Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoICT u obnovljivim energetskim tehnologijama

 

 

 


Download
 
DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Savjetovanje Smart Islands - SILA 2021

Podrška Akcijskom planu za razdoblje od 2021. do 2023. godine za provedbu Nacionalnog plana razvoja otoka za razdoblje od 2021. do 2027. godine
 

Smart islands, villages, regions post-pandemic recovery - Smart Tourism, Green Transport and Energy: partnerships, digital platforms, social innovation, science island as a LabONLINE SAVJETOVANJE

8. - 9. listopada 2021.
, Saplunara, otok Mljet, Hrvatska
 

 


Organizatori ovog međunarodnog događaja su MIPRO, Infodom i LAG5.

Detaljan program konferencije SILA 2021 dostupan je na http://www.smartislandregion.com/

PROGRAM

Prijava na događaj - https://forms.gle/5rbB2RYsgNbyoNc9A

Kliknite na [više] za detalje.


[više]
4. listopad 2021
Još jedna uspješna poslovna godina HEP-a

Hrvatska elektroprivreda d.d. (HEP d.d.) je 1. rujna na temelju odluke Skupštine Društva o raspodjeli ostvarene dobiti u 2020. godini, izvršila isplatu u korist Državnog proračuna u iznosu od 840.621.514,80 kuna. Odluka o isplati donesena je u skladu s Odlukom Vlade RH o visini, načinu i rokovima uplate sredstava trgovačkih društava u državnom vlasništvu u Državni proračun Republike Hrvatske.


[više]
3. rujan 2021
A1 Telekom Austria Group odabrala je Nokiju i Ericsson za razvoj 5G mreže

A1 Telekom Austria Group odabrala je dobavljače mrežne opreme Nokiju i Ericsson kao partnere u uvođenju 5G mreža u Bugarskoj, Hrvatskoj, Republici Srbiji i Sloveniji. Ericsson je u Hrvatskoj odgovoran za radijsku i za jezgrenu 5G mrežu. U Bugarskoj Nokia gradi radijsku mrežu, a Ericsson jezgrenu, dok je u Srbiji i Sloveniji Nokia odgovorna i za radijsku i za jezgrenu mrežu. U Austriji je još u proljeće 2019. odabrana Nokia kao partner u uvođenju 5G-a.


[više]
31. kolovoz 2021
Končar započinje s ugovorenim radovima na novoj TS 400/110 KV Ohrid

Nedavno su svečano otvoreni radovi na izgradnji nove Transformatorske stanice (TS) 400/110 kV Ohrid. Izgradnja TS 400/110 kV Ohrid izuzetno je važan projekt za Sjevernu Makedoniju koji će omogućiti međunarodnu konekciju sa susjednom Albanijom na 400 kV naponskoj razini, čime će se dodatno osnažiti elektroenergetski sustav regije.


[više]
30. kolovoz 2021
126 godina Hrvatske elektroprivrede


Dana 28. kolovoza obilježava se Dan Hrvatske elektroprivrede, u spomen na početak rada prvog cjelovitog elektroprivrednog sustava na tlu Hrvatske, utemeljenog na izmjeničnoj električnoj energiji.


[više]
28. kolovoz 2021
Potpisan Ugovor o korištenju Digitalne knjižnice Knjižnično dokumentacijskog centra Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Na Fakultetu organizacije i informatike, 25. kolovoza 2021., dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep i dekan EFZG-a prof. dr. sc. Jurica Pavičić potpisali su Ugovor o korištenju Digitalne knjižnice Knjižnično dokumentacijskog centra Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.


[više]
25. kolovoz 2021
Intervju: Na kraju tunela - znanost

Tragom dramatičnog zaostajanja Hrvatske u provođenju gospodarske i društvene digitalizacije u 214. broju smart InfoTrenda objavljen je intervju s Karoljem Skalom, doktorom znanosti i predsjednikom Programskog odbora skupa MIPRO o ulozi znanosti u ubrzanju tog procesa.

 

 Na kraju tunela znanost


[više]
30. ožujak 2021
Novosti
 • 27.9.2021

   FOI dobiva Povelju
       MIPRO 2021

   

  Predsjedništvo MIPRO-a dodjeljuje Povelju MIPRO 2021 Fakultetu organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu. FOI je dugi niz godina izrazito zastupljena znanstveno obrazovna institucija u programima i sudjelovanju na događanjima u organizaciji MIPRO-a. FOI daje značajan  doprinos u održavanju savjetovanja, seminara, okruglih stolova i drugih programskih segmenata. Ukazuju inicijative i  provedbene aktivnosti. Sudjeluje s velikim brojem znanstveno stručnim radovima u raznim savjetovanjima na organiziran način sa strane vodstva fakulteta. 

   

 
Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
Intervjui by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održao je zanimljive intervjue sa sudionicima 43. Međunarodnog ICT skupa MIPRO 2020, a možete ih pogledati na poveznici

http://gridvision.irb.hr/MIPRO2020

 

AkTiVizam 
Od računa do računala i dalje 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
FOI VaraždinIRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija ZagrebENT Zagreb