Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoICT u obnovljivim energetskim tehnologijama

 

 

 


Download
 
DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Održano natjecanje EIT Health Innovation Days
Natjecanje EIT Health Innovation Days (i-Days) organizirao je Centar za istraživanje razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu (CIRTT) u ulozi EIT Health Huba za Hrvatsku. Događaj i-Days održava se diljem Europe s ciljem popularizacije razvoja inovacija u zdravstvu. Prvo je mjesto osvojio tim Formula AI, čije su članice Barbara Bilić i Paola Danjek i Ines Dominić, s uređajem TONGUEO.

[više]
3. prosinac 2021
Algebra partner konferencije Enter
Algebra sudjeluje kao partner sudjeluje na konferenciji Enter u organizaciji Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.
Riječ je o konferenciji obrazovanja i povezanih industrija, a koja se organizira u cilju razvoja i unapređenja odgojno-obrazovnog sustava i jačanja veza s povezanim industrijama.

[više]
2. prosinac 2021
A1 Hrvatska prva u Hrvatskoj nudi uslugu kućnog interneta preko 5G mreže
A1 Hrvatska prva na tržištu donosi kućni internet preko mobilne 5G mreže. Uz premium uređaje, korisnik dobiva kvalitetan širokopojasni pristup. To je još jedan doprinos ravnomjernom razvoju Hrvatske i omogućavanju jednakih uvjeta za rad, edukaciju pa i zabavu na područjima bez adekvatne fiksne infrastrukture.

[više]
1. prosinac 2021
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli predstavilo 3 projekta na Danima otvorenih vrata EU projekata
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u razdoblju od 20. do 30. studenog 2021. sudjeluje na Danima otvorenih vrata EU projekata. Na događaju su predstavljena 3 projekta, i to: Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula, Razvoj i unapređenje studijskih programa sukladno HKO-u na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli i Stručnom praksom do ranog razvoja karijere.

 


[više]
30. studeni 2021
Svečano obilježen Dan FER-a
Svečanost obilježavanja Dana FER-a održala se u petak, 26. studenoga 2021. godine, a događaju su prisustvovali brojni visoki uzvanici, predstavnici vlasti, znanstvenih, obrazovnih i vojnih institucija te gospodarstva.
Posebno ističemo nagradu Roberto Giannini za izvrsnost u nastavi i radu sa studentima koju je ove godine dobio doc. dr. sc. Juraj Petrović, jedan od voditelja MIPRO savjetovanja Inženjersko savjetovanje /EE.

[više]
30. studeni 2021
HEP Toplinarstvo provodi EU projekt vrijedan 79 milijuna kuna
HEP-Toplinarstvo predstavilo je danas na uvodnoj konferenciji projekt „Zamjena spojnog vrelovoda od TE-TO Osijek do toplane Pogona Osijek“. Ukupna vrijednost projekta je 78,91 milijun kuna, od čega 46,01 milijuna kuna čine bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dodijeljena u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020”.

[više]
29. studeni 2021
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET potpisali su 17. studenoga 2021. godine Sporazum o suradnji.

Suradnja će se ostvarivati kroz razmjenu iskustva i najboljih praksi u djelatnostima razvoja od značaja za odgojno-obrazovnu, akademsku i znanstvenu zajednicu u kojoj sporazumne strane djeluju.

[više]
29. studeni 2021
Održan finalni event EU projekta “ADRIREEF“ na kojem su jedni od partnera PFRI i IRB
Na završnom sastanku projekta ADRIREEF održanog 23. i 24. studenog 2021. u Ravenni, sudjelovali su predstavnici Pomorskog fakulteta u Rijeci: voditelj projekta Vlado Frančić, Lovro Maglić te Ana Malovrh. Tom prilikom doc. dr. sc. Lovro Maglić, kao predstavnik PFRI-a, održao je prezentaciju „Innovative techniques used in Croatian case study sites“.

[više]
27. studeni 2021
Susret kupaca HEP Opskrbe opet okupio veliki broj poduzetnika iz istočne Hrvatske
Vodeći hrvatski opskrbljivač električnom energijom, HEP Opskrba, okupila je najveće kupce električne energije na već tradicionalnom, desetom po redu, Susretu kupaca u Osijeku.
Bila je to prilika za razmjenu iskustava najvećih gospodarstvenika, ali i uspostavu kontakata i nove poslovne suradnje. Kako je najavio direktor HEP Opskrbe Davor Guttert, ovogodišnji Susreti kupaca će se uz Osijek, održati i u Opatiji, Splitu te Zagrebu.
 

[više]
26. studeni 2021
Jedinstvena mrežna zaštita svih mobilnih uređaja poslovnih korisnika dostupna u Hrvatskoj
Poslovni korisnici A1 Hrvatske na raspolaganju imaju novo, inovativno rješenje za sigurnost podataka i uređaja povezanih na mobilnu mrežu. A1 Net Protect blokira prijetnje poput krađe identiteta, zlonamjernog softvera, mreže kompromitiranih računala, spam stranica, hakiranih stranica te neovlaštenog kriptorudarenja. Riječ je o prvom rješenju na domaćem tržištu koje pruža  zaštitu na razini mobilne mreže.
 

[više]
26. studeni 2021
Održana panel rasprava „DAB+ - pravo vrijeme ili prerano“
Djelatnici OIV-a sudjelovali su na Danima HURiN-a koji su održani 23. i 24. studenog 2021. godine u Termama Sveti Martin na Muri. Ovaj događaj u organizaciji Hrvatske udruge radijskih nakladnika svake godine okuplja brojne medijske djelatnike te stručnjake iz svijeta radija, radijske industrije i regulatornih agencija.

[više]
25. studeni 2021
5G povezanost je Europi ključna za ostvarenje klimatskih ciljeva

Dok europske države pojačavaju napore za ostvarenje klimatskih ciljeva, nova Ericssonova analiza koja pokriva cijelu Europu otkriva da bi implementacija 5G tehnologije u četiri sektora s najvećim emisijama – energetskom, prometnom, proizvodnom i zgradarskom - mogla kreirati 55-170 MtCO2e manje emisija godišnje, što je učinak jednak onome uklanjanju 35 milijuna automobila, odnosno svakog sedmog automobila, s europskih prometnica.


[više]
25. studeni 2021
Projektom e-CYBIS nastavlja se jačanje kibernetičke sigurnosti HOPS-a

Projekt e-CYBIS započeo je 1. listopada 2021. godine i trajat će do 31. prosinca 2023. godine, do kada bi trebao poboljšati suradnju s relevantnim dionicima iz područja kibernetičke sigurnosti na nacionalnoj i europskoj razini.
Cilj projekta je ojačati kibernetičku sigurnost HOPS-a, radi usklađenosti sa zahtjevima sigurnosti i izvješćivanja prema hrvatskom i zakonodavstvu EU-a.


[više]
24. studeni 2021
Sveučilište u Zagrebu pokreće projekt Virtualne zbirke Sveučilišta u Zagrebu - Vizbi

Sveučilište u Zagrebu pokreće projekt Virtualne zbirke Sveučilišta u Zagrebu skraćenog naziva Vizbi. UNIZG u 2020. godini u suradnji sa sastavnicama Sveučilišta, kako bi se dao odgovor na zahtjeve suvremenog umreženog društva. Projekt provodi Središnji ured za koordinaciju knjižnica Sveučilišta UNIZG (koordinatorica projekta dr. sc. Tatijana Petrić) i Ured za arhivsku građu Sveučilišta u Zagrebu.


[više]
24. studeni 2021
Sklopljen je Sporazum o suradnji između RITEH-a i Poslovne inteligencije

Nedavno je sklopljen Sporazum o suradnji na znanstvenoistraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima između Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Poslovne inteligencije d.o.o.[više]
22. studeni 2021
Micro-link predstavio IoT rješenja za Industriju 4.0 na konferenciji GALP 2021
U Zagrebu se od 11. studenog 2021. godine u organizaciji tvrtke Culmena održala 11. GALP konferencija s temom "Shape your future! Be Lean. Be Digital. Be Green." Tvrtka Micro-Link bila je izlagač na konferenciji, a na svojem izložbenom prostoru predstavila je IoT rješenja za Industriju 4.0.

[više]
19. studeni 2021
Predstavljanje rezultata ESF projekata PFRI-ja na „Danima otvorenih vrata EU projekata“

U sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“ Sveučilište u Rijeci, Pomorski fakultet predstaviti će rezultate koji su proizašli iz projekata MEDUSA – Pomorski obrazovni standard u brodarstvu i brodskom menadžmentu i PANDORA – Promicanje izvrsnosti vještina za tržište rada kroz institucionalizaciju stručne prakse u pomorskom obrazovanju.
 

[više]
19. studeni 2021
Ericsson uvodi Intelligent Automation Platform za pametnije mreže

Ericsson Intelligent Automation PlatformEricsson uvodi Intelligent Automation Platform, proizvod za upravljanje uslugama i orkestraciju koji omogućuje inteligentno upravljanje bilo kojom mobilnom mrežom.
 

 


[više]
17. studeni 2021
Od danas je u dosegu digitalnog radija više od 90% Hrvatske

Puštanjem u rad objekata Biokovo i Ćelevac danas je kompletirana prva faza izgradnje mreže digitalnog radija čime OIV ispunjava uvjete iz provedenog natječaja za mrežnog operatera za DAB+ MUX1 mrežu.


[više]
16. studeni 2021
Branimir Marić preuzima funkciju glavnog direktora za tehniku i informacijske tehnologije A1 Hrvatske

Nakon 22 godine provedene u tvrtki A1 Hrvatska odnosno nekadašnjem Vipnetu, glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Tomislav Makar odlučio je karijeru nastaviti izvan kompanije. Njegovu će funkciju od 1. siječnja 2022. preuzeti Branimir Marić, koji na mjesto novog glavnog direktora za tehniku i informacijske tehnologije dolazi iz češkog T-Mobilea, gdje je dosad obnašao funkciju glavnog direktora za tehnologiju i IT te bio zadužen za tržište Republike Češke i Slovačke.


[više]
16. studeni 2021
Suorganizatori - nasumično
UNIPUT-HT ZagrebHEP ZagrebSveučilište u ZagrebuSveučilište u Rijeci