Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoICT za pametnu i zelenu sadašnjost i budućnost

 

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 


 

 

Download
 
DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
<<< 1/219 >>>
U sklopu HEP-ovog natječaja "Za naše male genijalce" dodijelit će se nova računala u 34 osnovne škole

Izabrane su škole dobitnice na natječaju akcije "Za naše male genijalce" kojom Hrvatska elektroprivreda donirajući 100 novih računala osnovnim školama na području cijele Hrvatske potiče razvoj informatičkog obrazovanja kod najmlađih.
 

[više]
7. prosinac 2022
ENT sudjelovao na 16. medicinskoj konferenciji "Future is now" u Bratislavi

Ivan Lupić, Business Development Manager u kompaniji Ericsson Nikola Tesla, sudjelovao je na 16. medicinskoj konferenciji "Future is now", na kojoj je podijelio poslovnu praksu i praktične primjere kako tehnologija može pomoći riješiti probleme i poboljšati pokazatelje javnog zdravstva.
 

[više]
6. prosinac 2022
Dan FER-a: Dodijeljene nagrade i priznanja najistaknutijim djelatnicima i izvrsnim studentima

Svečanost obilježavanja Dana FER-a održala se u petak, 25. studenoga 2022. godine. Na Danu Fakulteta najuspješnijim se studentima tradicionalno dodjeljuju brojne nagrade i priznanja. Plaketa Josip Lončar, najprestižnija je nagrada Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Dodjeljuju se i nagrade za znanost, nagrade Roberto Giannini za izvrsnost u nastavi i radu sa studentima te brojne nagrade FER-ovih partnera iz gospodarstva koji time podržavaju izvrsnost naših studenata.
 

[više]
5. prosinac 2022
Širokopojasni pristup internetu uskoro dostupan na području grada Svete Nedelje, grada Samobora i općine Stupnik
Hrvatski Telekom, predvodnik digitalizacije Hrvatske, započeo je projekt izgradnje optičke infrastrukture na području grada Svete Nedelje, grada Samobora i općine Stupnik, čime će na utvrđenih 13.643 "bijelih" adresa na ovom području biti omogućen brzi (+40 Mbit/s) i ultra-brzi (+100 Mbit/s simetrično) širokopojasni pristup internetu.
 

[više]
2. prosinac 2022
Studentski tim Tehničkog fakulteta sudjelovao na natjecanju CERC 2022

Od 25. do 27. studenog 2022. godine, održano je Srednjoeuropsko studentsko ICPC natjecanje (CERC) na kojem je sudjelovalo 56 timova s 24 sveučilišta iz sedam srednjoeuropskih zemalja (Češka, Hrvatska, Latvija, Mađarska, Poljska, Slovačka i Slovenija). Sveučilište u Rijeci predstavljao je tim s RITEH-a.
 

[više]
2. prosinac 2022
Godišnja nagrada za popularizaciju znanosti FER-ovim robotičarima

Izv. prof. dr. sc. Matko Orsag i poslijedoktorand dr. sc. Frano Petric nagrađeni su godišnjom nagradom za popularizaciju i promidžbu tehničkih znanosti u području robotike u 2021. godini. Osim značajne znanstvene aktivnosti u područjima robotike i automatizacije, posebno su aktivni u popularizaciji i promidžbi znanosti i humanoidne robotike.
 

[više]
1. prosinac 2022
IRB - pokrenut projekt Europske infrastrukture genomskih podataka
Novi projekt Europske infrastrukture genomskih podataka (GDI), vrijedan 40 milijuna eura, pokrenut je nedavno Briselu. U projekt je uključeno 20 zemalja Europske unije (EU), a među partnerima je Laboratorij za naprednu genomiku Instituta Ruđer Bošković (IRB) kao predstavnik Republike Hrvatske. 

[više]
1. prosinac 2022
FER i ICENT pokreću deep-tech venture builder Nuqleus
Kroz FER-ov startup inkubator SPOCK je do sada prošlo šest generacija studentskih i znanstvenih startupa. Kako bi znanstvenici dobili još kompletniju potporu u komercijalizaciji rezultata znanstvenih istraživanja kroz osnivanje startupa, u sklopu ICENT-a je pokrenut deep-tech venture builder Nuqleus. 
 

[više]
30. studeni 2022
HEP Elektrostrojarskoj školi Varaždin daruje dizalicu topline

Elektrostrojarska škola Varaždin grijat će se ubuduće pomoću dizalice topline. U nazočnosti župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, ugovor o donaciji projekta vrijednog 710 tisuća kuna, potpisali su predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić i ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin Igor Kos.
 

[više]
28. studeni 2022
ENT - Razvoj konkurentnosti mladih na tržištu rada

Željko Antolić, direktor Ljudskih potencijala je na konferenciji „Što mladima treba da budu konkurentniji na tržištu rada?“ govorio o prilikama koje Ericsson Nikola Tesla pruža mladima za razvoj konkurentnosti na tržištu rada.

 
 

[više]
25. studeni 2022
Hrvatska i Španjolska potpisale su ključan sporazum za fuzijski projekt IFMIF-DONES
U nazočnosti predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i Njegovog Veličanstva španjolskog kralja Filipa VI. na Hrvatsko-španjolskom forumu IFMIF-DONES potpisan je Memorandum o razumijevanju između Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske (RH) i Ministarstva znanosti i inovacija Kraljevine Španjolske. 

[više]
24. studeni 2022
Ulaganje u mlade ulaganje je u budućnost Hrvatske

U sjedištu Hrvatske elektroprivrede održana je 28. dodjela Nagrade učenicima IMAM ŽICU!, koju HEP od 1995. godine dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola za postignuća na području matematike i fizike, a od 2005. godine i učenicima strukovnih srednjih škola u području Elektrotehnika i računarstvo.
 

[više]
23. studeni 2022
A1 i FERIT zajednički organizirali konferenciju LIFE

Na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) u Osijeku održana je 15. studenog LIFE konferencija pod nazivom "Za gigaBITNU zelenu energiju" koju su zajednički organizirali A1 Hrvatska i FERIT. Cilj konferencije bio je približiti javnosti  niskougljičnu energiju i modele sufinanciranja kroz jedinstvene primjere u zemlji i regiji te potaknuti na promjene regulatornog okvira u provedbi ambicioznih ciljeva Zelenog plana za Europu do 2050. i ciljeva održivog razvoja.
 

[više]
22. studeni 2022
Širokopojasni pristup internetu uskoro dostupan na području Brodsko-posavske županije
Hrvatski Telekom, predvodnik digitalizacije Hrvatske, započeo je projekt izgradnje optičke infrastrukture u Brodsko-posavskoj županiji, čime će na na području općina Donji Andrijevci, Garčin, Gornja Vrba, Gundinci, Klakar, Oprisavci, Sikirevci, Slavonski Šamac, Velika Kopanica i Vrpolje biti omogućen brzi (+40 Mbit/s) i ultra-brzi (+100 Mbit/s simetrično) širokopojasni pristup internetu.
 

[više]
22. studeni 2022
Nastavak suradnje HT-a Mostar i Ericssona Nikole Tesle

HT Mostar i Ericsson Nikola Tesla potpisali su u četvrtak, 17. studenog u Mostaru nove ugovore vrijedne više od 57 milijuna HRK za nadogradnju i proširenje LTE RAN mreže te proširenje transmisijske mreže ovog operatora kojima se nastavlja višegodišnja uspješna suradnja dviju kompanija. Ugovore su potpisali predsjednik Uprave HT-a Mostar, Vilim Primorac i predsjednica Ericssona Nikole Tesle, Gordana Kovačević. 

[više]
21. studeni 2022
Učenje temeljeno na igri: Održana ERPsim radionica u suradnji s tvrtkom KING ICT

Treća ERPsim radionica u suradnji Fakulteta organizacije i informatike i tvrtke KING ICT održana je online u subotu, 12. studenog 2022. Okupila je 22 polaznika, studente preddiplomskog i diplomskog studija Fakulteta organizacije i informatike, kojima je kroz simulaciju na scenariju proizvodnje, približen rad u najkompleksnijem poslovnom informacijskom sustavu SAP S/4 HANA.
 

[više]
21. studeni 2022
VMWARE EXPLORE 2022: hrvatski državni cloud kao tehnološki i financijski iskorak

APIS IT sudjelovao na VMware Explore Europe, najvećem europskom skupu za virtualizacijske i cloud tehnologije. Sam događaj je u Barceloni od 7. do 10. studenoga okupio više od 9000 sudionika koji su tijekom četiri dana konferencije imali priliku poslušati što nas čeka u vrijeme multi-cloud okruženja te kako jednostavnije, svrsishodnije i jeftinije upravljati infrastrukturom, bilo da je riječ o mrežama, serverima, aplikacijama. 

[više]
18. studeni 2022
30 godina interneta u Hrvatskoj

Prije 30 godina, 17. studenoga 1992. godine, u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu službeno je započelo doba interneta u Hrvatskoj. Internetska veza Hrvatske sa svijetom uspostavljena je u sklopu projekta izgradnje nacionalne akademske mreže, Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET.
 

[više]
18. studeni 2022
Hrvatski Telekom lansirao prometnu aplikaciju za integriranu mobilnost u Šibeniku

Hrvatski Telekom je u suradnji sa šibenskim poduzećem Gradski parking na Google Playu i AppStoreu lansirao prometnu aplikaciju Gradski parking Šibenik koja objedinjuje korisne informacije o prometu u kretanju i mirovanju na području grada.
 

[više]
18. studeni 2022
OIV - predstavljeni planovi za obranu od požara za nadolazeću sezonu

Na konferenciji “Požari u Hrvatskoj: obrana i prevencija 2022.” koja je održana 14. studenog 2022. godine u Hotelu Hilton Garden Inn Zagreb analizirane su aktivnosti poduzete u sklopu obrane od požara u sezoni 2022. godine i najavljene novosti u prevenciji te boljoj organizaciji u pripremi za nadolazeću sezonu.

[više]
17. studeni 2022
<<< 1/219 >>>
Suorganizatori - nasumično
HEP ZagrebSveučilište u ZagrebuSveučilište u RijeciFER ZagrebPomorski fakultet Rijeka