Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

MIPROm do znanja i inovacija

Download
 
MIPRO TV
 
Korisni linkovi
Journal of Green Engineering
 
VIJESTIPRESSARHIVA
MIPRO na 15. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2017

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u četvrtak je u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske otvorena 15. međunarodna izložba inovacija ARCA 2017 u sklopu koje će se u petak u 11 sati, u konferencijskoj dvorani Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održati panel rasprava „Inovacije u doba digitalne transformacije“.


[više]
20. listopad 2017
Održan prvi sastanak Odašiljača i veza i JP Emisione tehnike i veza iz Beograda

Predstavnici Odašiljača i veza na čelu s članom Uprave – direktorom Matom Boticom, 11. listopada 2017. godine u Kutjevu su održali sastanak s predstavnicima JP Emisione tehnike i veza iz Beograda, tvrtkom koja u Srbiji posluje u istoj djelatnosti.


[više]
19. listopad 2017
INsig2 otvorio ured u Indoneziji

INsig2, tvrtka IN2 grupe, brončanog sponzora jubilarnbog 40. skupa MIPRO 2017 i skupnog člana MIPRO-a, koja se bavi digitalnom forenzikom, otvorila je početkom ovog mjeseca ured u Indoneziji. U skladu je to sa strategijom IN2 grupe koja proteklih godinu dana postepeno povećava svoju aktivnost na azijskom tržištu.


[više]
18. listopad 2017
HEP dobio nagradu Oraclea za inovativni razvoj aplikacija

Na ovogodišnjoj Oracle OpenWorld konferenciji održanoj od 1. do 5. listopada u San Franciscu, HEP-ovim predstavnicima iz Sektora za informacijsko komunikacijske tehnologije uručena je Oracle Innovation Award 2017 Finalist nagrada u kategoriji Accelerate Application Development.


[više]
17. listopad 2017
Rijeka dobila prve pametne autobusne stanice u Hrvatskoj

Građanima Rijeke i brojnim turistima od četvrtka su na raspolaganju dvije pametne autobusne stanice koje nude niz funkcionalnosti za efikasnije i ugodnije iskustvo korištenja gradskog prijevoza. Stanice predstavljaju svjetski tehnološki iskorak prema povezanim pametnim gradovima budućnosti, a u pozadini cijele priče stoji šestomjesečni pilot projekt Grada Rijeke u partnerstvu sa zlatnim sponzorom jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupnim članom MIPRO-a - Hrvatskim Telekomom, kompanijom Ericsson Nikola Tesla, Smart RI, Autotrolejom i Rijeka prometom.


[više]
14. listopad 2017
e-Škole na Europskom tjednu regija i gradova

Pod geslom „Regije i gradovi rade na boljoj budućnosti“ u Bruxellesu se od 9. do 12. listopada 2017. godine održao Europski tjedan regija i gradova u okviru kojeg su organizirane brojne radne sjednice, radionice i paneli za gotovo 6000 sudionika iz svih zemalja EU.


[više]
13. listopad 2017
13. godišnjica ponovnog povezivanja prijenosne mreže kontinentalne Europe

Suradnjom brojnih operatora prijenosnih sustava, prije 13 godina, 10.listopada 2004. godine, uspješno je obavljena rekonekcija UCTE 1. i 2. sinkrone zone, odnosno povezivanje prijenosnih mreža jugoistočne i kontinentalne Europe.


[više]
12. listopad 2017
Usklađivanje frekvencijskog spektra za radiodifuziju na regionalnoj razini

Stručnjaci Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) sudjelovali su nedavno na multilateralnom sastanku o frekvencijskom re-planiranju televizije i primjeni digitalne dividende.


[više]
12. listopad 2017
Odabir tema za DaNTe 2017

Iz mnoštva pristiglih ponuda, na radnom sastanku organizatora dvanaestog po redu skupa Dan Novih Tehnologija – DaNTe 2017 birale su se konačne teme koje će biti predstavljene u srijedu 8. studenog ove godine u Gradskoj vijećnici u Rijeci, na adresi Korzo 16.


[više]
10. listopad 2017
Hrvatski Telekom predstavio jedinstveno rješenje za hotele budućnosti

Novim uslugama za hotelijerstvo, u petak lansiranim u Vinotelu Gospoja u Vrbniku na Krku, zlatni sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a - Hrvatski Telekom sasvim se priključio svjetskim trendovima predstavivši jedino hrvatsko cjelovito tehnološko rješenje za hotelijere. HT je pritom lansirao tri nove usluge za hotelijerstvo: Hotel PMS (Property Management System) razvijen u suradnji s Remarisom, mobilnu hotelsku aplikaciju u suradnji s Combisom i Hotel TV razvijen u suradnji s Cronexom.


[više]
9. listopad 2017
Umro je Bruno Stiglic, značajan za veliki doprinos razvoju MIPRO-a

Nedavno nas je, u 87. godini, napustio Bruno Stiglic, umirovljeni profesor Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Sveučilišta u Mariboru, značajan za veliki doprinos razvoju MIPRO-a i povezivanju slovenskih institucija sa MIPRO-m.


[više]
6. listopad 2017
IRB-u dodijeljeno više od 74 milijuna kuna bespovratnih sredstava

U Vladi Republike Hrvatske u četrvrtak je svečano potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, kojim je Institutu Ruđer Bošković (IRB), inače skupnom članu MIPRO-a, dodijeljeno ukupno 74,9 milijuna kuna za dva projekta znanstvenih centara izvrsnosti osnovanih na Institutu.


[više]
6. listopad 2017
Uskoro pametno parkiranje u Splitu

Nakon uspješno provedenog pilot projekta, zlatni sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a, Ericsson Nikola Tesla, kao nositelj konzorcija, s kompanijom Profico isporučit će ICT rješenje za pametno parkiranje komunalnom poduzeću Split parking. Posao je vrijedan gotovo 3 milijuna kuna, a planirano trajanje projekta je šest mjeseci. Riječ je o prvom cjelovitom rješenju za pametno parkiranje u Hrvatskoj i predstavlja jedan od koraka prema pametnom gradu u području mobilnosti.


[više]
5. listopad 2017
Ugovorena isporuka rezervnih dijelova generatora za HE Shiroro

Zlatni sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a, Društvo KONČAR – Generatori i motori (GIM) potpisalo je ugovor za isporuku veće količine rezervnih dijelova za generatore u nigerijskoj Hidroelektrani (HE) Shiroro za kupca North South Power Company Limited.


[više]
4. listopad 2017
OiV otvorili obnovljeni objekt

Nedavno je u prisustvu ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, ministra državne imovine Gorana Marića, državnog tajnika Željka Tufekčića otvorena novoobnovljena zgrada Odašiljača i veza d.o.o., inače brončanog sponzora jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupnog člana MIPRO-a, čiji je direktor Mate Botica.


[više]
3. listopad 2017
HT obilježio jubilarni Weekend Media Festival

U Rovinju je od 21. do 24. rujna održan jubilarni, 10. Weekend Media Festival. Zlatni sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a, Hrvatski Telekom jedan je od glavnih pokrovitelja festivala koji je okupio više od pet tisuća sudionika. Ove godine HT je pokazao apsolutno najviše sadržaja na svim razinama.


[više]
2. listopad 2017
Ericsson Nikola Tesla i MUP RH nastavljaju suradnju u nadzoru državne granice

Zlatni sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a, Ericsson Nikola Tesla, kao nositelj konzorcija u kojem su još Tehnomobil Securitas i Dat-Con, ugovorio je s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske nastavak nadogradnje sustava za nadzor državne granice.


[više]
29. rujan 2017
IN2 implementira bolnički softver u Vijetnamu

Softverska grupacija IN2, inače brončani sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a, potpisala je nedavno ugovor za implementaciju bolničkog softvera u Hôpital Français de Hanoï, privatnoj bolnici u Vijetnamu.


[više]
28. rujan 2017
Sastanak organizatora skupa DaNTe 2017

Na radnom sastanku povodom organiziranja dvanaestog po redu skupa Dan Novih Tehnologija – DaNTe 2017, koji će se održati u srijedu 8. studenog ove godine u Gradskoj vijećnici u Rijeci, na adresi Korzo 16, dogovarale su se teme.


[više]
27. rujan 2017
Potpisan sporazum o suradnji i donaciji KONČARA i fakulteta FEIT iz Makedonije

Zlatni sponzor jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 i skupni član MIPRO-a, KONČAR – Inženjering za energetiku i transport (KET) i Fakultet elektrotehnike i informacijske tehnologije (FEIT) iz Skopja potpisali su sporazum o suradnji te donaciji SCADA sustava PROZA NET za „Centar za transfer tehnologije i inovacije” (INNOFEIT).


[više]
26. rujan 2017
Kolumne
 
Novosti
 • 18.10.2017

  Odabir tema za DaNTe 2017  

   
   

  Iz mnoštva pristiglih ponuda, na radnom sastanku organizatora dvanaestog po redu skupa Dan Novih Tehnologija – DaNTe 2017 birale su se konačne teme koje će biti predstavljene u srijedu 8. studenog ove godine u Gradskoj vijećnici u Rijeci, na adresi Korzo 16. [više]

   

 • 3.10.2017

  Sastanak organizatora skupa DaNTe 2017  

   
   

  Na radnom sastanku povodom organiziranja dvanaestog po redu skupa Dan Novih Tehnologija – DaNTe 2017, koji će se održati u srijedu 8. studenog ove godine u Gradskoj vijećnici u Rijeci, na adresi Korzo 16, dogovarale su se teme. [više]

   

 • 30.8.2017

  Nagrada Grada Opatije dodijeljena MIPRO-u  

   
   

  Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Opatije, 21. srpnja, a povodom obilježavanja Dana grada koji se u Opatiji slavi 25. srpnja na Dan sv. Jakova, nagrada Grada Opatije za područje gospodarstva dodijeljena je ICT udruzi MIPRO. Nagradu je u ime MIPRO-a preuzeo predsjednik Programskog odbora, prof.dr.sc. Petar Biljanović. [više]

   

 • 24.7.2017

  Sastanak Programskog odbora MIPRO-a  

   
   

  Sastanak Programskog odbora MIPRO-a koji je održan u utorak 11.srpnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu vodio je predsjednik Programskog odbora, prof.dr.sc. Petar Biljanović. [više]

   

 • 14.7.2017
   

  Sastanak prvih voditelja skupa MIPRO 2017  

   
   

  U četvrtak, 6. srpnja, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, održan je sastanak prvih voditelja savjetovanja i seminara jubilarnog 40. skupa MIPRO 2017 koji je vodio prof.dr.sc. Petar Biljanović, predsjednik Programskog odbora MIPRO-a.[više]

   

 • 26.5.2017
   

  Završen jubilarni 40. MIPRO  

   
   

  Tradicionalnom „Večerom veterana“ završen je  u petak  26. svibnja u večernjim satima jubilarni 40. MIPRO. [više]

   

 
Suorganizatori
ENT ZagrebVIPnet ZagrebRiver_PublishersEkonomski fakultet RijekaKermas energija