Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoICT u obnovljivim energetskim tehnologijama

 

 

 


 • Rok za dostavu sažetaka:
  17. svibnja 2021.
 • Rok za dostavu radova:
  31. svibnja 2021.
 • Rok za konačnu recenziju:
  21. lipnja 2021. 

 

Download
 

MIPRO 2021 - prva obavijest


  Svi koji žele sudjelovati u mrežnoj distribuciji poziva za prijavu radova mogu to učiniti na sljedeći način:

Objavite fizički poziv oglašavanjem na oglasnoj ploči institucije u kojoj radite i povratno nam pošaljite fotografiju oglasne ploče. Na taj način dobit ćete popust od 10% na kotizaciju za sudjelovanje na skupu MIPRO 2021.
 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Potpora realizaciji projekta DONES, prvog ESFRI projekta u kojem Hrvatska igra ključnu ulogu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se u Banskim dvorima s ravnateljem Instituta Ruđer Bošković (IRB) Davidom M. Smithom i Tončijem Tadićem, voditeljem projekta DONES. Uz predsjednika Vlade sastanku je bio i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.


[više]
23. srpanj 2021
Ericsson Nikola Tesla potpisao ugovor o dodijeli bespovratnih sredstva za projekt WaterQ

Ericsson Nikola Tesla potpisao je s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u svrhu provedbe projekta pod nazivom WaterQ – digitalna transformacija praćenja kvalitete vode. 


[više]
22. srpanj 2021
Predstavljena monografija „Elektrodalmacija 1920.-2021.“

Povodom obilježavanja 101 godine od uvođenja električne javne rasvjete u najvećem gradu Dalmacije, u atriju Galerije umjetnina Split 15. srpnja je predstavljena monografija „Elektrodalmacija 1920.-2021“, u kojoj je na jedinstven način prikazan povijesni razvoj i prva uporaba električne energije u svijetu, Hrvatskoj, Dalmaciji i gradu Splitu.


[više]
21. srpanj 2021
HRZZ FER-u odobrio financiranje 19 novih doktora znanosti


U okviru natječaja "Projekt razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti" Hrvatske zaklade za znanost, pozitivno je vrednovano čak 19 projektnih prijedloga naših mentora, čime je na FER-u omogućeno financiranje 19 novih doktora znanosti.


[više]
20. srpanj 2021
Rezultati istraživanja OiV-a o broju vozila s DAB+ prijamnicima u Hrvatskoj

OIV je u suradnji s Centrom za vozila Hrvatske proveo istraživanje o broju DAB+ prijamnika u vozilima.
Provedeno istraživanje pokazalo je da već sada postoji velik udio vozila s DAB+ prijamnikom među vozilima novije generacije, čak 30,4 %. Na temelju tog istraživanja napravljena je i projekcija o broju vozila s DAB+ prijamnicima do 2032. godine.
 


[više]
19. srpanj 2021
Delegacija pulskog Sveučilišta u posjeti Sveučilištu u Mariboru


Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, prof. dr. sc. Alfio Barbieri i voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel posjetili su 16. lipnja 2021. godine Sveučilište u Mariboru putem Erasmus programa.
 


[više]
16. srpanj 2021
Ericsson Nikola Tesla je s MPU-om i DGU-om potpisao vrijedne ugovore u području zemljišne administracije


Ericsson Nikola Tesla je s Ministarstvom pravosuđa i uprave (MPU) potpisao ugovor vrijedan više od 14 milijuna kuna, a s Državnom geodetskom upravom (DGU) ugovor u vrijednosti 612.000 kuna.
 


[više]
16. srpanj 2021
Predsjednik Milanović posjetio je IRB povodom obilježavanja Nacionalnog dana Nikole Tesle


Povodom obilježavanja Nacionalnog dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacije koji se obilježava 10. srpnja, predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je Institut Ruđer Bošković (IRB).
 


[više]
15. srpanj 2021
Održana je dodjela nagrade Zlatko Smrkić na FER-u

U petak 9. srpnja 2021. godine, na Zavodu za komunikacijske i svemirske tehnologije održane su prezentacije diplomskih radova koji su ušli u izbor za Nagradu Zlatko Smrkić.
Ovogodišnju nagradu Zlatko Smrkić za najbolji diplomski rad dobio je Fran Kostelac za diplomski rad "Dizajn ugodljivog niskopropusnog izlaznog filtera za radiofrekvencijska pojačala snage", izrađenog pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Dubravka Babića.


[više]
14. srpanj 2021
Potpisan sporazum između HEP-a i MINGOR-a o pripremi i provedbi strateškog projekta Hidroenergetski sustav Kosinj

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatska elektroprivreda d.d. sklopili su danas u Zagrebu Sporazum o pripremi i provedbi strateškog projekta Hidroenergetski sustav Kosinj (HES Kosinj). Sporazum su potpisali ministar Tomislav Ćorić i predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić.
 


[više]
13. srpanj 2021
Micro-Link sudjelovao na Smart City Summitu u Šibeniku

Micro-Link je u svojstvu sudionika imao priliku predstaviti svoja bežična rješenja za pametne gradove na Smart City Summitu koji je održan u Šbeniku od 1. do 2. srpnja ove godine.


[više]
12. srpanj 2021
Hrvatski Telekom omogućuje 5G roaming i u Njemačkoj


Hrvatski Telekom je u suradnji s Deutsche Telekomom osigurao da hrvatski korisnici u Njemačkoj i njemački korisnici u Hrvatskoj sada mogu koristiti pogodnosti 5G mreže.

 


[više]
12. srpanj 2021
Mate Botica na panel raspravi konferencije “Pametni znaju čemu služi izvoz?”

Danas, 9. srpnja održana je Liderova 8. konferencija o izvozu pod geslom  „Pametni znaju čemu služi izvoz“ u hotelu International u Zagrebu.
U okviru konferencije održan je panel “Gdje se izvoznici vide u Nacionalnom planu oporavka i otpornosti” na kojem su uz člana Uprave i direktora OIV-a Mate Botice, sudjelovali i predstavnici kompanija HPB, Projekt jednako razvoj i HUP, HBOR i DIV Grupa.


[više]
9. srpanj 2021
Više od 16.2 milijuna kuna A1 Hrvatska ulaže u smanjenje utjecaja na klimu

A1 Hrvatska potpisala je sporazum s Europskom komisijom o financiranju ugradnje 120 sunčanih elektrana te ugradnju 200 energetski učinkovitih sustava za hlađenje na baznim stanicama. Ukupna vrijednost investicije je 16.265.790 milijuna kuna od čega je 55% financirano iz LIFE programa Europske Unije.
 


[više]
9. srpanj 2021
Započela provedba projekta “LaDiEd” na Ekonomskom fakultetu

1. srpnja 2021. održan je prvi sastanak članova tima na projektu „E-laboratory for digital education“ (LaDiEd) u online okruženju.
Koordinator projekta je Ekonomski fakultet u Rijeci, a kao partneri u provedbi projekta sudjeluju i Centar za tranformativno učenje Limerick sa Sveučilišta u Limericku, Ekonomsko poslovni fakultet Maribor sa Sveučilišta u Mariboru te irski start-up Giritech.


[više]
9. srpanj 2021
Društvo KONČAR – GIM ostvarilo izuzetan uspjeh na azijskom tržištu

Sredinom svibnja 2021. godine društvo KONČAR – Generatori i motori (GIM) ostvarilo je nemjerljiv iskorak na azijskom tržištu. Naime, nakon dvogodišnjeg kontinuiranog procesa nuđenja i pregovora GIM je prvi put u svojoj povijesti dobio veliki posao u Japanu. Opseg isporuke potpisanog ugovora je projektiranje, proizvodnja i nadzor pri montaži tri generatora za dvije različite male hidroelektrane (MHE).


[više]
8. srpanj 2021
Projekt Green Switch ušao je u uži izbor za uvrštenje na listu projekata od zajedničkog interesa (PCI)

Na sastanku Tematske skupine za pametne mreže TEN-E (Transeuropska energetska infrastruktura) koja je održana 30. lipnja 2021. godine predstavljene su procjene projekata pametnih mreža za petu PCI (Projekti od zajedničkog interesa) listu. Projekt Green Switch, koji su predložili partneri iz Austrije, Slovenije i Hrvatske, dobio je pozitivnu ocjenu i uključen je u daljnji postupak ocjenjivanja radi uvrštavanja na 5. PCI listu. 


[više]
8. srpanj 2021
FOI u suradnji s Varaždinskom županijom i Europskim Talent Centrom Hrvatska razvio Drone Pilot Academy

Prateći svjetske trendove te u skladu s nadležnim pravnim regulativama Fakultet organizacije i informatike (FOI), u suradnji s Varaždinskom županijom i Europskim Talent Centrom Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije razvio je Drone Pilot Academy – edukaciju za pilote dronova namijenjenju učenicima srednjih škola i studentima.
 


[više]
8. srpanj 2021
FER i Biomimetics Lab Instituta za bioinženjering Sveučilišta u Aucklandu uspješno proveli eksperiment "Podvodna komunikacija na daljinu – od Novog Zelanda do Hrvatske"


Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva i Biomimetics Lab Instituta za bioinženjering Sveučilišta u Aucklandu uspješno su proveli transglobalni eksperiment Podvodna komunikacija na daljinu – od Novog Zelanda do Hrvatske.
 


[više]
7. srpanj 2021
Pomorski fakultet u Rijeci obilježio je „Svjetski dan pomoraca“ i predstavio EU projekt ADRIREEF


Pomorski fakultet u Rijeci obilježio je „Svjetski dan pomoraca“ 25. lipnja 2021. te su u sklopu navedene manifestacije predstavljeni brojni EU projekti koji se provode na Fakultetu, a među njima i ADRIREEF (Innovative exploitation of Adriatic Reefs in order to strengthen blue economy).
 


[više]
6. srpanj 2021
Novosti
 • 30.6.2021

  Proces recenziranja radova je još uvijek u tijeku. S obzirom na činjenicu da su svi rokovi produžavani i opću situaciju s pandemijom, neki su radovi su još uvijek pod recenzijom. Molimo autore za strpljenje. Obavijest o konačnoj odluci nastojat će se dostaviti u što kraćem roku.
  Za sve dodatne informacije u vezi radova, molimo kontaktirati direktno voditelje savjetovanja / specijalne sekcije.

   

 
Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
Intervjui by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održao je zanimljive intervjue sa sudionicima 43. Međunarodnog ICT skupa MIPRO 2020, a možete ih pogledati na poveznici

http://gridvision.irb.hr/MIPRO2020

 

AkTiVizam 
Od računa do računala i dalje 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
IRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebA1 Hrvatska