alati, metodologije i strategije postaju metodom za smanjenje troškova, bolju organizaciju ili povećanje produktivnosti. Za sebe vole reći da su stručan partner perspektivnih tvrtki.

Rješenja i poslovne usluge koje Comping nudi proizlaze iz područja najviših sfera upravljanja i obrade podataka, umjetne inteligencije, opsežnih rješenja i usluga u financijskoj industriji, robotizacije poslovnih procesa pa sve do onih naizgled bazičnih usluga poput podizanja i održavanja IT infrastrukture. Comping u svom portfelju partnera posjeduje velike i srednje tvrtke poput financijskih institucija, osiguravajućih društava, telekomunikacijskih korporacija. Surađujući s Compingom klijenti dobivaju strateškog partnera s jedinstvenom kombinacijom tehnologije, poslovnog znanja i praktičnog iskustva koji im pomaže prepoznati trenutne i buduće poslovne izazove, pridonoseći tako njihovoj konkurentnosti.


[više]
30. siječanj 2020

 

Novosti
 • 24.2.2020

  Hrvatski Telekom pokreće projekt Campus Network u suradnji sa zagrebačkim Fakultetom elektrotehnike i računarstva
  Cilj projekta jest ponuditi studentima, znanstvenoj zajednici, start-upima i industriji mogućnost rada na najnovijim komunikacijskim tehnologijama kao što su Industrija 4.0, 5G mreža i IoT.

   

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Ekonomski fakultet RijekaIEEE Croatia SectionTehničko veleučilište u ZagrebuHATZUNIPU