Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoICT za pametnu i zelenu sadašnjost i budućnost

 

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 


 

 

Download
 
DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
<<< 1/215 >>>
U Dubrovniku svečano otvorena CECIIS 2022 konferencija
Nakon 32 godine održavanja u Varaždinu, 33. Međunarodna znanstvena konferencija Central European Conference on Information and Intelligent Systems - CECIIS 2022 je danas, 21. rujna 2022., svečano otvorena u prostorima Sveučilišta u Dubrovniku, i to prvi put u gradu Dubrovniku.
Glavna tema trodnevne konferencije je 'Smart Industry in post Covid-19 society'.

[više]
21. rujan 2022
OIV sudjelovao na simpoziju ELMAR 2022

U Zadru je od 12. do 14. rujna održana najstarija znanstvena međunarodna konferencija u Europi, simpozij ELMAR 2022, koji 64. godinu zaredom okuplja istaknute znanstvenike i stručnjake.
U okviru konferencije i ove je godine prvoga dana održana posebna sekcija na hrvatskom jeziku pod nazivom „5G u pomorstvu, turizmu i lukama“ u organizaciji Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), društva ELMAR i OIV-a. 

[više]
20. rujan 2022
Pridružite se Europskoj noći istraživača 30. rujna

Zadnji petak u rujnu, 30. rujna 2022., rezervirajte za Europsku noć istraživača, koja će se ove godine istodobno održati u 25 europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku.
Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u brojnim zanimljivim eksperimentima, interaktivnim radionicama, igrama, edukativnim izložbama i predavanjima u pet najvećih hrvatskih obalnih gradova: Splitu, Rijeci, Puli, Zadru i Dubrovniku.


[više]
19. rujan 2022
EIT Summit u Brusselsu
Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT) organizira u terminu od 15. rujna do 6. listopada tjedne INNOVEIT 2022., a velika završnica svih događanja bit će  „INNOVEIT Brussels – EIT Summit“ koji će se održati 11. listopada 2022.
Ovo je prilika za povezivanje najboljih inovatora, poduzetnika i kreatora politike u području inovacija. Summit EIT-a sadržavat će rasprave na visokoj razini za okruglim stolom sa članovima Europskog parlamenta, europskim povjerenicima, izvršnim direktorima, kao i članovima Upravnog odbora EIT-a i mnogim drugim.

[više]
16. rujan 2022
Dan otvorenih vrata laboratorija Građevinskog fakulteta kroz 5 radionica
U sklopu projekta “Reconnect science with the blue society (Blue-connect)”, koji je financiran iz Horizon MSCA Researcher’s Night poziva, s ciljem da na zabavan način približi znanost djeci i mladima, 23. rujna 2022. godine organizirat će se Dan otvorenih vrata laboratorija Građevinskog fakulteta kroz 5 radionica.

[više]
15. rujan 2022
Tigran Vržina izabran u rukovodstvo Udruženja telekomunikacija i poštanskih usluga HGK-a
Početkom rujna ove godine održana je izborna sjednica Udruženja telekomunikacija i poštanskih usluga Hrvatske gospodarske komore (HGK) u sklopu koje je izabrano rukovodstvo. Uz novoizabranu predsjednicu Udruženja Moranu Čulo Jovičić (Telemach Hrvatska), izabrani su i zamjenici Tigran Vržina (OIV), Petar Čavlović (HOO TV) te Dražen Kobas (Hrvatska pošta).

[više]
14. rujan 2022
FOI je postao član zajednice Informatics Europe
Fakultet organizacije i informatike postao je ponosni član zajednice Informatics Europe. Informatics Europe predstavlja akademsku i istraživačku zajednicu u informatici u Europi i susjednim zemljama, a okuplja sveučilišta, fakultete, sveučilišne odjele i istraživačke laboratorije, stvarajući snažan zajednički glas za promicanje, oblikovanje i poticanje kvalitetnog istraživanja, obrazovanja i prijenosa znanja u informatici u Europi.

[više]
14. rujan 2022
HAKOM na ELMAR-U: O mogućnostima i preprekama koje priječe ostvarenje inovativnih rješenja putem 5G mreže u Hrvatskoj
U Zadru je u ponedjeljak, 12. rujna, otvoren 64. međunarodni simpozij ELMAR-2022, koji je i ovog puta okupio istaknute međunarodne stručnjake. HAKOM se uključio u rad konferencije kroz organizaciju posebne sekcije „5G u pomorstvu, turizmu i lukama“, koja je prvog dana konferencije održana u suradnji s tvrtkom Odašiljači i veze d.o.o. (OIV) i društvom ELMAR, a čiji je cilj bio predstaviti neke od brojnih mogućnosti za poboljšanja poslovanja kroz korištenje 5G tehnologije, koje su primjenjive i lako ostvarive u Hrvatskoj.

[više]
13. rujan 2022
VERN jedan od organizatora 4. međunarodne znanstvene konferencije „Mediterranean Islands Conference“

Ovogodišnja 4. po redu konferencija "Mediterranean Islands Conference /MIC-Vis" održat će se od 14. do 17. rujna na otoku Visu, u organizaciji Sveučilišta VERN’ i Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i pokroviteljstvom Grada Visa.
U znanstvenom dijelu programa istraživačke radove predstavit će više od 150 znanstvenika i stručnjaka iz 17 zemalja, u kojima će izložiti nove spoznaje i ideje na neku od 20 konferencijskih tema u kontekstu razvoja mediteranskih zemalja.


[više]
12. rujan 2022
IRB domaćin međunarodnog skupa 14. Castle Meeting

Međunarodni skup koji se pod zvonkim nazivom 'Castle Meeting' održava već puna tri desetljeća, ove se godine održao po sedamnaesti put i to od 28. kolovoza do 3. rujna 2022. u Trakošćanu. Organizaciju  je ove godine preuzeo Institut Ruđer Bošković (IRB), a skup je okupio preko 100 sudionika iz 22 države diljem svijeta. 


[više]
9. rujan 2022
HSTec izlaže na sajmu AMB u Stuttgartu

HSTec izlaže na međunarodnom sajmu za obradu metala AMB ("International Exhibition for Metal Working") u Stuttgartu od 13. do 17. rujna 2022.
 

[više]
8. rujan 2022
Prihodi u 2021. godini potvrdili važnost gejming industrije za domaće gospodarstvo

A1 Hrvatska i Klaster hrvatskih proizvođača računalnih igara partneri su velikog nacionalnog istraživanja koje će dati uvid u stanje hrvatske industrije proizvođača računalnih igara. Koliko je za Hrvatsku važna gejming industrija, ukazuju preliminarni podaci istraživanja koje su predstavnici A1 Hrvatska i Klastera predstavili povodom najave jubilarne 10. sezone najveće regionalne esport lige, A1 Adria League.

[više]
8. rujan 2022
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli ponosni je nositelj HRS4R nagrade
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli od sada je ponosni nositelj nagrade "HR Excellence in Research" za promicanje poticajnog i povoljnog radnog okruženja za istraživače u njihovoj instituciji.


 

[više]
8. rujan 2022
Pridružite se izazovu novih tehnologija koje nam nailaze

Tehnološki park u Ljubljani u suradnji s MIPRO-m i drugim partnerima organizira izazovnu konferenciju "World Future Verse" koja će se održati od 29. rujna do 1. listopada na Bledu u Festival Hall-u.

Detalje možete naći na web stranici konferencije https://wfvconf.com i dokumentu Promo Package.

WFV objava
Promo Package


 


[više]
6. rujan 2022
OIV povezao novoizgrađeni nadzorni centar HC-a na Pelješcu

Današnje povijesno otvorenje Pelješkog mosta, važan je geostrateški projekt kojim će se napokon ostvariti kopnena povezanost Republike Hrvatske. Pelješki most ne samo da omogućuje kontinuitet cestovne prometne povezanosti, već i kopnenu širokopojasnu telekomunikacijsku povezanost s jugom RH. Naime, unutar Pelješkog mosta ugrađena je cjelovita svjetlovodna infrastruktura, a OIV ima ulogu infrastrukturnog operatora sukladno Projektu objedinjavanja svjetlovodne infrastrukture u trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu Republike Hrvatske (OSI).

[više]
26. srpanj 2022
Ericsson Nikola Tesla Grupa - rezultati u prvom polugodištu 2022.

U prvih šest mjeseci 2022. godine Ericsson Nikola Tesla Grupa solidno je poslovala unatoč izrazito turbulentnom političkom okruženju, inflaciji, povećanju cijena rada, energenata i materijala, poremećajima u opskrbi te nedostatku stručnjaka iz STEM područja.
 

[više]
22. srpanj 2022
Hrvatski Telekom objavio izvještaj o održivosti za 2021. godinu

Hrvatski Telekom, kao kompanija koja posebnu važnost pridaje društvenoj odgovornosti, predstavio je svoj Izvještaj o održivosti za 2021. godinu. HT ovaj Izvještaj izdaje već 18 godina, a u njemu su prikazani doprinosi i pozitivni utjecaji koje ima na društvo i okoliš.
 

[više]
20. srpanj 2022
Održana ljetna škola SusTrainable 2022 na RITEH-u

U periodu od 4. – 8. srpnja 2022. godine, na Tehničkom fakultetu održana je međunarodna ljetna škola SusTrainable 2022. Ova škola jedna je od projektnih aktivnosti Erasmus+ projekta Promoting Sustainability as a Fundamental Driver in Software development Training and Education koja povezuje 10 europskih sveučilišta oko tematike održivosti u razvoju programske potpore. 
 

[više]
15. srpanj 2022
Počeo je ENT Summer Camp 2022

Već dvadeset i jednu godinu, svakog se ljeta u Ericssonu Nikoli Tesli okuplja nekoliko desetaka studenata završnih godina sa STEM fakulteta. Ovi mladi, pametni ljudi koji za svoju ljetnu praksu odabiru Ericssonov Summer Camp tijekom 5 tjedana uz vodstvo iskusnih mentora na osmišljavanju rješenja koja će možda već sutra, iz dobrih ideja prerasti u projekte na kojima će raditi deseci ili stotine stručnjaka razvijajući proizvode koji mijenjaju život i poslovanje nabolje. 

[više]
13. srpanj 2022
Predstavnici VVG-a na konzorcijskom sastanku projekta SILVANUS u Bariju

Veleučilište Velika Gorica sudjeluje u projektu Silvanus kao jedan od 49 partnera koji dolaze iz zemalja EU, ali i Južne Amerike, Azije i Australije. Kao visokoškolska obrazovna ustanova u području kriznog upravljanja najveći će se doprinos očitovati u elementima koji se odnose na izradu ekološki održivih i otpornih modela gospodarenja šumama te poboljšanja kulture prevencije šumskih požara na temelju održivih usluga gospodarenja šumama. 

[više]
12. srpanj 2022
<<< 1/215 >>>
Suorganizatori - nasumično
ENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaIEEE Croatia SectionTehničko veleučilište u Zagrebu