Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoDostava sažetaka: 11. prosinca 2023.

Tehničko kosponzorstvo

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Akcijom "Za naše male genijalce" HEP će dodijeliti nova računala u 28 osnovnih škola

Akcijom "Za naše male genijalce", Hrvatska elektroprivreda devetu godinu zaredom oprema osnovne škole novom računalnom opremom. Zaključno s ovim ciklusom akcije HEP je od 2015. godine osigurao donacije od čak 750 računala za učenike u 226 osnovne škole diljem Hrvatske ukupne vrijednosti u iznosu od gotovo 679.000 eura.

[više]
27. studeni 2023
Svečano obilježen Dan FER-a
Očuvanje digitalnog suvereniteta i nastavak razvoja izvrsnosti ključni su naglasci s ovogodišnjeg svečanog obilježavanja Dana Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), najvećeg obrazovnog, istraživačkog i inovacijskog središta u području tehničkih znanosti u Hrvatskoj.
Svečanosti Dana FER-a prisustvovali su brojni visoki uzvanici, predstavnici vlasti, znanstvenih, obrazovnih i vojnih institucija te gospodarstva. 

[više]
27. studeni 2023
Ericsson Nikola Tesla među uspješnim hrvatskim primjerima korištenja naprednih tehnologija

Kao uvod u skoru konferenciju Digitalna (R)evolucija, HUP ICT udruga je na doručku s medijima 15. studenog predstavila uspješne hrvatske primjere korištenja naprednih tehnologija. Stručnjaci Ericssona Nikole Tesle su, uz predstavnike CROZ-a i IKEA-e, pokazali su kako u svakodnevnom poslovanju primijeniti kompleksne tehnologije, poput umjetne inteligencije, proširene stvarnosti i robotizacije.

[više]
20. studeni 2023
Svečano obilježen završetak druge generacije Leadership Development Programa (newLDP) u Ericssonu Nikoli Tesli

U ponedjeljak, 6. studenog održana je završna svečanost i dodjela diploma povodom završetka Leadership Development Programa (newLDP) za drugu generaciju polaznika. Riječ je o sveobuhvatnom programu za razvoj lidera i talenata. Tijekom programa koji je trajao godinu dana polaznici su, osim osnovnih poslovnih vještina i znanja, razvijali dodatne vještine upravljanja kako bi postigli da timovi kojima rukovode funkcioniraju na što optimalniji način.

[više]
9. studeni 2023
Rasvjetljavanje kvantne zagonetke: istraživanje ruđerovaca otkriva tajne sprezanja čestica

Multidisciplinarni tim istraživača s Instituta Ruđer Bošković (IRB) došao je do novih spoznaja važnih za dublje razumijevanje kvantne fizike, s implikacijama od značaja za različite domene kvantnih tehnologija od kvantnog računarstva, preko kriptografije pa sve do primjene u razvoju novih materijala i lijekova.

[više]
7. studeni 2023
Potpisan ugovor između HEP Proizvodnje i Končara za izgradnju Sunčane elektrane Dugopolje

HEP Proizvodnja i KONČAR - Inženjering danas su sklopili Ugovor za projektiranje i izgradnju Sunčane elektrane Dugopolje, vrijedan 11,1 milijun eura. U nazočnosti predsjednika Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarića i predsjednika Uprave KONČAR -  Elektroindustrije Gordana Kolaka, ugovor je u ime investitora potpisao Robert Krklec, direktor HEP Proizvodnje te u ime izvođača Željko Tukša, predsjednik Uprave KONČAR – Inženjeringa.

[više]
6. studeni 2023
KONČAR u trećem kvartalu bilježi izuzetan rast svih ključnih pokazatelja
Najveći hrvatski neto izvoznik, Grupa KONČAR, na pomolu je treće uzastopne rekordne godine, što potvrđuju poslovni rezultati u prvih devet mjeseci 2023., uz poseban naglasak na novougovorene poslove i knjigu narudžbi. Konsolidirani prihodi od prodaje proizvoda i usluga ostvareni su u iznosu od 601,1 milijuna eura, što je za 128,2 milijuna eura ili 27,1% više u odnosu na usporedno razdoblje iz prethodne godine. U navedenom iznosu, 67% zauzimaju prihodi od izvoza, koji su u ovoj godini porasli za čak 34%. Visoka očekivanja opravdava stanje otvorenih narudžbi, backlog, koje je poraslo za 45% na rekordnih 1.412,7 milijuna eura.

[više]
31. listopad 2023
HEP ODS uspješno proveo prvi EU projekt i ugovara novi od 228 milijuna eura
HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o. (HEP ODS) predstavio je danas na završnoj konferenciji rezultate EU sufinanciranog projekta pod nazivom „Pilot-projekt uvođenja naprednih mreža“. 
Riječ je o najvećem projektu informatizacije i modernizacije dijela napredne elektrodistribucijske mreže kojim je HEP ODS uložio u tri funkcionalna područja: naprednu mjeru infrastrukturu, razvoj i optimizaciju konvencionalne mreže te automatizaciju srednjonaponske mreže. 

[više]
18. listopad 2023
Održan jubilarni HAKOM-ov 10. Dan tržišta elektroničkih komunikacija
HAKOM-ov deseti, jubilarni Dan tržišta elektroničkih komunikacija održan je u utorak, 10. listopada u Zagrebu, a okupio je brojne stručnjake, predstavnike dionika tržišta elektroničkih komunikacija, tijela državne uprave, gospodarstva, znanstvene zajednice i medija. Ove je godine programski bio usmjeren na četiri potpuno različite teme, a osim o korisničkim pravima i obvezama operatora, razgovaralo se o mogućnostima priključenja na elektroničku komunikacijsku infrastrukturu, budućnosti radiofrekvencijskog spektra te kako potaknuti veću migraciju na VHCN mreže.

[više]
13. listopad 2023
DAB+ kao zelena tehnologija

Dugoročni cilj Europske unije je postati „klimatski neutralna” za manje od trideset godina. Kako bi se ostvarila ova vizija i Hrvatska kao dio EU-a ima svoju ulogu. Što se tiče radija, razvoj digitalne tehnologije mijenja način na koji se zvuk prenosi i konzumira, a migracija s analognog na digitalno proces je koji donosi brojne izazove, ali i prilike za sudjelovanje u ostvarivanju održivosti.
 

[više]
12. listopad 2023
Otvorene prijave radova za skup MIPRO 2024

Imate priliku prijaviti znanstvene i stručne radove na 47. Međunarodnom ICT skupu MIPRO 2024 koji će se održati od 20. do 24. svibnja 2024. uz tehničko kosponzorstvo IEEE-a.

Na raspolaganju Vam je 18 savjetovanja.

Rok za prijavu sažetaka radova je 11. prosinca 2024. godine (napomena: mjesec dana ranije nego inače).

Kliknite na [više] za detalje.


[više]
10. listopad 2023
Ericsson Nikola Tesla sudjelovao na Kongresu menadžera „Lideri budućnosti“
Predsjednica Ericssona Nikole Tesle, Gordana Kovačević sudjelovala je na Kongresu menadžera „Lideri budućnosti“ koji je 5. listopada 2023. godine održan u Opatiji u organizaciji Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA.
 

[više]
10. listopad 2023
EITA 2023: FER - dobitnik Europske nagrade za inovativno poučavanje

Inicijativa Europska nagrada za inovativno poučavanje (EITA) već treću godinu zaredom nagrađuje iznimne projekte i nastavne prakse u sklopu programa Erasmus+, pružajući zaslužena priznanja odgojno-obrazovnim djelatnicima za njihov izniman doprinos struci. Među četiri dobitnika nagrade je i Fakultet elektrotehnike i računarstva.

[više]
9. listopad 2023
APIS IT na konferenciji "Digitalizacija i Big Data analitika u javnom sektoru"
Konferencija "Digitalizacija i Big Data analitika u javnom sektoru" održana je u ponedjeljak, 9. listopada u Zagrebu. Uz APIS IT, okupila je vodeće stručnjake iz javnog i privatnog sektora kako bi razmijenili iskustva o praktičnim aspektima digitalizacije i primjene Big Data analitike u javnom sektoru. 

[više]
9. listopad 2023
CARNET otvorio 10 Regionalnih obrazovnih centara diljem Hrvatske
U sklopu obilježavanja završetka programa e-Škole, jednog od najvećih projekata digitalizacije osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovnog sustava, svečano je otvoreno 10 Regionalnih obrazovnih centara (ROC-ova). Riječ je o multifunkcionalnim i tehnološko-inovativnim prostorima za obrazovne aktivnosti u školi, ali i za edukativna događanja u organizaciji lokalnih zajednica, Ministarstva znanosti i obrazovanja te ostalih agencija i organizacija nadležnih za poticanje razvoja i podrške odgojno-obrazovnom sustavu u Hrvatskoj.
 

[više]
5. listopad 2023
Transformacijski potencijal ICT sektora za digitalnu zelenu tranziciju industrije

Predsjednica kompanije Gordana Kovačević govorila je o ulozi i važnosti ICT-a u industriji na međunarodnoj konferenciji „Vrijeme je za industriju“, koju je organizirala Hrvatska gospodarska komora, a održana je 3. listopada u Zagrebu.
 
 

[više]
4. listopad 2023

Otvoren je Natječaj za dostavu prijedloga za dodjelu

MIPRO godišnje ICT nagradeNatječaj je otvoren do 4. ožujka 2024, a prijedlozi se dostavljaju u elektroničkom obliku na adresu
mipro-natjecaj@mipro.hr.

 

 

Dew Computing


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
HAKOMKončar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet Rijeka