Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti


DO POČETKA SKUPA

 

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Predsjednik udruge MIPRO, prof. dr. sc. Vedran Mornar dobitnik nagrade "Fran Bošnjaković"

Na sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu održanoj u utorak, 13. listopada 2020. godine, prof. dr. sc. Vedranu Mornaru dodijeljena je nagrada "Fran Bošnjaković" za zapažene rezultate u znanstvenom, nastavnom i stručnom radu te promicanju znanstvene discipline i struke.

Nagrada »Fran Bošnjaković« Sveučilišta u Zagrebu dodjeljuje se pojedincima u Hrvatskoj i inozemstvu za znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke, te prijenos znanja, posebice odgoj mladih stručnjaka u području tehničkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Vedran Mornar redoviti je profesor u trajnom zvanju od 2008. godine, a u svojoj je impresivnoj akademskoj karijeri bio dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva u dva mandata (ak. god. 2006./2007. – 2009./2010.), prodekan za nastavu (ak. god. 2002./2003. – 2005./2006.) te predstojnik Zavoda za primijenjeno računarstvo (ak. god. 2018./2019. – 2021./2022.).
Profesor Mornar je osmislio, projektirao i vodio niz značajnih nacionalnih informatičkih projekata koji su i danas u funkciji - poput Nacionalnoga informacijskog sustava prijava na visoka učilišta te prijava i upisa u srednje škole, a dao je i značajan doprinos uvođenju i provođenju državne mature. Pored toga, ove je godine razvio sustav za online upis studenata na preddiplomski studij FER-a.

Od 2014. do 2016. godine obnašao je dužnost ministra znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. U vrijeme mandata pokrenuo je cjelovitu kurikularnu reformu koja je odredila glavni smjer kurikularnih promjena te je značajno doprinio provođenju najvećeg projekta informatizacije i digitalizacije obrazovanja u RH pod nazivom "e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće".

Trenutačno radi na projektu "Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove" koji se sufinancira iz fondova Europske unije, na kojem vodi izradu nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u učeničke domove i srednje škole.

Uz nastavnu, znanstvenu i stručnu aktivnost na FER-u, profesor Mornar je bio član Vijeća tehničkog područja, Senata Sveučilišta u Zagrebu i Rektorskoga kolegija u širem sastavu te član Povjerenstva za informatizaciju Sveučilišta u Zagrebu. Član je Hrvatske udruge MIPRO od 2006. gdje trenutno obnaša dužnost predsjednika udruge. Od 2007. godine je član Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje u kojem je obnašao dužnost predsjednika od 2009. do 2013. godine te je redoviti član Akademije tehničkih znanosti Hrvatske. Dobitnik je Zlatne plakete "Josip Lončar", najviše nagrade FER-a, za značajno unapređenje nastave i za znanstvenoistraživački rad u području računarstva te za posebno uspješno upravljanje Fakultetom u vrijeme svog dekanskog mandata kada je FER bio jedan od prvih fakulteta u Hrvatskoj koji je uveo Bolonjski proces.

 

Izvor: https://www.fer.unizg.hr/novosti?@=2spq9#news_94045


[natrag na vijesti]
16. listopad 2020


 

Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 

Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
HATZUNIPUT-HT ZagrebHEP ZagrebSveučilište u Zagrebu