Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvo

 

 

 

Download
 


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Sastanak projektnog tima za izračun prijenosnih kapaciteta za dva dana unaprijed

U sklopu CORE projekta, skupni član MIPRO-a - HOPS (Sektor za vođenje EE sustava, Služba za planiranje rada sustava) je 3. i 4. rujna organizirao dvodnevni sastanak članova CORE CCR projektnog tima za izračun prijenosnih kapaciteta za dva dana unaprijed Flow-based metodom (FBE PT).


[više]
16. rujan 2019
Započet prijelaz odašiljanja s DVB-T na novi DVB-T2 sustav

U petak, 6. rujna pokrenuto je odašiljanje televizijskih programa u HD rezoluciji s odašiljača Sljeme u novom, tzv. M2 multipleksu u DVB-T2 sustavu s HEVC standardom kodiranja video signala čime je započet prijelaz odašiljanja s DVB-T na novi DVB-T2 sustav. Odašiljač radi na UHF kanalu K40, a popis programa može se vidjeti na web stranicama Odašiljača i veza, inače skupnog člana MIPRO-a.


[više]
13. rujan 2019
Otvorena javna rasprava o 3. setu zajedničkih europskih prijedloga za WRC ITU-a

Međunarodna telekomunikacijska unija (ITU) organizirat će Svjetsku radiokomunikacijsku konferenciju (WRC) s ciljem izmjene Radijskih propisa (RR) i donošenja odluka za bilo koju radiokomunikacijsku temu od svjetskog interesa. Svjetska radiokomunikacijska konferencija će se održati u listopadu i studenome 2019. i na njoj će sudjelovati predstavnici iz 193 zemlje članice ITU-a.


[više]
12. rujan 2019
Hrvatski Telekom je najveći privatni investitor u digitalizaciju Hrvatske

Zlatni sponzor 42. skupa MIPRO 2019 i skupni član MIPRO-a, Hrvatski Telekom je najveći privatni investitor u digitalnu infrastrukturu u Hrvatskoj i ostvaruje najveći doprinos digitalnoj transformaciji zemlje, pokazala je publikacija Digitalni atlas koju su nedavno u Šibeniku predstavili Maruška Vizek, ravnateljica Ekonomskog instituta Zagreb i Uprava Hrvatskog Telekoma na čelu s Kostasom Nebisom, predsjednikom Uprave.


[više]
11. rujan 2019
„Novo doba digitalne zemaljske televizije u Hrvatskoj“ u sklopu simpozija ELMAR

U okviru 61. međunarodnog znanstvenog simpozija ELMAR koji će se održati u Zadru od 23. do 25. rujna ove godine održat će se okrugli stol namijenjen svim dionicima hrvatskog televizijskog tržišta naziva „Novo doba digitalne zemaljske televizije u Hrvatskoj“.


[više]
10. rujan 2019
HEP u Makarskoj predstavio razvojni projekt eMobilnost

Na lokaciji prve brze ELEN punionice za električna vozila u Makarskoj, Ruđera Boškovića bb, Hrvatska elektroprivreda, inače zlatni sponzor 42. skupa MIPRO 2019 i skupni član MIPRO-a, predstavila je medijima razvojni projekt eMobilnost, uz demonstraciju punjenja električnog automobila.


[više]
9. rujan 2019
Deutsche Telekom i Ericsson: korisnički slučajevi za industrijsku primjenu

Njemački pružatelj usluga Deutsche Telekom i Ericsson najavili su strateško partnerstvo kao odgovor na sve veću potražnju za mobilnim rješenjima u kampusima na industrijskim lokacijama u Njemačkoj.


[više]
6. rujan 2019
Uspješno održane prve dražbe jamstava podrijetla električne energije

Dana 29. kolovoza uspješno je održana prva dražba jamstva podrijetla električne energije iz elektrana povlaštenih proizvođača u sustavu poticanja od strane CROPEX-a, inače skupnog člana MIPRO-a, iz prvog kvartala 2019., na kojoj je prodano ukupno 263.889 jamstava podrijetla po cijeni od 0.31 EUR/JP.


[više]
6. rujan 2019
Hrvatski Telekom otvorio vrata najvećeg multimedijskog dućana u Hrvatskoj

U srijedu je zlatni sponzor 42. skupa MIPRO 2019 i skupni član MIPRO-a - Hrvatski Telekom u zagrebačkom shopping centru Arena otvorio najveći multimedijski dućan u Hrvatskoj te tako i na ovaj način nastavio predvoditi u pružanju vrhunskih usluga, prvi predstavljajući javnosti najnovije trendove na tržištu.


[više]
5. rujan 2019
11. međunarodni simpozij o obradbi i analizi signala i slike

11. međunarodni simpozij o obradbi i analizi signala i slike/11th International Symposium on Image and Signal Processing and Analysis (ISPA 2019) održat će se od 23. do 25. rujna ove godine u Poslijediplomskom središtu Dubrovnik Sveučilišta u Zagrebu (CAAS) u Dubrovniku.


[više]
5. rujan 2019
Obilježen Dan Hrvatske elektroprivrede

Već tradicionalno, 28. kolovoza, zlatni sponzor 42. skupa MIPRO 2019 i skupni član MIPRO-a - HEP obilježava Dan Hrvatske elektroprivrede, u spomen na početak rada prvog cjelovitog elektroprivrednog sustava na tlu Hrvatske, Hidroelektrane Krka – Šibenik.


[više]
4. rujan 2019
Dvije međunarodne komunikacijske nagrade za rebranding - Vip postaje A1

Za projekt promjene imena kompanije i brenda A1 Hrvatska, inače sponzor 42. skupa MIPRO 2019 i skupni član MIPRO-a, osvojila je zlato u kategoriji korporativni branding. Titula PR World Awards dodjeljuje se od 2003. godine poslovnim postignućima, pojedincima i organizacijama svih veličina i iz cijeloga svijeta.


[više]
3. rujan 2019
CUS za učinkovitije upravljanje zdravstvenim sustavom

Ministar zdravstva prof. Milan Kujundžić u Općoj bolnici Zadar službeno je predstavio Centralni upravljački sustav (CUS) za upravljanje organizacijskom strukturom zdravstvenog sustava, čiji je isporučitelj Ericsson Nikola Tesla, inače zlatni spomzor 42. skupa MIPRO 2019 i skupni član MIPRO-a.


[više]
2. rujan 2019
HOPS i SIEMENS potpisali ugovor u sklopu projekta Sincro.Grid

U sklopu implementacije europskog projekta naprednih mreža Sincro.Grid u Zagrebu je u srijedu potpisan ugovor „Radovi na ugradnji regulacijske prigušnice u TS 400/220/110 kV Melina“, čija vrijednost iznosi 36.466.010,10 kuna s rokom izvršenja od petnaest  mjeseci.


[više]
30. kolovoz 2019
Telekom bankarstvo – najsuvremenija bankarska usluga na dlanu

Zlatni sponzor 42. skupa MIPRO 2019 i skupni član MIPRO-a, Hrvatski Telekom, vodeći hrvatski telekomunikacijski operator i Zagrebačka banka u srijedu su tržištu predstavili Telekom Bankarstvo – cjelovitu uslugu mobilnog bankarstva (mobilna aplikacija, tekući račun, devizni račun, žiro račun, besplatne transakcije, Internet bankarstvo te ostale usluge banke poput gotovinskih i stambenih kredita te štednje) Zagrebačke banke u suradnji s Hrvatskim Telekomom, što je ujedno i prva takva suradnja na hrvatskom tržištu.


[više]
29. kolovoz 2019
350. godina povijesti Sveučilišta u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu, čija je sastavnica i Fakultet organizacije i informatike, inače skupni član MIPRO-a, ove godine slavi svoju 350. obljetnicu. Svoj veliki jubilej obilježit će nizom događaja, a središnja svečanost će se održati 3. studenoga ove godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.


[više]
28. kolovoz 2019
Započeli građevinski radovi na energetskoj obnovi tornja Sljeme

Nakon stjecanja 100 posto vlasništva tornja 2017. godine od strane OIV-a, inače sponzora 42. skupa MIPRO 2019 i skupnog člana MIPRO-a, ispunili su se svi uvjeti za početak procesa sveobuhvatne sanacije jednog od najprepoznatljivijih simbola grada Zagreba, 169 metara visokog četrdesettrogodišnjaka na vrhu Zagrebačke gore.


[više]
27. kolovoz 2019
KING ICT Sarajevo postao ovlašteni servisni centar za HPE

Temeljem kontinuiranog razvoja poslovanja i uspješnih rezultata KING ICT Sarajevo je uz status Hewlett Packard Enterprise GOLD Hybrid IT Specialist stekao i Partner Ready Services Delivery certifikat – HPE Pointnext Services.


[više]
26. kolovoz 2019
Pokroviteljstvo konferencije CECIIS 2019

Ovogodišnja jubilarna 30. konferencija CECIIS 2019, koju Fakultet organizacije i informatike, inače skupni član MIPRO-a, organizira od 2. do 4. listopada ove godine u Varaždinu, bit će održana pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te Ministarstva znanosti i obrazovanja.


[više]
23. kolovoz 2019
Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

AT&T je ponudio nove mogućnosti vezane uz sportsku zabavu koristeći se Ericssonovom 5G mrežnom infrastrukturom u MGM Resorts NBA ljetnoj ligi. Ova suradnja korisnicima je ponudila nove mogućnosti poput analize sportske statistike u stvarnom vremenu.


[više]
22. kolovoz 2019

 

Novosti
 • 31.5.2019

  Organizirajte savjetovanje ili radionicu na skupu MIPRO 2020

  [više]

   

 • 30.5.2019

  Završio skup MIPRO 2019

   
   

  Savjetovanjem DC - Raspodijeljeno računarstvo u znanosti o podacima i biomedicinskom inženjerstvu, u petak 24. svibnja je s radom završio 42. međunarodni ICT skup MIPRO 2019. [više]

   

 • 30.5.2019

  Četvrti dan skupa MIPRO 2019

   
   

  Četvrti dan ovogodišnjeg skupa MIPRO, u četvrtak 23. svibnja, započeo je s plenarnim keynote predavanjem „Strateško planiranje u visokom obrazovanju i znanosti“ koje je održala ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak u sklopu prezentacije rezultata projekta Hrvatske zaklade za znanost HigherDecision. [više]

   

 • 30.5.2019

  Svečano otvoren MIPRO 2019

   
   

  Već tradicionalno, trećeg dana, u srijedu je svečano otvoren MIPRO 2019. Skup su otvorili predsjednik Hrvatske udruge MIPRO dr. sc. Miroslav Poljak, te predsjednik Međunarodnog programskog vijeća MIPRO-a, akademik Karolj Skala. [više]

   

 • 30.5.2019

  MIPRO 2019 – drugi dan

   
   

  Drugi dan održavanja skupa MIPRO 2019 održana je radionica „Kako poučavati matematiku u inženjerskom kontekstu“, stručna prezentacija Grupe KONČAR, dva okrugla stola, sedam savjetovanja i nastavak seminara cjeloživotnog obrazovanja. [više]

   

 • 30.5.2019

  Prvi dan skupa MIPRO 2019

   
   

  Prvi dan održavanja 42. međunarodnog ICT skupa MIPRO 2019 obilježila je radionica dr. Zoltána Juhásza, tri seminara cjeloživotnog obrazovanja i početak savjetovanja Računala u obrazovanju. [više]

   

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Končar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaIEEE Croatia Section