Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvo

 

 

 

Download
 


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Hrvatski Telekom otvorio Business Showroom

Zlatni sponzor 42. skupa MIPRO 2019 i skupni član MIPRO-a - Hrvatski Telekom, predvodnik digitalne transformacije Hrvatske, otvorio je u četvrtak svoj novi Business Showroom, inovacijski centar u kojem će predstavljati svoja najnaprednija tehnološka rješenja kojima digitalizira hrvatske tvrtke i gradove.


[više]
15. studeni 2019
KONČAR na 14. savjetovanju HRO CIGRÉ u Šibeniku

Hrvatski ogranak Međunarodnog vijeća za velike elektroenergetske sustave – HRO CIGRÉ organiziralo je 14. savjetovanje o sustavu vođenja elektroenergetskog sustava u Šibeniku od 10. do 13. studenoga na kojem je sudjelovao i KONČAR, inače zlatni sponzor 42. skupa MIPRO 2019 i skupni član MIPRO-a.


[više]
15. studeni 2019
CUC 2019: predstavljena InfoDomova rješenja u informatizaciji poslovanja škola

Pod sloganom „Na granici mogućega“ u Šibeniku se od 5.do 8. studenoga održala CARNET-ova konferencija za korisnike - CUC 2019 na kojoj je InfoDom, inače srebrni sponzor 42. skupa MIPRO 2019 i skupni član MIPRO-a, predstavio svoja rješenja u informatizaciji poslovanja škola i bio jedan od sponzora.


[više]
14. studeni 2019
U Zagrebu puštena u rad 100. ELEN punionica za električna vozila

Zlatni sponzor 42. skupa MIPRO 2019 i skupni član MIPRO-a - HEP je u Zagrebu pustio u rad jubilarnu stotu punionicu za električna vozila, čime je nakon otvaranja punionica na hrvatskim autocestama nastavljeno širenje ELEN mreže u gradovima kako bi se omogućile sigurne međugradske vožnje električnim automobilom  u cijeloj zemlji.


[više]
13. studeni 2019
Mate Botica na panel raspravi konferencije „Europa koja povezuje“

Konferencija posvećena predstavljanju političkih prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske Unije u prvih šest mjeseci 2020. godine naziva „Europa koja povezuje“ održana je 8. studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci.


[više]
13. studeni 2019
Hrvatski san Ericssona Nikole Tesle

Zlatni sponzor 42. skupa MIPRO 2019 i skupni član MIPRO-a, kompanija Ericsson Nikola Tesla, najveći hrvatski izvoznik znanja i jedna od vodećih tvrtki na regionalnoj ICT sceni, svečano je obilježila 70 godina uspješnog poslovanja. Događaju za pamćenje u zagrebačkoj Areni prisustvovalo je više od 4000 uzvanika, poznatih osoba iz javnog života i znanstvene zajednice, kupaca, poslovnih partnera, zaposlenika i umirovljenika.


[više]
12. studeni 2019
Održava se Svjetska radiokomunikacijska konferencija WRC19

U Sharm El Sheikhu u Egiptu je 28. listopada u organizaciji Međunarodne telekomunikacijske unije (ITU) započela Svjetska radiokomunikacijska konferencija (WRC19) s ciljem pregleda, izmjene i dopune Radijskih propisa (RR), koji su međunarodni sporazum koji pokriva upravljanje radiofrekvencijskim spektrom i satelitskim geostacionarnim i negeostacionarnim orbitama.


[više]
12. studeni 2019
Poslovni rezultati za prvih devet mjeseci 2019. godine

Zlatni sponzor 42. skupa MIPRO 2019 i skupni član MIPRO-a - Hrvatski Telekom, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, objavio je svoje nerevidirane konsolidirane rezultate za prvih devet mjeseci ove godine. Konsolidirani prihodi u prvih devet mjeseci 2019. ostvareni su u iznosu od 5.713 milijuna kuna, što predstavlja smanjenje od 1,3 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Unutar toga ostvaren je rast prihoda u područjima Pokretnih telekomunikacija, Širokopojasnog pristupa i TV-a te Sistemskih rješenja.


[više]
11. studeni 2019
Održan 13. skup DaNTe 2019

U četvrtak 7. studenog, u Akvariju Studentskog centra Sveučilišta u Rijeci održan je 13. skup  Dan Novih Tehnologija – DaNTe 2019 u organizaciji Sveučilišta u Rijeci i Hrvatske udruge MIPRO. S ciljem stimuliranja razvoja i primjene novih tehnologija koje nose gospodarski i ukupni društveni razvoj, poziv za sudjelovanjem je upućen gospodarstvu i gospodarskim asocijacijama, upravnim i javnim sustavima, znanosti i obrazovanju, te široj javnosti.


[više]
8. studeni 2019
Poslovanje za razdoblje siječanj – rujan 2019. godine: udio izvoza 62 posto

Na održanoj sjednici Nadzorni odbor KONČAR – Elektroindustrije primio je na znanje financijske izvještaje o poslovanju za razdoblje siječanj – rujan 2019. godine za KONČAR – Elektroindustriju d.d., inače zlatnog sponzora 42. skupa MIPRO 2019 i skupnog člana MIPRO-a, te konsolidirane financijske izvještaje za Grupu KONČAR.


[više]
7. studeni 2019
KING ICT na konferenciji „Hrvatski dani sigurnosti 2019. – sigurnost u novim oblicima“

U Opatiji je na konferenciji „Hrvatski dani sigurnosti 2019.“ u fokusu bila sigurnost u novim oblicima s ciljem analize i prikaza procesa koji se trenutno odvija. Riječ je o preoblikovanju klasične, konzervativne i reaktivne sigurnosti u proaktivnu, kojoj su u prvom planu kibernetička i informacijska sigurnost, izgradnja sigurnosno operativnih centara, upravljanje rizicima i krizama te kontinuitetom poslovanja.


[više]
6. studeni 2019
Objavljeni finalisti za „European Broadband Awards 2019.“, među njima i hrvatski projekt

Stručni žiri odabrao je 15 finalista za ovogodišnju nagradu „European Broadband Awards 2019.“, po tri u ukupno pet kategorija: Inovativni modeli financiranja, poslovanja i ulaganja, Mjere za smanjenje troškova i zajedničko investiranje, Socio-ekonomski utjecaj u ruralnim i udaljenim područjima, Generiranje potražnje i korištenje dostupne povezivosti i Kvaliteta i pristupačnost usluga.


[više]
6. studeni 2019
Rezultati poslovanja Ericsson Nikola Tesla Grupe za devet mjeseci 2019. godine

Komentar Gordane Kovačević, predsjednice Ericssona Nikole Tesle, zlatnog sponzora 42. skupa MIPRO 2019 i skupnog člana MIPRO-a: -U prvih devet mjeseci 2019. godine Ericsson Nikola Tesla Grupa zabilježila je porast prihoda od prodaje na svim tržištima te ostvarila ukupne prihode od prodaje u iznosu od 1.253,3 milijuna kuna, što je 16 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.


[više]
5. studeni 2019
KONČAR na prvom savjetovanju NC CIGRÉ-a Kosovo

Prvo savjetovanje nacionalnog komiteta CIGRÉ Kosovo održat će se od 6. do 8. studenoga u Prištini. Zlatni sponzor 42. skupa MIPRO 2019 i skupni član MIPRO-a - KONČAR je zlatni sponzor savjetovanja i predstavit će svoje proizvode i rješenja iz područja energetike.


[više]
4. studeni 2019
KING ICT na svjetskoj sceni cyber sigurnosti

U Las Vegasu je nedavno održan prestižan summit o cyber sigurnosti, MPOWER Cybersecurity Summit, na kojem su sigurnosni stručnjaci tvrtke KING ICT Nino Talian i Filip Kiseljak održali predavanje ispred pune dvorane.


[više]
4. studeni 2019
Započelo odašiljanje HD programa s odašiljača Sv. Nedelja i Zagreb – Prisavlje 3

Nakon što je 6. rujna ove godine pokrenuto odašiljanje televizijskih programa u HD rezoluciji s odašiljača Sljeme u novom, tzv. M2 multipleksu u DVB-T2 sustavu s HEVC standardom kodiranja video signala, u rad je u utorak pušten i signal s odašiljača Sveta Nedelja i Zagreb – Prisavlje 3 čime se osigurava dopunsko pokrivanje grada Zagreba i podsljemenske zone.


[više]
31. listopad 2019
Poslovni rezultati korporacije Ericsson u trećem tromjesečju 2019. godine

Korporacija Ericsson objavila je nedavno poslovne rezultate za treće tromjesečje. Financijski naglasci za treće tromjesečje 2019. godine odnose se na prodaju, operativnu dobit, bruto maržu, neto dobit i slobodan novčani tok.


[više]
30. listopad 2019
Obilježen Europski mjesec kibernetičke sigurnosti

Povodom obilježavanja Europskog mjeseca kibernetičke sigurnosti, u srijedu 23. listopada, održana je konferencija za medije u organizaciji CARNET-ovog Nacionalnog CERT-a i Službe kibernetičke sigurnosti Ravnateljstva policije.


[više]
29. listopad 2019
HT i IRIM u ovogodišnji donacijski program uključili rekordnih 110 obrazovnih institucija

U edukacijskom centru zlatnog sponzora 42. skupa MIPRO 2019 i skupnog člana MIPRO-a -Hrvatskog Telekoma su 22. listopada i službeno započele edukacije mentora u sklopu četvrtog donacijskog natječaja Generacija NOW. Na edukaciji se okupilo više od 20 mentora iz odabranih obrazovnih institucija na području Zagreba i okolnih županija  te im je ovom prigodom donirana specifična oprema potrebna za rad na IoT projektima. Na isti način, održavaju se edukacije i podjela opreme i za mentore u ostalim dijelovima Hrvatske.


[više]
28. listopad 2019
KING ICT osvojio prestižnu nagradu na Summitu Schneiderovih top partnera

Na summitu EMEA regije, kojem su prisustvovali svi partneri Schneider Electrica, jedna od tri prestižne nagrade otišla je u ruke tvrtke KING ICT, inače skupnog člana MIPRO-a. Radi se o priznanju Best Solution Growth in Europe, koje je KING ICT osvojio ostvarivši najveći rast na EU razini, potvrdivši tako svoju stručnost i profesionalnost.


[više]
25. listopad 2019

 

Novosti
 • 12.11.2019

  Organizirajte savjetovanje ili radionicu na skupu MIPRO 2020

  [više]

   

 • 12.11.2019

  Održan 13. skup DaNTe 2019

   
   

  U četvrtak 7. studenog, u Akvariju Studentskog centra Sveučilišta u Rijeci održan je 13. skup  Dan Novih Tehnologija – DaNTe 2019 u organizaciji Sveučilišta u Rijeci i Hrvatske udruge MIPRO. [više]

   

 • 30.5.2019

  Završio skup MIPRO 2019

   
   

  Savjetovanjem DC - Raspodijeljeno računarstvo u znanosti o podacima i biomedicinskom inženjerstvu, u petak 24. svibnja je s radom završio 42. međunarodni ICT skup MIPRO 2019. [više]

   

 • 30.5.2019

  Četvrti dan skupa MIPRO 2019

   
   

  Četvrti dan ovogodišnjeg skupa MIPRO, u četvrtak 23. svibnja, započeo je s plenarnim keynote predavanjem „Strateško planiranje u visokom obrazovanju i znanosti“ koje je održala ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak u sklopu prezentacije rezultata projekta Hrvatske zaklade za znanost HigherDecision. [više]

   

 • 30.5.2019

  Svečano otvoren MIPRO 2019

   
   

  Već tradicionalno, trećeg dana, u srijedu je svečano otvoren MIPRO 2019. Skup su otvorili predsjednik Hrvatske udruge MIPRO dr. sc. Miroslav Poljak, te predsjednik Međunarodnog programskog vijeća MIPRO-a, akademik Karolj Skala. [više]

   

 • 30.5.2019

  MIPRO 2019 – drugi dan

   
   

  Drugi dan održavanja skupa MIPRO 2019 održana je radionica „Kako poučavati matematiku u inženjerskom kontekstu“, stručna prezentacija Grupe KONČAR, dva okrugla stola, sedam savjetovanja i nastavak seminara cjeloživotnog obrazovanja. [više]

   

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
FER ZagrebPomorski fakultet RijekaTehnički fakultet RijekaFOI VaraždinIRB Zagreb