Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti


DO POČETKA SKUPA

 

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Deutsche Telekom i Ericsson: korisnički slučajevi za industrijsku primjenu

Njemački pružatelj usluga Deutsche Telekom i Ericsson najavili su strateško partnerstvo kao odgovor na sve veću potražnju za mobilnim rješenjima u kampusima na industrijskim lokacijama u Njemačkoj.

Partnerstvo ima za cilj podržati različite slučajeve za poslovne korisnike u proizvodnji, uključujući tvorničke linije za proizvodnju, logističke centre, zračne i druge luke itd. Kombinacija javnih i privatnih mobilnih mreža pruža najbolju pokrivenost i kapacitet u kampusu i njegovoj blizini, a kupci će imati koristi od poboljšane sigurnosti, učinkovitosti i održivosti poslovanja.

Tehnologija mreža u kampusu bit će dopunjena rješenjima iz portfelja Deutsche Telekoma. Korisnički slučajevi s kupcima u raznim industrijama uključuju autonomni prijevoz materijala za proizvodnju, rafinerije sljedeće generacije i predviđanje održavanja.

- Naši kupci iz velikih i srednjih poduzeća traže sigurna, pouzdana i visoko učinkovita mrežna rješenja prilagođena njihovim specifičnim zahtjevima. Deutsche Telekom i Ericsson dugi niz godina surađuju na inovacijama, tehnologiji i uslugama. Ovo jedinstveno partnerstvo kombinira najbolje od obje tvrtke s ciljem ubrzavanja automatizacije poslovnih procesa naših klijenata i njihovog bržeg odziva prema kupcima danas i u budućnosti. Radujemo se poticanju inovacija u ovom partnerstvu te stvaranju preduvjeta za globalni uspjeh naših kupca, izjavio je Adel Al-Saleh, izvršni direktor T-Systems i član uprave Deutsche Telekoma.

Arun Bansal, predsjednik i voditelj regije Europa i Latinska Amerika u Ericssonu, tom je prilikom istaknuo: - Mreže u kampusima su fleksibilne i pouzdane. Uzbuđeni smo što ćemo povećati produktivnost naših kupaca uspostavljajući standarde za Industriju 4.0. Naše blisko partnerstvo s Deutsche Telekomom bez sumnje će i dalje rezultirati inovacijama i rješenjima usmjerenim na kupce koja će daljnje podići ljestvicu.

Mreže u kampusima neprimjetno kombiniraju javno i privatno mobilno povezivanje za podršku različitim poslovnim korisničkim slučajevima. Privatni dio, potpuno izoliran od javne mreže, isključivo se koristi za poslovni sustav. Zahvaljujući namjenskom korištenju spektra i mehanizmima kvalitete usluge, privatna mreža može pružiti sigurniju, pouzdaniju i predvidljiviju povezanost.

Uz podatkovni promet koji se odvija lokalno, kupci imaju koristi od niskog kašnjenja mreže i visokog stupnja sigurnosti. Tvrtke mogu, na primjer, u svom radu kontrolirati i nadgledati IoT aplikacije u stvarnom vremenu, poput središnje kontroliranih industrijskih robota i transportnih sustava bez vozača.

Zaposlenici u području kampusa imaju koristi od poboljšane pokrivenosti javnom mobilnom mrežom, primajući znatno bolje govorne i podatkovne usluge. Vanjski pružatelji usluga i dobavljači također se mogu povezati preko javnog dijela.

Ericsson nudi LTE i 5G tehnologije za privatne mreže najbolje u klasi, uključujući lokalnu jezgrenu mrežu i opremu za radijsku pristupnu mrežu za pokrivanje kampusa, kao i Cellular IoT rješenja za ispunjavanje različitih zahtjeva korisničkih slučajeva. Ericsson je na Hannover Messe 2019 pokrenuo još jednu namjensku mobilnu mrežu za digitalnu transformaciju industrije 4.0 - Ericsson Industry Connect.


[natrag na vijesti]
6. rujan 2019


 

Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 

Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
HAKOMKončar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet Rijeka