Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti


DO POČETKA SKUPA

 

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Sutra, 26. lipnja, održava se Europska konferencija o vodama "Klima i čista voda 2020"

U tijeku su posljednje prijave za Europsku konferenciju o vodama "Klima i čista voda 2020", koja će se održati u petak, 26. lipnja u hotelu Westin (dvorana Panorama, 17. kat), a otvorit će ju hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu dr. sc. Tomislav Sokol u 10.00 sati. Jedan od značanijih partnera konferencije je Hrvatska akademija tehničkih znanosti - HATZ, skupni član udruge MIPRO.

Hrvatska ima iznimno vodno bogatstvo po kojem je u samom europskom i svjetskom vrhu. Prema zalihama vode od 27.000 m3 po stanovniku Hrvatska zauzima prvo mjesto u EU. Hrvatsko predsjedanje Vijećem EU zato je ključna prilika za promociju i brendiranje hrvatske vode, ali i za raspravu o njenoj zaštiti i odgovornom upravljanju.

Upravo zato će tematski naglasci konferencije biti na europskim politikama za vodni sektor, vodnom zakonodavstvu i direktivama, kadrovskoj problematici, zaštiti na radu, a govorit će se i o čistim rijekama, sprečavanju poplava, dostupnosti pitke vode, inovacijama u pročišćavanju otpadnih voda te korištenju otpadnog mulja. Kako provesti reformu vodno-komunalnog sektora? Koje su mogućnosti za učinkovitu i brzu digitalizaciju? Kako smanjiti vodne gubitke? Što donose klimatske promjene i kako će utjecati na vodne zalihe? – samo su neka od pitanja koja će biti u fokusu konferencije.

Osim predstavnika komunalnih tvrtki i jedinica lokalne samouprave te nadležnih institucija iz Hrvatske i regije, na konferenciji se očekuju i mnogobrojni dobavljači inovativnih tehnologija, domaće civilne udruge, predstavnici znanstveno-istraživačke zajednice te drugi ključni dionici uključeni u poslove s komunalnom infrastrukturom, vodoopskrbom i otpadnim vodama.

Konferencija će se održati uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Pristupnica za prijavu dostupna je ovdje.

Promo video

 


[natrag na vijesti]
25. lipanj 2020


 

Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 

Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
HATZUNIPUT-HT ZagrebHEP ZagrebSveučilište u Zagrebu