Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoICT u obnovljivim energetskim tehnologijama

 

 

 


Download
 
DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
<<< 1/207 >>>
Savjetovanje Smart Islands - SILA 2021

Podrška Akcijskom planu za razdoblje od 2021. do 2023. godine za provedbu Nacionalnog plana razvoja otoka za razdoblje od 2021. do 2027. godine
 

Smart islands, villages, regions post-pandemic recovery - Smart Tourism, Green Transport and Energy: partnerships, digital platforms, social innovation, science island as a LabONLINE SAVJETOVANJE

8. - 9. listopada 2021.
, Saplunara, otok Mljet, Hrvatska
 

 


Organizatori ovog međunarodnog događaja su MIPRO, Infodom i LAG5.

Detaljan program konferencije SILA 2021 dostupan je na http://www.smartislandregion.com/

PROGRAM

Prijava na događaj - https://forms.gle/5rbB2RYsgNbyoNc9A

Kliknite na [više] za detalje.


[više]
4. listopad 2021
Obavijest o svečanom otvorenju skupa i poveznica na online prijenos

Pozivamo Vas da uživo pratite svečano otvorenje koje počinje danas29.9.2021. u 10 sati.

Svečanom otvorenju možete pristupiti putem platformi YouTube i Zoom.

Poveznice za spajanje u virtualne dvorane su:

ZOOM https://zoom.us/j/91724191235?pwd=a2N4M1M4K0hWQkdxeHZta2VHd0dYUT09 
YouTube - https://youtu.be/s-iBs0zQMz8


[više]
29. rujan 2021
Još jedna uspješna poslovna godina HEP-a

Hrvatska elektroprivreda d.d. (HEP d.d.) je 1. rujna na temelju odluke Skupštine Društva o raspodjeli ostvarene dobiti u 2020. godini, izvršila isplatu u korist Državnog proračuna u iznosu od 840.621.514,80 kuna. Odluka o isplati donesena je u skladu s Odlukom Vlade RH o visini, načinu i rokovima uplate sredstava trgovačkih društava u državnom vlasništvu u Državni proračun Republike Hrvatske.


[više]
3. rujan 2021
A1 Telekom Austria Group odabrala je Nokiju i Ericsson za razvoj 5G mreže

A1 Telekom Austria Group odabrala je dobavljače mrežne opreme Nokiju i Ericsson kao partnere u uvođenju 5G mreža u Bugarskoj, Hrvatskoj, Republici Srbiji i Sloveniji. Ericsson je u Hrvatskoj odgovoran za radijsku i za jezgrenu 5G mrežu. U Bugarskoj Nokia gradi radijsku mrežu, a Ericsson jezgrenu, dok je u Srbiji i Sloveniji Nokia odgovorna i za radijsku i za jezgrenu mrežu. U Austriji je još u proljeće 2019. odabrana Nokia kao partner u uvođenju 5G-a.


[više]
31. kolovoz 2021
Končar započinje s ugovorenim radovima na novoj TS 400/110 KV Ohrid

Nedavno su svečano otvoreni radovi na izgradnji nove Transformatorske stanice (TS) 400/110 kV Ohrid. Izgradnja TS 400/110 kV Ohrid izuzetno je važan projekt za Sjevernu Makedoniju koji će omogućiti međunarodnu konekciju sa susjednom Albanijom na 400 kV naponskoj razini, čime će se dodatno osnažiti elektroenergetski sustav regije.


[više]
30. kolovoz 2021
126 godina Hrvatske elektroprivrede


Dana 28. kolovoza obilježava se Dan Hrvatske elektroprivrede, u spomen na početak rada prvog cjelovitog elektroprivrednog sustava na tlu Hrvatske, utemeljenog na izmjeničnoj električnoj energiji.


[više]
28. kolovoz 2021
Potpisan Ugovor o korištenju Digitalne knjižnice Knjižnično dokumentacijskog centra Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Na Fakultetu organizacije i informatike, 25. kolovoza 2021., dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep i dekan EFZG-a prof. dr. sc. Jurica Pavičić potpisali su Ugovor o korištenju Digitalne knjižnice Knjižnično dokumentacijskog centra Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.


[više]
25. kolovoz 2021
Prava gigabitna 5G mreža dostupna u Hrvatskoj

Prava gigabitna 5G mreža dostupna u HrvatskojA1 Hrvatska započela je s pružanjem usluga na pravoj, gigabitnoj 5G mreži. Temeljem odluke Vijeća HAKOM-a o dodijeli radiofrekvencijskog spektra za 5G na javnoj aukciji, kompanija je aktivirala 5G mrežu u frekvencijskim pojasevima na 700 MHz i 3600 MHz. Zahvaljujući novim frekvencijama napokon su u Hrvatskoj stvoreni uvjeti za implementaciju pravog 5G-a koji omogućava gigabitne brzine i nisku latenciju.


[više]
14. kolovoz 2021
Hrvatski Telekom ima najveću 5G mrežu

Nakon provedenog postupka javne dražbe i investicije od 130 milijuna kuna za novi radiofrekvencijski spektar, Hrvatskom Telekomu je na nacionalnoj razini u frekvencijskom pojasu 700 MHz dodijeljen blok od 2x10 MHz, u frekvencijskom pojasu od 3,6 GHz 12 blokova od 10 MHz (ukupno 120 MHz), a u frekvencijskom pojasu 26 GHz 2 bloka od 200 MHz (ukupno 400 MHz). Dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra dodjeljuju se na razdoblje od 15 godina.


[više]
13. kolovoz 2021
Novi ugovor Končara s austrijskom elektroprivredom

Već nekoliko godina austrijska elektroprivreda planira izgradnju nove Hidroelektrane (HE) Gratkorn na rijeci Muri u blizini Graza. Tijekom pripreme projekta društvo KONČAR – Generatori i motori (GIM) sudjelovalo je pružajući podršku u optimiranju tehničkih značajki generatora buduće elektrane.


[više]
12. kolovoz 2021
Ericsson i John Deere partneri u poticanju 5G inovacija u agrobiznisu


Ericsson (NASDAQ: ERIC) Brazil i John Deere sklopili su partnerski sporazum za istraživanje i razvoj tehnoloških inovacija korištenjem 5G tehnologije kao poticaj novim prihodima u agrobiznisu.

 


[više]
10. kolovoz 2021
Poslovni rezultati Hrvatskog Telekoma za šest mjeseci

Hrvatski Telekom zaključio je prvu polovicu 2021. godine u pozitivnom tonu s dobrim poslovnim rezultatima i rastom prihoda što je rezultiralo povećanjem EBITDA-e nakon najmova. Održavanjem snažnog plana ulaganja osiguran je nastavak pozitivnih trendova i dobrog poslovnog zamaha.
 


[više]
3. kolovoz 2021
Grupa Končar ostvarila rast svih ključnih pokazatelja poslovanja

KONČAR je prvo polugodište 2021. godine završio s odličnim rezultatima i svi ključni poslovni pokazatelji pokazuju rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Očekuju se prihodi u skladu s planiranima te daljnje pojačano ugovaranje novih poslova. Niska razina zaduženosti, usklađenost izvora sredstava i ulaganja te financijska stabilnost omogućuju daljnji rast i razvoj cijele Grupe i ostvarenje zadanih ciljeva.


[više]
2. kolovoz 2021
Poslovni rezultati Ericsson Nikola Tesla Grupe za prvih šest mjeseci 2021. godine


Unatoč izuzetno zahtjevnom tržišnom okruženju Ericsson Nikola Tesla Grupa nastavila je ostvarivati izvanredne poslovne rezultate. U odnosu na prvo polugodište 2020. godine svi ključni pokazatelji poslovanja bilježe rast.
 


[više]
2. kolovoz 2021
Hidroenergetski sustav Kosinj proglašen strateškim investicijskim projektom


Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 29. srpnja donijela odluku kojom projekt Hidroenergetski sustav Kosinj proglašava strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske.
 


[više]
30. srpanj 2021
Potpora realizaciji projekta DONES, prvog ESFRI projekta u kojem Hrvatska igra ključnu ulogu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se u Banskim dvorima s ravnateljem Instituta Ruđer Bošković (IRB) Davidom M. Smithom i Tončijem Tadićem, voditeljem projekta DONES. Uz predsjednika Vlade sastanku je bio i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.


[više]
23. srpanj 2021
Ericsson Nikola Tesla potpisao ugovor o dodijeli bespovratnih sredstva za projekt WaterQ

Ericsson Nikola Tesla potpisao je s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u svrhu provedbe projekta pod nazivom WaterQ – digitalna transformacija praćenja kvalitete vode. 


[više]
22. srpanj 2021
Predstavljena monografija „Elektrodalmacija 1920.-2021.“

Povodom obilježavanja 101 godine od uvođenja električne javne rasvjete u najvećem gradu Dalmacije, u atriju Galerije umjetnina Split 15. srpnja je predstavljena monografija „Elektrodalmacija 1920.-2021“, u kojoj je na jedinstven način prikazan povijesni razvoj i prva uporaba električne energije u svijetu, Hrvatskoj, Dalmaciji i gradu Splitu.


[više]
21. srpanj 2021
HRZZ FER-u odobrio financiranje 19 novih doktora znanosti


U okviru natječaja "Projekt razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti" Hrvatske zaklade za znanost, pozitivno je vrednovano čak 19 projektnih prijedloga naših mentora, čime je na FER-u omogućeno financiranje 19 novih doktora znanosti.


[više]
20. srpanj 2021
Rezultati istraživanja OiV-a o broju vozila s DAB+ prijamnicima u Hrvatskoj

OIV je u suradnji s Centrom za vozila Hrvatske proveo istraživanje o broju DAB+ prijamnika u vozilima.
Provedeno istraživanje pokazalo je da već sada postoji velik udio vozila s DAB+ prijamnikom među vozilima novije generacije, čak 30,4 %. Na temelju tog istraživanja napravljena je i projekcija o broju vozila s DAB+ prijamnicima do 2032. godine.
 


[više]
19. srpanj 2021
<<< 1/207 >>>
Novosti
 • 27.9.2021

   FOI dobiva Povelju
       MIPRO 2021

   

  Predsjedništvo MIPRO-a dodjeljuje Povelju MIPRO 2021 Fakultetu organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu. FOI je dugi niz godina izrazito zastupljena znanstveno obrazovna institucija u programima i sudjelovanju na događanjima u organizaciji MIPRO-a. FOI daje značajan  doprinos u održavanju savjetovanja, seminara, okruglih stolova i drugih programskih segmenata. Ukazuju inicijative i  provedbene aktivnosti. Sudjeluje s velikim brojem znanstveno stručnim radovima u raznim savjetovanjima na organiziran način sa strane vodstva fakulteta. 

   

 
Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
Intervjui by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održao je zanimljive intervjue sa sudionicima 43. Međunarodnog ICT skupa MIPRO 2020, a možete ih pogledati na poveznici

http://gridvision.irb.hr/MIPRO2020

 

AkTiVizam 
Od računa do računala i dalje 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Ekonomski fakultet RijekaIEEE Croatia SectionTehničko veleučilište u ZagrebuHATZUNIPU