Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoICT za pametnu i zelenu sadašnjost i budućnost

 

 

 


 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 


 • Rok za dostavu sažetaka:
  16. siječnja 2023.
  30. siječnja 2023.
 • Rok za dostavu radova:
  6. veljače 2023.
 • Rok za konačnu recenziju:
  13. ožujka 2023. 

 

Download
 
DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
<<< 2/221 >>>
FERovi laboratoriji LARICS i LABUST finalisti na prestižnom robotičkom natjecanju

Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja - LARICS i Laboratorij za podvodne sustave i tehnologije - LABUST Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu izabrani su kao finalisti prestižnog robotičkog natjecanja MBZIRC.

 


[više]
16. prosinac 2022
HEP Opskrba i u krizi ostaje pouzdan partner svojim kupcima

Jedanaestu godinu zaredom najveći kupci električne energije u Hrvatskoj okupili su se 8. prosinca na Susretu kupaca HEP Opskrbe, čime su pokazali privrženost vodećem opskrbljivaču električnom energijom u Hrvatskoj.
 

[više]
15. prosinac 2022
Panel rasprava u organizaciji HAKOM-a o položaju RH na željezničkim koridorima
Ovog je utorka, 13. prosinca, u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u Zagrebu održana panel rasprava na temu “Hrvatska u željezničkoj mreži TEN-T i RFC koridora – jesmo li povezani s Europom?”. Organizatori panela bili su Savez za željeznicu i Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM-a). Na panel raspravi se razgovaralo o tome jesu li hrvatske pruge i luke dobro ucrtane na europskim kartama koridora i što se dodatno može učiniti da se ostvari bolji status, ali i prilika za modernizaciju.

[više]
14. prosinac 2022
IRB postao član udruženja European Open Science Cloud (ESOC)

IRB je nedavno postao član udruženja European Open Science Cloud (ESOC), te se tako pridružio zajednici od preko 200 ustanova čiji je cilj promovirati otvorenost u znanosti te potaknuti i podržati razvoj infrastrukture za otvorenu znanost.

 

[više]
13. prosinac 2022
APIS IT na konferenciji o digitalizaciji Digitalk

APIS IT sudjelovao na konferenciji Digitalk koja je u četvrtak, 8. prosinca održana u Zagrebu na Visokom učilištu Algebra. Konferencija Digitalk organizirana je u sklopu kampanje Večernjeg lista „Digitalna Hrvatska“, a kroz dvije panel-rasprave okupila je predstavnike javne uprave i partnerskih institucija, poslodavaca i akademske zajednice. 

[više]
13. prosinac 2022
Siniša Đuranović imenovan je novim članom uprave za korporativne poslove HT-a

Nadzorni odbor Hrvatskog Telekoma je na sjednici održanoj 8. prosinca odobrio novu organizacijsku strukturu Uprave Hrvatskog Telekoma, kojom se uvodi pozicija člana Uprave za korporativne poslove te Uprava od tog dana radi u sastavu od sedam, umjesto dosadašnjih šest članova.
Siniša Đuranović imenovan je novim članom Uprave i glavnim direktorom za korporativne poslove (CCO), a na tu funkciju dolazi s pozicije Starijeg potpredsjednika i glavnog pravnog savjetnika.

[više]
12. prosinac 2022
A1 podatkovni centar dobio prestižni certifikat za sigurnost
Godinu dana nakon izgradnje, najmoderniji Tier III podatkovni centar u regiji, onaj A1 Hrvatske dobio je prestižni certifikat za sigurnost – PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). Riječ je o globalno prihvaćenom skupu pravila i postupaka namijenjenim optimiziranju sigurnosti transakcija kreditnim i debitnim karticama te zaštiti vlasnika kartica od zlouporabe njihovih osobnih podataka.
 

[više]
12. prosinac 2022
ENT-u nagrada za građenje povjerenja javnosti
Na ovogodišnjoj svečanoj ceremoniji dodjele nagrada Zagrebačke burze, Ericssonu Nikoli Tesli dodijeljena je „Nagrada za građenje povjerenja javnosti“ za najtransparentnije izvještavanje koju dodjeljuje PwC Hrvatska u suradnji sa ZSE.
Nagrada je utemeljena na sličnom konceptu koji već godinama postoji na Londonskoj burzi (engl. Building Public Trust Award - BPTA), a u Hrvatskoj se dodjeljuje od 2018. godine.

[više]
12. prosinac 2022
Održan 9. okrugli stol HAKOM-a s dionicima poštanskih usluga

U srijedu, 7. prosinca 2022., u Zagrebu je održan 9. okrugli stol dionika tržišta poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj u organizaciji Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a). Na okruglom stolu govorilo se o temama zelene tranzicije i održivog poslovanja davatelja poštanskih usluga, trendovima na tržištu u RH i EU te o rezultatima istraživanja zadovoljstva i potreba korisnika poštanskih usluga.
 


[više]
9. prosinac 2022
Pomorski fakultet kotor potpisao Memorandum o suradnji s Pomorskim fakultetom u Rijeci
Krajem studenog potpisan je Memorandum o suradnji između Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Pomorskog fakulteta Kotor. 
Potpisivanju Memoranduma o suradnji pristupili su dekan Pomorskog fakulteta Kotor, prof. dr Špiro Ivošević i dekanica Pomorskog fakulteta u Rijeci, izv. prof. dr. sc. Ana Perić Hadžić. 

[više]
9. prosinac 2022
FOI dobitnik Nagrade Grada Varaždina

Temeljem odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Varaždina u 2022. godini, Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu dodijeljena je Nagrada Grada Varaždina za dugogodišnji doprinos unaprjeđenja znanosti, gospodarstva i prosvjete u gradu Varaždinu, hrvatskoj i međunarodnoj zajednici. Nagradu je na svečanosti održanoj 6. prosinca u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, u ime FOI-ja, primila dekanica prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

[više]
9. prosinac 2022
Potpisan Sporazum o suradnji FER-a i Zvjezdarnice Calar Alto
Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i španjolska Zvjezdarnica Calar Alto (Centro Astronómico Hispano en Andalucía - CAHA) potpisali su Sporazum o suradnji. Cilj Sporazuma je promicanje akademske suradnje u obrazovanju i istraživanju, a potpisali su ga dekan FER-a prof. dr. sc. Vedran Bilas i ravnatelj Zvjezdarnice Calar Alto dr. Jesús Aceituno Castro.

[više]
8. prosinac 2022
Ericssonu Nikoli Tesli dodijeljeno priznanje za najbolju usklađenost s Kodeksom korporativnog upravljanja u 2021. godini
Na konferenciji "Korporativno upravljanje u Hrvatskoj - održivost i povjerenje u izazovnim vremenima“ Ericssonu Nikoli Tesli d.d. dodijeljeno je priznanje za najbolju usklađenost s Kodeksom korporativnog upravljanja u 2021. godini. Ovim okupljanjem gospodarstvenika, koje tradicionalno organiziraju Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) i Jutarnji list, želi se istaknuti važnost kvalitete korporativnog upravljanja za pojedinačni poslovni uspjeh kompanija kao i za opći gospodarski rast.

[više]
7. prosinac 2022
KONČAR potpisao ugovor za prvu fazu revitalizacije hidroelektrane Messochora

Grupa KONČAR je s grčkom elektroprivredom (Public Power Corporation – PPC) jučer u Ateni potpisala ugovor za prvu fazu revitalizacije hidroelektrane Messochora u Grčkoj. U projektu će sudjelovati više društava Grupe KONČAR, na čelu s KONČAR – Inženjeringom (KET). U sklopu prve faze revitalizacije ovog postrojenja, provest će se ispitivanje i analiza cjelokupne opreme na hidroelektrani te  učiniti sve pripremne radnje za prvo puštanje u pogon ovog postrojenja.

[više]
7. prosinac 2022
U sklopu HEP-ovog natječaja "Za naše male genijalce" dodijelit će se nova računala u 34 osnovne škole

Izabrane su škole dobitnice na natječaju akcije "Za naše male genijalce" kojom Hrvatska elektroprivreda donirajući 100 novih računala osnovnim školama na području cijele Hrvatske potiče razvoj informatičkog obrazovanja kod najmlađih.
 

[više]
7. prosinac 2022
ENT sudjelovao na 16. medicinskoj konferenciji "Future is now" u Bratislavi

Ivan Lupić, Business Development Manager u kompaniji Ericsson Nikola Tesla, sudjelovao je na 16. medicinskoj konferenciji "Future is now", na kojoj je podijelio poslovnu praksu i praktične primjere kako tehnologija može pomoći riješiti probleme i poboljšati pokazatelje javnog zdravstva.
 

[više]
6. prosinac 2022
Dan FER-a: Dodijeljene nagrade i priznanja najistaknutijim djelatnicima i izvrsnim studentima

Svečanost obilježavanja Dana FER-a održala se u petak, 25. studenoga 2022. godine. Na Danu Fakulteta najuspješnijim se studentima tradicionalno dodjeljuju brojne nagrade i priznanja. Plaketa Josip Lončar, najprestižnija je nagrada Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Dodjeljuju se i nagrade za znanost, nagrade Roberto Giannini za izvrsnost u nastavi i radu sa studentima te brojne nagrade FER-ovih partnera iz gospodarstva koji time podržavaju izvrsnost naših studenata.
 

[više]
5. prosinac 2022
Širokopojasni pristup internetu uskoro dostupan na području grada Svete Nedelje, grada Samobora i općine Stupnik
Hrvatski Telekom, predvodnik digitalizacije Hrvatske, započeo je projekt izgradnje optičke infrastrukture na području grada Svete Nedelje, grada Samobora i općine Stupnik, čime će na utvrđenih 13.643 "bijelih" adresa na ovom području biti omogućen brzi (+40 Mbit/s) i ultra-brzi (+100 Mbit/s simetrično) širokopojasni pristup internetu.
 

[više]
2. prosinac 2022
Studentski tim Tehničkog fakulteta sudjelovao na natjecanju CERC 2022

Od 25. do 27. studenog 2022. godine, održano je Srednjoeuropsko studentsko ICPC natjecanje (CERC) na kojem je sudjelovalo 56 timova s 24 sveučilišta iz sedam srednjoeuropskih zemalja (Češka, Hrvatska, Latvija, Mađarska, Poljska, Slovačka i Slovenija). Sveučilište u Rijeci predstavljao je tim s RITEH-a.
 

[više]
2. prosinac 2022
Godišnja nagrada za popularizaciju znanosti FER-ovim robotičarima

Izv. prof. dr. sc. Matko Orsag i poslijedoktorand dr. sc. Frano Petric nagrađeni su godišnjom nagradom za popularizaciju i promidžbu tehničkih znanosti u području robotike u 2021. godini. Osim značajne znanstvene aktivnosti u područjima robotike i automatizacije, posebno su aktivni u popularizaciji i promidžbi znanosti i humanoidne robotike.
 

[više]
1. prosinac 2022
<<< 2/221 >>>
Suorganizatori - nasumično
IEEE Croatia SectionTehničko veleučilište u ZagrebuHATZUNIPUT-HT Zagreb