Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoICT u obnovljivim energetskim tehnologijama

 

 

 


  • Rok za dostavu sažetaka:
    18. siječnja 2021.
  • Rok za dostavu radova:
    8. veljače 2021.
  • Rok za konačnu recenziju:
    15. ožujka 2021. 

 

Download
 

MIPRO 2021 - prva obavijest


  Svi koji žele sudjelovati u mrežnoj distribuciji poziva za prijavu radova mogu to učiniti na sljedeći način:

Objavite fizički poziv oglašavanjem na oglasnoj ploči institucije u kojoj radite i povratno nam pošaljite fotografiju oglasne ploče. Na taj način dobit ćete popust od 10% na kotizaciju za sudjelovanje na skupu MIPRO 2021.
 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Comping je postao Red Hat Container Platform Specialist

Hrvatska ICT tvrtka Comping, ostvarila je Red Hat Container Platform Specialist status u novom Red Hat partnerskom programu. Ovim statusom potvrđena je uspješna suradnja Compinga s Red Hatom, američkom multinacionalnom softverskom kompanijom koja tvrtkama pruža softverske proizvode otvorenog koda.


[više]
15. siječanj 2021
Završena velika energetska obnova Ericssona Nikole Tesle

Uspješno je završena jedna od najvećih energetskih obnova u Hrvatskoj sufinanciranih sredstvima Europske unije pa je Ericsson Nikola Tesla u 2021. godinu ušla s energetski bitno unaprijeđenim tehnološkim kapacitetima. Kompanija je ovim projektom još jednom potvrdila svoje strateško usmjerenje na smanjivanje ugljikovog otiska sukladno Europskom zelenom planu i ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda, odnosno odgovornost prema okolišu i zajednici u kojoj djeluje.


[više]
15. siječanj 2021
Globalna pokrivenost 5G signalom narast će za 253 posto do 2025. i pokrit će 53 posto svjetske populacije

Pokrivenost 5G signala širi se iznimnom brzinom i u ovom trenutku dostupan je za 1,17 milijardi ljudi ili oko 15 posto ukupne svjetske populacije. Dogodine će brojka biti na 1,95 milijardi ili oko 25 posto.

Prema podacima koje nudi Bankr, do 2025. će pokrivenost 5G signala obuhvaćati 4,1 milijardi ljudi, odnosno, oko 53 posto svjetske populacije. I to je rast od 253 posto u odnosu na aktualnu situaciju.


[više]
14. siječanj 2021
Promjena na mjestu dekana ZŠEM-a

Početkom siječnja 2021. dr. sc. Mato Njavro stupio je na dužnost dekana Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) zamijenivši na toj poziciji osnivača i dugogodišnjeg dekana dr.sc. Đuru Njavru. Mato Njavro godinama je stjecao obrazovanje i radno iskustvo širom svijeta, a u jednom periodu bio je i prodekan za međunarodne odnose ZŠEMa odgovoran za povezivanje s vodećim međunarodnim obrazovnim institucijama i poslovnom zajednicom.


[više]
14. siječanj 2021
EK ulaže 178 milijuna eura vlasničkih ulaganja putem novog Fonda Europskog vijeća za inovacije (EIC)

Europska komisija uložit će se vlasnički kapital ukupne vrijednosti od oko 178 milijuna eura u 42 vrlo inovativna perspektivna nova poduzeća te mala i srednja poduzeća kako bi im se pomoglo da razviju i prošire revolucionarne inovacije u zdravstvu, kružnom gospodarstvu, naprednoj proizvodnji i drugim područjima.


[više]
13. siječanj 2021
Srce na webu slavi 50 godina

Sveučilišni računski centar SRCE povodom 50 godina svog djelovanja pokrenulo je web stranicu na kojoj predstavljaju i svoju povijest. 


[više]
12. siječanj 2021
Ericsson ConsumerLab: Pametni povezani strojevi značajno će nam pomagati u svakodnevnom životu do 2030. godine

Deseto izdanje Ericssonovog (NASDAQ: ERIC) ConsumerLab izvještaja „10 glavnih potrošačkih trendova“ stavlja u fokus predviđanja potrošača o različitim ulogama koje bi povezani pametni strojevi mogli preuzeti u budućnosti. Svaka od tih uloga bi se mogla promatrati kao novo područje usluga koje pružateljima 5G usluga otvara niz prilika da postepeno prošire pametne mreže do svojih korisnika.


[više]
11. siječanj 2021
Održana je završna konferencija projekta INTERREG ADRION FUTURE na kojem je jedan od partnera EFRI

Održana je završna konferencija projekta INTERREG ADRION FUTURE model upravljanja obrazovanjem i trening za industriju 4.0 na Jadransko-jonskom području. U sklopu projekta, na kojem sudjeluju u svojstvu partnera Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Primorsko – goranska županija, predstavljene su smjernice u razvoju  pomorskog, nautičkog i brodograđevnog sektora kroz intenzivniju primjenu virtualnih tehnologija.


[više]
11. siječanj 2021
Tehnički fakultet u Rijeci partner na projektu SUSTRAINABLE

Tehnički fakultet partner je na projektu SUSTRAINABLE kojem je odobreno financiranje. Nositelj projekta je portugalsko Sveučilište iz Coimbre, a članovi projektnog tima su docent Goran Mauša kao lokalni koordinator te docent Sandi Ljubić s Tehničkog fakulteta.

SUSTRAINABLE je projekt strateškog partnerstva deset europskih institucija iz sedam zemalja, među kojima je Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, s ciljem promoviranja načela održivosti u razvoju programskih proizvoda.
 


[više]
24. prosinac 2020
MFT Energy A/S novi član CROPEX-a

MFT Energy A/S sa sjedištem u Aarhusu, Danska, je potpisivanjem Ugovora o članstvu postao 22. član CROPEX-a na Dan unaprijed tržištu i 14. član na Unutardnevnom tržištu.


[više]
24. prosinac 2020
Hrvatski operator prijenosnog sustava certificirao je sustav upravljanja energijom prema normi ISO 50001:2018

U prosincu 2020. godine HOPS je certificirao svoj sustav upravljanja energijom prema normi ISO 50001:2018, koja je najrašireniji međunarodno prihvaćeni standard za upravljanje energijom, koji je primjenjiv na svaku organizaciju koja želi uvesti, održavati i neprekidno poboljšavati vlastiti sustav.


[više]
24. prosinac 2020
A1 Hrvatska podržala projekt "Škola budućnosti" Infobipa i STEMI-ja

A1 Hrvatska kao glavni partner prepoznao projekt "Škola budućnosti" Infobipa i STEMI-ja kojim se želi osnažiti veza između IT sektora i obrazovanja, postaviti Hrvatsku među predvodnike u učenju umjetne inteligencije kod mladih i potaknuti ih na inovativnost i poduzetništvo.


[više]
23. prosinac 2020
Nikola Tanković sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli pokrenuo besplatan tečaj programiranja preko Facebooka

Pulski sveučilišni profesor Nikola Tanković pokrenuo je Facebook grupu u kojoj objavljuje svoje materijale za sve koji žele besplatno naučiti programirati od nule.

34-godišnji Tanković je prodekan za znanost i odnose s gospodarstvom na Fakultetu za informatiku Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a na ovom projektu surađuje s tridesetak IT poduzeća na području Istarske županije i svi imaju zajedničko jedno: tragaju za radnom snagom.


[više]
23. prosinac 2020
RoboGirls - Osnaživanje djevojaka u STEAM-u kroz robotiku i kodiranje

Projekt iz programa ERASMUS+, "Osnaživanje djevojaka u STEAM-u kroz robotiku i kodiranje – RoboGirls", usredotočen je na izgradnju kapaciteta učitelja i edukatora za organizaciju i provedbu inovativnih praktičnih STEAM aktivnosti i događaja (kao što su planovi lekcija, radionice, tematski školski dani) uz upotrebu robotike i kodiranja, a s ciljem umanjivanja rodnih razlika.

FER je koordinator projekta RoboGirls, a doc. dr. sc. Ana Sović Kržić je voditeljica projektnog konzorcija koji se sastoji od šest institucija iz pet država (Cipar, Grčka, Španjolska, Irska i Hrvatska). Projekt je započeo u prosincu 2020. i traje dvije godine.


[više]
21. prosinac 2020
58 godina postojanja Fakulteta organizacije i informatike obilježeno u virtualnom okruženju

Dan Fakulteta organizacije i informatike obilježen je 18. prosinca 2020. godine.
S obzirom na epidemiološku situaciju i ograničenja koja su na snazi, ove je godine Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu virtualnim događajem obilježio 58. godišnjicu postojanja i 46. godišnjicu od osnivanja Fakulteta, odnosno prerastanja nekadašnje Više ekonomske škole u Varaždinu u Fakultet organizacije i informatike.


[više]
21. prosinac 2020
Europska komisija predlaže nova pravila za digitalne usluge

Europska komisija je 15. prosinca predložila ambiciozni i sveobuhvatni set novih pravila za sve digitalne usluge, uključujući društvene medije, internetska prodajna mjesta i sve ostale digitalne platforme koje djeluju u Europskoj uniji kroz: Akt o digitalnim uslugama Digital Services Act (DSA) i Akt o digitalnim tržištima  Digital Markets Act (DMA). Zajedno s Aktom o digitalnim uslugama, Akt o digitalnim tržištima jedan je od središnjih dijelova Europske digitalne strategije.


[više]
18. prosinac 2020
HT i FER pokrenuli prvu 5G campus mrežu u Hrvatskoj

Hrvatski Telekom i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu danas su pustili u rad prvu 5G campus mrežu u Hrvatskoj, koja znanstvenoj i poslovnoj zajednici te studentima i start-upima omogućava rad na razvojnim projektima temeljenim na 5G tehnologiji u području interneta stvari (IoT), industrije 4.0, automatizacije, robotizacije i primjene umjetne inteligencije.


[više]
18. prosinac 2020
Dvanaesti Sveučilišni dan e-učenja održan virtualno

U skladu s epidemiološkom situacijom, 12. po redu Sveučilišni dan e-učenja održan je u virtualnom okruženju putem sustava za webinare Srca 11. prosinca.

Na skupu su kao primjeri dobre prakse primjene digitalnih tehnologija i e-učenja bili predstavljeni odabrani e-kolegiji četiriju fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – Ekonomskoga, Kineziološkoga, Prirodoslovno-matematičkoga i Stomatološkoga fakulteta.


[više]
17. prosinac 2020
FER-u dodijeljena najvrjednija nagrada Agencije za mobilnost

Treću godinu zaredom Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) dodijelila je nagrade za najuključivije projekte programa Erasmus+ i programa Europske snage solidarnosti provedene od 2017. do 2020. godine. Od 16 sjajnih projekata koji su prijavljeni na natječaj za dodjelu nagrade odabrana su 3 najbolja projekta.

Među 16 prijavljenih projekata, najboljim je prograđenom FER-ov projekt INNOSID  “Innovative Solutions based on Emerging Technologies for Improving Social Inclusion of People with Disabilities” kojim se želi poboljšati društvena uključenost osoba s invaliditetom uz pomoć novih tehnologija. 


[više]
17. prosinac 2020
Ericsson Nikola Tesla isporučuje mikrovalnu prijenosnu tehnologiju Hrvatskom Telekomu

Ericsson Nikola Tesla i Hrvatski Telekom potpisali su ugovor vezan uz isporuku mikrovalne prijenosne tehnologije koji uključuje hardver, softver i održavanje. Ovim ugovorom Ericsson Nikola Tesla postaje u ovom području ekskluzivni isporučitelj Hrvatskog Telekoma do kraja 2024. godine. Potpis ovog ugovora nastavak je modernizacije mreže Hrvatskog Telekoma.


[više]
16. prosinac 2020

MIPRO conference proceedings 2012.-2020.


Pristup je slobodan registriranim korisnicima portala!

 

Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Intervjui by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održao je zanimljive intervjue sa sudionicima 43. Međunarodnog ICT skupa MIPRO 2020, a možete ih pogledati na poveznici

http://gridvision.irb.hr/MIPRO2020

 

AkTiVizam 
Od računa do računala i dalje 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Sveučilište u RijeciFER ZagrebPomorski fakultet RijekaTehnički fakultet RijekaFOI Varaždin