Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoPrijava sažetka do: 16.1.2023.

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove sa MIPRO 2022


 

 

Download
 
DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
OIV povezao novoizgrađeni nadzorni centar HC-a na Pelješcu

Današnje povijesno otvorenje Pelješkog mosta, važan je geostrateški projekt kojim će se napokon ostvariti kopnena povezanost Republike Hrvatske. Pelješki most ne samo da omogućuje kontinuitet cestovne prometne povezanosti, već i kopnenu širokopojasnu telekomunikacijsku povezanost s jugom RH. Naime, unutar Pelješkog mosta ugrađena je cjelovita svjetlovodna infrastruktura, a OIV ima ulogu infrastrukturnog operatora sukladno Projektu objedinjavanja svjetlovodne infrastrukture u trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu Republike Hrvatske (OSI).

[više]
26. srpanj 2022
Ericsson Nikola Tesla Grupa - rezultati u prvom polugodištu 2022.

U prvih šest mjeseci 2022. godine Ericsson Nikola Tesla Grupa solidno je poslovala unatoč izrazito turbulentnom političkom okruženju, inflaciji, povećanju cijena rada, energenata i materijala, poremećajima u opskrbi te nedostatku stručnjaka iz STEM područja.
 

[više]
22. srpanj 2022
Hrvatski Telekom objavio izvještaj o održivosti za 2021. godinu

Hrvatski Telekom, kao kompanija koja posebnu važnost pridaje društvenoj odgovornosti, predstavio je svoj Izvještaj o održivosti za 2021. godinu. HT ovaj Izvještaj izdaje već 18 godina, a u njemu su prikazani doprinosi i pozitivni utjecaji koje ima na društvo i okoliš.
 

[više]
20. srpanj 2022
Održana ljetna škola SusTrainable 2022 na RITEH-u

U periodu od 4. – 8. srpnja 2022. godine, na Tehničkom fakultetu održana je međunarodna ljetna škola SusTrainable 2022. Ova škola jedna je od projektnih aktivnosti Erasmus+ projekta Promoting Sustainability as a Fundamental Driver in Software development Training and Education koja povezuje 10 europskih sveučilišta oko tematike održivosti u razvoju programske potpore. 
 

[više]
15. srpanj 2022
Počeo je ENT Summer Camp 2022

Već dvadeset i jednu godinu, svakog se ljeta u Ericssonu Nikoli Tesli okuplja nekoliko desetaka studenata završnih godina sa STEM fakulteta. Ovi mladi, pametni ljudi koji za svoju ljetnu praksu odabiru Ericssonov Summer Camp tijekom 5 tjedana uz vodstvo iskusnih mentora na osmišljavanju rješenja koja će možda već sutra, iz dobrih ideja prerasti u projekte na kojima će raditi deseci ili stotine stručnjaka razvijajući proizvode koji mijenjaju život i poslovanje nabolje. 

[više]
13. srpanj 2022
Predstavnici VVG-a na konzorcijskom sastanku projekta SILVANUS u Bariju

Veleučilište Velika Gorica sudjeluje u projektu Silvanus kao jedan od 49 partnera koji dolaze iz zemalja EU, ali i Južne Amerike, Azije i Australije. Kao visokoškolska obrazovna ustanova u području kriznog upravljanja najveći će se doprinos očitovati u elementima koji se odnose na izradu ekološki održivih i otpornih modela gospodarenja šumama te poboljšanja kulture prevencije šumskih požara na temelju održivih usluga gospodarenja šumama. 

[više]
12. srpanj 2022
Na karti fuzijskih istraživanja Hrvatska zauzima važno mjesto
Europski konzorcij EUROfusion, poduzeo je ključni korak na dugom putu do komercijalno održive nuklearne fuzije. Istraživači nuklearne fuzije, među kojima su i hrvatski stručnjaci predvođeni Institutom Ruđer Bošković počinju projektirati fuzijsku elektranu za koju se nadaju da će oponašati način na koji Sunce radi kako bi osigurali čist, gotovo neograničen izvor energije na Zemlji.

[više]
12. srpanj 2022
CROPEX je domaćin ovogodišnje europske APEx-ove konferencije

Hrvatska burza električne energije d.o.o. - CROPEX u suradnji s APEx-om, domaćin je ovogodišnje europske APEx-ove konferencije koja će se održati u Dubrovniku od 19. do 21. listopada 2022.
Više detalja u nastavku.

 


[više]
11. srpanj 2022
Predstavljanje projekta "Full STEAM Ahead! - Znanost, tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematika"
Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu i NTGruppen AS iz Kraljevine Norveške kao partneri i II. osnovna škola Varaždin kao nositelj, sudjeluju zajedno na projektu Full STEAM Ahead! - Znanost, tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematika. Radi se o projektu koji su osmislili i pripremili stručnjaci s FOI-ja, a tijekom kojeg će II. OŠ proći digitalnu transformaciju kroz STEAM koncept. 

 


[više]
9. srpanj 2022
Hrvatski Telekom predstavio novu platformu #WhatWeValue kojom podržava rad mladih volontera

Hrvatski Telekom daje podršku mladim volonterima i predstavlja novu platformu #WhatWeValue. Radi se o besplatnoj, globalnoj digitalnoj platformi kojoj je cilj omogućiti mladim volonterima financijsku podršku te ih povezati s iskusnim voditeljima humanitarnih i društveno-odgovornih akcija koji im mogu pomoći u ostvarivanju njihovih ciljeva.
 

[više]
8. srpanj 2022
Sveučilište VERN’ akademski partner 6. ljetne škole „Innovation Academy“

Šesto izdanje ljetne škole „Innovation Academy“ održat će se od 22. do 26. kolovoza u akademskim prostorima Sveučilišta VERN’ u Zagrebu, koje je drugu godinu zaredom partner ove društveno korisne inicijative. Događaj je namijenjen je srednjoškolcima koji žele steći nova znanja iz područja informatike, digitalnih vještina, poduzetništva, robotike, debatiranja, itd.
 

[više]
6. srpanj 2022
Na Tehničkom fakultetu u Rijeci održana 7. ljetna škola CAD modeliranja
Na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, održana je 7. ljetna škola CAD modeliranja u periodu od 27. - 30. lipnja 2022. godine.
U radu škole kao organizatori i predavači sudjelovali su: izv. prof. dr. sc. Vladimir Glažar, izv. prof. dr. sc. Goran Gregov, doc. dr. sc. Ervin Kamenar, poslijedoktorand dr. sc. Marko Perčić, i asist. Tomislav Bazina.
 

[više]
6. srpanj 2022
FOI se pridružio UN Global Compact inicijativi

Fakultet organizacije i informatike pridružio se u lipnju 2022. godine UN Global COMPACT-u - najvećoj i najvažnijoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj te korporativnu i institucijsku održivost. Global Compact inicijativa pokrenuta je 2000. godine s ciljem uvođenja društveno odgovornog poslovanja. Kao dio Global Compact inicijative, FOI se obvezao podupirati načela inicijative iz područja ljudskih prava, prava radnika, okoliša i borbe protiv korupcije.
 

[više]
5. srpanj 2022
Hrvatski Telekom potvrdio status najbolje i najbrže mobilne i fiksne širokopojasne mreže
Hrvatski Telekom učvrstio je svoj položaj vodeće mreže u Hrvatskoj osvojivši ponovno obje nagrade za najbolju i najbržu fiksnu i mobilnu mrežu. Analiza je provedena na više od 39 milijuna uzoraka prikupljenih od svih pružatelja mobilnih i fiksnih širokopojasnih usluga u Hrvatskoj.


 

[više]
4. srpanj 2022
Europska radiodifuzijska i kulturna industrija pozivaju Europu da osigura UHF frekvencije za radiodifuziju

57 udruga i tvrtki aktivnih u radiodifuzijskoj i kulturnoj industriji iz 18 europskih zemalja udružilo je snage u inicijativi "Poziv Europi" kako bi potaknuli kreatore politika i regulatore da sačuvaju donji dio UHF frekvencijskog pojasa (470-694 MHz) za radiodifuziju i bežičnu audio opremu za proizvodnju programa (PMSE: Programme Making and Special Events). 


[više]
1. srpanj 2022
Priznanja mladim hrvatskim inovatorima

Na svečanoj dodjeli nagrada Digitalnog inovacijskog inkubatora kojem je Ericsson Nikola Tesla bio strateški partner za područje ICT-a dodijeljena su priznanja najboljim mladim inovatorima, a kompaniji Ericsson Nikola Tesla je dodijeljeno Priznanje za doprinos razvoju kreativnosti i poduzetništva mladih.
 
 

[više]
30. lipanj 2022
Održan Susret alumna Građevinskog fakulteta u Rijeci
U utorak, 28. lipnja 2022. godine održan je po prvi puta ove godine Susret alumna Građevinskog fakulteta u Rijeci. U sklopu susreta održano je stručno predavanje kolege Nikše Nenadića na temu “Provedba nadzora nad izvođenjem podvodnih radova”. Predavanja su obuhvatila neke specifičnosti i problematiku izvođenja radova pod morem, kao i provođenje nadzora nad istima.

 


[više]
30. lipanj 2022
FOOZOS poziva na Osječke dane bioetike u studenom
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, ujedno i skupni član udruge MIPRO, jedan je od organizatora konferecnije 5. Osječki dani bioetike koji će se održati 7. i 8. studenog 2022. u Osijeku u prostorima Fakulteta.

 

 


[više]
30. lipanj 2022
FOI sudjelovao na završnom partnerskom sastanku projekta E-DigiLit u Ankari
U Ankari je 27. i 28. lipnja 2022. godine održan završni sastanak Erasmus+ KA203 projekta E-DigiLit: Enhancing Digital Literacy of University Students. Nositelj projekta je Sveučilište Dokuz Eylül iz Izmira, a Fakultet organizacije i informatike je jedan od partnera.


 

[više]
30. lipanj 2022
FER-ov znanstveni centar izvrsnosti inkubator industrije s visokom dodanom vrijednošću
Zadaća znanstvenih centara izvrsnosti (ZCI) je generiranje, razvoj i afirmacija aktualnih, međunarodno konkurentnih i vrhunskih znanstvenih istraživanja na svjetskoj razini, a njihova snaga krije se upravo u tome što na lokalnoj razini okupljaju najbolje istraživače i istraživačke grupe. Jedan od deset takvih centara u Hrvatskoj je i FER-ov ZCI za znanost o podatcima i kooperativne sustave, jedini znanstveni centar izvrsnosti iz područja tehničkih znanosti u zemlji. 

[više]
29. lipanj 2022
Suorganizatori - nasumično
Tehničko veleučilište u ZagrebuHATZUNIPUT-HT ZagrebHEP Zagreb