Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoICT u pametnim digitalnim ekosustavima

 

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove sa MIPRO 2022


 

 

Download
 
DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Novi ugovor Ericssona Nikole Tesle i HT Mostara

Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT Mostara i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, potpisali su novi ugovor vrijedan više od 11 milijuna kuna vezan uz upravljanje softverom i licencama Ericssonovih rješenja u mreži HT Mostara.
 


[više]
21. siječanj 2022
Hrvatski Telekom zajedno s partnerima omogućuje digitalnu transformaciju tvornica
Hrvatski Telekom, najveći ulagač u digitalizaciju u Hrvatskoj, potpisao je partnersku suradnju s Culmenom na projektu 100 pametnih tvornica kako bi se omogućila jednostavnija digitalizacija i primjena industrije 4.0 u hrvatskim tvornicama.


 


[više]
20. siječanj 2022
FOI u 2022. godini obilježava 60 godina od osnutka
2022. godina je godina u kojoj Fakultet organizacije i informatike obilježava svoju veliku 60. godišnjicu postojanja, ali ujedno i 48. godišnjicu od osnivanja. Kako bi se dostojno obilježila 60. obljetnica postojanja FOI-ja, pripremljen je posebni vizualni identitet FOI-ja, a veliku obljetnica će se obilježiti i nizom aktivnosti i događanja tijekom cijele godine.
 

[više]
17. siječanj 2022
Završava testno odašiljanje DAB+ radija u Hrvatskoj
15. siječnja 2022. godine službeno završava testno odašiljanje DAB+ digitalnog radija u Hrvatskoj. Cilj testnog odašiljanja bio je popularizirati novu digitalnu platformu i na taj način pridružiti Hrvatsku većini europskih zemalja u kojima je prisutan digitalni radio.

 

[više]
14. siječanj 2022
60 godina djelovanja Središnje knjižnice FER-a
Središnja knjižnica FER-a ovaj mjesec obilježava 60 godina djelovanja. Šezdeset godina kasnije Središnju knjižnicu FER-a čine knjižnična zbirka te 12 zavodskih zbirki, a fond broji 76 000 primjeraka knjižne građe te 1500 naslova časopisa.

 

[više]
14. siječanj 2022
Ericssonov IndustryLab izvještaj predviđa transformaciju proizvodnje do 2030.
Najnoviji Ericssonov IndustryLab izvještaj iz serije „Budućnost kompanija“ predviđa veliki zamah u transformaciji proizvodnih poduzeća u narednim godinama, uključujući brzi rast proizvodnih alata koje omogućuje ICT poput proširene stvarnosti, egzoskeleta i daljinskog upravljanja.

 

[više]
14. siječanj 2022
OIV toranj Sljeme Projekt sanacije našeg najznačajnijeg odašiljačkog objekta
Toranj na Sljemenu dom je TV i radio odašiljačima koji pokrivaju daleko najveći broj stanovnika u našoj zemlji, a njegova sanacija, zahtjevan građevinski pothvat koji je OIV-u donio mnoge izazove. Bio je to iznimno kompleksan posao budući da funkcionalnosti samog tornja i servisi koji se s njega pružaju nisu smjeli ni u jednom trenutku biti prekinuti dok je istovremeno trebalo izvršiti vrlo složene građevinske zahvate.

 

[više]
13. siječanj 2022
Članovi uprava i predstavnici tvrtka SICK i MOBILISIS u posjetu FOI-ju
Predstavnici tvrtke SICK, jednog od vodećih globalnih proizvođača industrijskih senzora, a koja je nedavno preuzela MOBILISIS, jednu od najvećih i najjačih IT tvrtki u Varaždinu, posjetili su u srijedu, 12. siječnja 2022. Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu, gdje su im predstavljeni studijski programi, kao i svi razvojni dosezi ove obrazovne institucije.

 

[više]
13. siječanj 2022
U šestoj generaciji SPOCK-a dominirat će deep tech rješenja
Počeo je inkubacijski program šeste generacije SPOCK-a! Zbog velikog broja kvalitetnih prijava koje su stigle s čak 13 različitih fakulteta, ove je godine odabrano osam timova koji će imati priliku proći "jedan od najkompletnijih inkubacijskih programa na našim prostorima". Kao i prošle godine, glavni kriteriji pri odabiru bili su kvaliteta tima i stručnost članova tima iz područja u kojem je problem prepoznat, pa se tako većina odabranih ideja zasniva na rezultatima znanstvenih istraživanja.
 

[više]
13. siječanj 2022
Proširenje suradnje KONČARA s akademskom zajednicom
U skladu s potrebama i promjenama svjetske elektroenergetike, ubrzanom energetskom tranzicijom te uvođenjem zelenih i digitalnih tehnologija, predsjednik Uprave KONČARA mr. sc. Gordan Kolak izabran je u siječnju 2022. godine za novog člana Programskog odbora poslijediplomskog specijalističkog studija (MBA) Ekonomija energetskog sektora, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a KONČAR će biti i domaćin 11. generacije polaznika studija.
 

[više]
12. siječanj 2022
U rad puštena testna OIV 5G PrivateNET mreža
Krajem prosinca 2021. godine u rad je puštena OIV 5G PrivateNET mreža u prostorijama AD Plastika u Zagrebu, a sve u svrhu testiranja OIV-ove privatne 5G mreže koja ne koristi resurse javne mobilne komunikacijske mreže.

 

[više]
12. siječanj 2022
Amazon, Apple i Microsoft zainteresirani za startupove koji su otišli na sajam CES uz snažnu potporu Hrvatskog Telekoma
Na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES koji se nakon godine pauze fizički održava u Las Vegasu, predstavila su se četiri pobjednika Idea Knockouta: Sportreact, Codelab, Iron Bull i Orqa te startup Zuluhood.

Hrvatski Telekom partner je Idea Knockouta od prvog dana.
 

[više]
11. siječanj 2022
HOPS - Desetogodišnji plan razvoja hrvatske prijenosne mreže 2022.-2031.
Uprava Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS-a) donijela je „Desetogodišnji plan razvoja hrvatske prijenosne mreže 2022.-2031. s detaljnom razradom za početno trogodišnje i jednogodišnje razdoblje“. Više informacija u nastavku.
 

[više]
11. siječanj 2022
HATZ uručio nagrade, medalje i priznanja FER-ovim znanstvenicima

Na svečanoj sjednici Predsjedništva Akademije tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ), održanoj 16. prosinca 2021. u dvorani D1 na FER-u, dodijeljene su nagrade Akademije za 2020. godinu te medalje i priznanja Akademije za 2021.
 

[više]
10. siječanj 2022
Hrvatski Telekom otvorio digitalni muzej u povodu 30 godina od uvođenja mobilne telefonije u Hrvatskoj

Hrvatski Telekom, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga, uveo je 1991. godine mobilnu telefoniju u Hrvatskoj (tada kao HPT) a danas, 30 godina poslije, predstavio je interaktivni digitalni muzej posvećen upravo tim istaknutim povijesnim trenucima.
 

 


[više]
27. prosinac 2021
OIV Smartino IoT po ITU standardu
OIV Smartino IoT prva je LoRaWAN mreža u Republici Hrvatskoj izgrađena na nacionalnoj razini, a riječ je o višenamjenskoj platformi za internet povezanih stvari u kojoj OIV-ova pouzdana i sigurna infrastruktura povezuje IoT senzore s korisničkim aplikacijama.

 

[više]
24. prosinac 2021
Može li umjetna inteligencija pomoći u predviđanju novčanih tokova?
FER-ov Laboratorij za analitiku financija i rizika (LAFRA) je u suradnji s Europskom investicijskom bankom (EIB) sudjelovao u istraživačkom projektu "Predicting cashflow patterns and timing in international bank accounts" s ciljem pronalaska odgovora na pitanje "može li umjetna inteligencija pomoći u predviđanju novčanih tokova međunarodnih banaka".
 

[više]
23. prosinac 2021
Svečano obilježen Dan Fakulteta organizacije i informatike sveučilišta
U Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin održana je Svečana sjednica povodom Dana Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Svečanom sjednicom Fakultet je obilježio 59. godišnjicu postojanja i 47. godišnjicu od osnivanja Fakulteta, odnosno prerastanja nekadašnje Više ekonomske škole u Varaždinu u Fakultet organizacije i informatike.
 

[više]
22. prosinac 2021
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 38 milijuna kuna

Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore na domaćem i izvoznim tržištima vrijedne 38 milijuna kuna.

 
 

[više]
22. prosinac 2021
Unapređenje kvalitete visokog obrazovanja
U utorak, 14. prosinca održana je završna konferencija ESF projekta SKAZVO, kojem je svrha bila razviti nove i unaprijediti postojeće postupke vanjskog vrednovanja visokih učilišta i studijskih programa te ojačati kompetencije zaposlenika visokih učilišta
 

[više]
17. prosinac 2021
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 
Novosti
  • 27.9.2021

    FOI dobiva povelju


    MIPRO 2021

     

    Predsjedništvo MIPRO-a dodjeljuje Povelju MIPRO 2021 Fakultetu organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu. FOI je dugi niz godina izrazito zastupljena znanstveno obrazovna institucija u programima i sudjelovanju na događanjima u organizaciji MIPRO-a. FOI daje značajan  doprinos u održavanju savjetovanja, seminara, okruglih stolova i drugih programskih segmenata. Ukazuju inicijative i  provedbene aktivnosti. Sudjeluje s velikim brojem znanstveno stručnim radovima u raznim savjetovanjima na organiziran način sa strane vodstva fakulteta. 

 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
Intervjui by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održao je zanimljive intervjue sa sudionicima 43. Međunarodnog ICT skupa MIPRO 2020, a možete ih pogledati na poveznici

http://gridvision.irb.hr/MIPRO2020

 

AkTiVizam 
Od računa do računala i dalje 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Sveučilište u RijeciFER ZagrebPomorski fakultet RijekaTehnički fakultet RijekaFOI Varaždin