Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoROBOTIKA – budućnost tehnološkog svijeta

 

 

 


 • Rok za dostavu sažetaka:
  1. lipnja 2020.
 • Rok za dostavu radova:
  1. lipnja 2020.
 • Rok za konačnu recenziju:
  22. lipnja 2020. 

 

Download
 


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Okrugli stol „Umjetna inteligencija – percepcija i stvarnost“

Odbor za suradnju s gospodarstvom i regionalni razvoj Akademije tehničkih znanosti Hrvatske u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Inovacijskim centrom Nikola Tesla organiziraju okrugli stol Umjetna inteligencija – percepcija i stvarnost.

Okrugli stol će se održati u Vijećnici HGK, Rooseveltov trg 2, Zagreb, 3. srpnja 2020. godine u terminu 14:00 do 16:30.

Dvije od šest tema okruglog stola predstavit će naši Miprovci i dugogodišnji voditelji savjetovanja prof. dr. sc. Slobodan Ribarić i doc. dr. sc. Stjepan Groš.


[više]
26. lipanj 2020
Sutra, 26. lipnja, održava se Europska konferencija o vodama "Klima i čista voda 2020"

U tijeku su posljednje prijave za Europsku konferenciju o vodama "Klima i čista voda 2020", koja će se održati u petak, 26. lipnja u hotelu Westin (dvorana Panorama, 17. kat), a otvorit će ju hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu dr. sc. Tomislav Sokol u 10.00 sati. Jedan od značanijih partnera konferencije je Hrvatska akademija tehničkih znanosti - HATZ, skupni član udruge MIPRO.

Hrvatska ima iznimno vodno bogatstvo po kojem je u samom europskom i svjetskom vrhu. Prema zalihama vode od 27.000 m3 po stanovniku Hrvatska zauzima prvo mjesto u EU. Hrvatsko predsjedanje Vijećem EU zato je ključna prilika za promociju i brendiranje hrvatske vode, ali i za raspravu o njenoj zaštiti i odgovornom upravljanju.


[više]
25. lipanj 2020
Intervju prof. dr. sc. Vladimira Andročeca – “Znanost se treba više osloniti na iskustva domaćih proizvođača!”

U novom broju Komunal-a, časopisa za komunalno gospodarstvo, godina VI, broj 3, objavljen je intervju prof. dr. sc. Vladimira Andročeca, predsjednika Akademije tehničkih znanosti Hrvatske pod naslovom “Znanost se treba više osloniti na iskustva domaćih proizvođača!”.

 


[više]
25. lipanj 2020
COVID-19 ukazuje na ključnu ulogu digitalnih mreža u društvu - Ericsson Mobility Report
 • Do kraja 2020. predviđa se 190 milijuna 5G pretplata; 2,8 milijardi do kraja 2025.
 • Digitalna infrastruktura ključna je za zadovoljavanje komunikacijskih potreba u kriznim vremenima
 • Procjenjuje se da će veze putem fiksnog bežičnog pristupa (FWA) doseći gotovo 160 milijuna i predstavljati 25 posto globalnog podatkovnog prometa u mobilnim mrežama do kraja 2025.

Ericsson (NASDAQ: ERIC) očekuje da će globalni broj 5G pretplata nadmašiti 190 milijuna do kraja 2020. te 2,8 milijardi do kraja 2025. Ove su prognoze uključene u lipanjsko izdanje Ericsson Mobility Reporta, zajedno s projekcijama porasta podatkovnog prometa i regionalne pretplate. Izvještaj također daje jasan uvid u ulogu mreža i digitalne infrastrukture u funkcioniranju društva i povezivanju obitelji tijekom pandemije COVID-19.
Dok je rast 5G pretplata na nekim tržištima usporio uslijed pandemije, to nadoknađuju druga tržišta gdje je on ubrzan, zbog čega je Ericsson povisio svoju prognozu za globalne 5G pretplate do kraja 2020.


[više]
19. lipanj 2020
Apple Pay dostupan korisnicima Premium Visa kartica - omogućuje jednostavan, siguran i privatan način plaćanja

Vodeća kartična kuća u Hrvatskoj - PBZ Card od danas korisnicima svojih Premium Visa kartica, uključujući Premium Visa Gold, Premium Visa Platinum, Premium Visa Infinite i Visa Business Platinum, donosi uslugu Apple Pay, koja mobilna plaćanja pretvara u jednostavan, siguran i privatan način plaćanja koji je brz i praktičan. Sigurnost i privatnost u središtu su usluge Apple Pay. Kada putem usluge Apple Pay koristite kreditnu ili debitnu karticu, stvarni brojevi kartica ne pohranjuju se na uređaju niti na Apple poslužiteljima. Umjesto toga, dodjeljuje se jedinstveni broj računa uređaja koji je tokeniziran i sigurno pohranjen na modulu Secure Element na vašem uređaju. Svaka je transakcija autorizirana jednokratnim jedinstvenim dinamičkim sigurnosnim kodom.


[više]
17. lipanj 2020
Transformacija jedne od najdugovječnijih hrvatskih IT kompanija - imenovana nova Uprava Infodoma

Strateškom odlukom vlasnika i osnivača InfoDoma prof. dr. sc. Slavka Vidovića, članovi Uprave kompanije InfoDom Zagreb postala su trojica dugogodišnjih stručnjaka i zaposlenika koji su sudjelovali u svim važnim projektima i njezinom razvoju. Predsjednikom Uprave imenovan je Hrvoje Sagrak, a članovima Uprave Ivan Barbarić i Goran Marković. Nova Uprava nastavlja razvoj InfoDoma Zagreb, dok prof. dr. sc. Vidović preuzima koordinaciju i upravljanje operacijama InfoDom grupe koja objedinjuje 14 kompanija i broji 110 zaposlenika.

Interna transformacija dodatno je osnažila InfoDom grupu, a nova Uprava InfoDoma Zagreb nastavit će čvršće usmjeravanje prema tržištu i kreiranju vrijednosti za svoje kupce, kako bi, zahvaljujući zrelosti proizvoda i širokoj ponudi usluga, ubrzano pridonijela digitalnoj transformaciji javnog sektora i gospodarstva.


[više]
16. lipanj 2020
Poziv na redovnu godišnju skupštinu Hrvatskog informatičkog zbora - 18. lipnja 2020. u 14:00 sati

Redovna Skupština Hrvatskog informatičkog zbora održat će se u četvrtak, 18. lipnja 2020. u 14:00 sati, u Algebri, Ilica 242 (ulaz iz Domobranske), Zagreb, dvorana "Steve Jobs".

U stručnom dijelu Skupštine održat će se panel "Vrednovanje znanja u online okruženju" s panelistima:

•    Prof. dr. sc. Diana Šimić, FOI
•    Prof. dr. sc. Slavko Krajcar, FER
•    Dr. sc. Sandra Kučina Softić, Srce, EDEN
•    Silvija Grgić, VU Algebra.

 


[više]
15. lipanj 2020
Potpisan Ugovor o poslovnoj suradnji između OIV-a, OIV Spectrum Lab-a i FERIT-a

Član Uprave i direktor OIV-a Mate Botica, direktor OIV Spectrum Lab-a  Ivan Mandić i dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Drago Žagar danas su u prostorijama FERIT-a u Osijeku potpisali Ugovor o poslovnoj suradnji.


[više]
14. svibanj 2020
Najava besplatnog webinara "The Economic Future of the Caribbean: Life after COVID-19"

Pozivamo vas na jedan od besplatnih webinara u organizaciji Island Innovation-a. To će biti drugi webinar u nizu Islands Responses to COVID-19, a održat će se ove srijede, 13. svibnja u 18 sati.


[više]
11. svibanj 2020
Poziv na 31. međunarodnu znanstvenu konferenciju CECIIS 2020 u organizaciji FOI-a i EDEN-a

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu i mreža EDEN – European Distance and e-Learning Network zajedno organiziraju 31. međunarodnu znanstvenu konferenciju CECIIS 2020, koja će se održavati od 7. do 9. listopada 2020. na FOI-ju u Varaždinu. Tema ovogodišnje konferencije je "Inteligentni sustavi - trendovi, budućnost, društvo".


[više]
28. travanj 2020
Stipendiranjem 67 učenika i studenata HEP stvara bazu stručnjaka koji će se zaposliti i ostati u Hrvatskoj

Na temelju provedenih natječaja za dodjelu stipendija za školsku i akademsku godinu 2019./2020. Hrvatska elektroprivreda d.d. je studentima i učenicima uputila obavijesti o namjeri sklapanja ukupno 67 stipendijskih ugovora, i to 36 s učenicima završnih razreda srednjih škola te 31 s redovnim studentima diplomskih studija.


[više]
20. travanj 2020
British Telecommunication i Ericsson surađuju na cloud native dvojnoj 5G jezgrenoj mreži

Ericsson i British Telecommunication PLC (BT) ugovorili su implementaciju Ericssonove dvojne 5G jezgrene mreže (5G EPC i 5G Core), potpuno kontejnerizirane cloud native mobilne paketne jezgrene mreže za 4G, 5G nesamostalne i 5G samostalne usluge u jedinstvenoj, u cijelosti integriranoj, jezgrenoj mreži.

Rješenje, u BT-ovom mrežnom oblaku, bit će ključna komponenta u BT-ovom prelasku na jedinstvenu konvergiranu IP mrežu. Uključit će mrežnu orkestraciju i automatizaciju, procese kontinuirane isporuke i integracije softvera i biti integrirano u BT-ove postojeće platforme za upravljanje korisničkim doživljajima koje koriste Ericsson Expert Analytics rješenje uz ugrađeno Ericssonovo testiranje softvera.


[više]
20. travanj 2020
Igor Vukasović – novi direktor korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma

Igor Vukasović je od 1. travnja preuzeo funkciju direktora Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma u sklopu koje će biti odgovoran za internu i eksternu komunikaciju vodeće telekomunikacijske kompanije u Hrvatskoj.
Na novu funkciju dolazi s pozicije menadžera Korporativnih komunikacija Addiko banke, gdje je proteklih devet godina vodio korporativne komunikacije. Tijekom svoje karijere obnašao je i dužnost direktora Korporativnih komunikacija Addiko Grupe i vodio komunikacijski aspekt privatizacije i rebrandinga Grupe.


[više]
8. travanj 2020
Projekt Study4Career Fakulteta organizacije i informatike

Projekt „Study4Career: Razvoj cjelovite podrške ranom razvoju karijera studenata Fakulteta organizacije i informatike“ provodi se u partnerstvu s tvrtkom Pixel Industry d.o.o., Tehnološkim parkom Varaždin i Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Njime se želi doprinijeti sveobuhvatnom ranom razvoju karijera studenata Fakulteta organizacije i informatike (FOI) te pridonijeti povećanju njihove dugoročne konkurentnosti na tržištu rada.


[više]
1. travanj 2020
FOI kreirao novi portal za e-učenje – 'FOI Online'

Slijedom ubrzane primjene e-učenja u obrazovnim ustanovama u Hrvatskoj, koja je započela u ponedjeljak, 16. ožujka 2020., Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu je pripremio novi portal za online učenje – FOI ONLINE, koji na jednom mjestu integrira sve bitne informacije za nastavnike i studente.


[više]
30. ožujak 2020
Suorganizatori - nasumično
T-HT ZagrebHEP ZagrebSveučilište u ZagrebuSveučilište u RijeciFER Zagreb