Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoICT za pametnu i zelenu sadašnjost i budućnost

 

 

 


 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 


 • Rok za dostavu sažetaka:
  16. siječnja 2023.
  30. siječnja 2023.
 • Rok za dostavu radova:
  6. veljače 2023.
 • Rok za konačnu recenziju:
  13. ožujka 2023. 

 

Download
 
DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
MIPRO 2023 - Obavijest za autore kojima je rad u procesu recenziranja

Proces recenziranja radova je još uvijek u tijeku. S obzirom na činjenicu da su svi rokovi produžavani (rok za prijavu sažetaka i rok za prijavu radova), neki su radovi su još uvijek pod recenzijom. Molimo autore za strpljenje. Obavijest o konačnoj odluci nastojat će se dostaviti u što kraćem roku.

Za sve dodatne informacije u vezi radova, molimo kontaktirati direktno voditelje savjetovanja.

 
U slučaju bilo kakvih tehničkih poteškoća, javite se Uredu MIPRO na mipro@mipro.hr.


[više]
14. ožujak 2023
Objavljen je Poziv za prijavu radova i događaja - MIPRO 2023

Objavljen je Poziv za prijavu radova i događaja za nadolazeći skup MIPRO 2023 koji će se tradicionalno održati u svibnju, od 22. do 26. 5. u Opatiji. 

Sudjelovati možete kao autor znanstvenih i/ili stručnih radova, ali i kao sudionik na nekom od dodatnih sadržaja skupa (radionice, okrugli stolovi, pozvane prezentacije i predavanja te drugi programski segmenti). 

Kliknite na [više] za detalje.


[više]
6. prosinac 2022
ICT for a Smart and Green Present and Future!

EU i Hrvatska se nalaze u fazi važnih strateških odrednica i realizacije programa za obnovu i oporavak. U tom svjetlu usvajanje i primjena novih tehnologija imaju istaknuto mjesto. Stvaranje novog gospodarstva i tržišnog prosperiteta jedino je moguće brzim i kvalitetnim prilagodbama novih platformi i paradigmi.

 
Dosadašnji gospodarski rast odnosio se prema potrošnji prirodnih resursa kao da su neograničeni. Posljedica toga je sadašnja kriza prirodnih (primarnih) resursa (izvora) uz prijetnju nestašice sirovina i sve veće cijene. Danas se sve više društava/država i ekonomista okreće drugim modelima gospodarstva, prema kojima se može stvarati bez uništavanja okoliša. Postoji sve veća potreba za prijelazom na zeleno (održivo) gospodarstvo preko naprednog upravljanja resursima, korištenje ekonomskih instrumenata koji pogoduju zaštiti okoliša, podržavanje inovativnih projekata, provođenje učinkovitije politike upravljanja energetikom, vodama i otpadom te ulaganje napora u razvoj održive potrošnje i proizvodnje. Takve tematske aktivnosti predstavljaju težnju na 46. skupu MIPRO 2023 sukladno sloganu u naslovu.
 
Uključite se u predstavljanju znanstvenih, tehnoloških i proizvodnih inovativnih rješenja u smjeru: Pametne i zelene sadašnjosti i budućnosti.
 
Karolj Skala
Predsjednik Međunarodnog programskog odbora

[više]
19. rujan 2022
Fotografije 45. skupa MIPRO 2022

 

 

MIPRO 2022 - 45. jubilarni međunarodni skup za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju uspješno je završio s radom 27. svibnja 2022. godine.


Skup je održan hibridno, dijelom je bio fizički, a dijelom virtualni. Fotografije možete pogledati u nastavku.


[više]
7. lipanj 2022
Suorganizatori - nasumično
IRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebA1 Hrvatska