Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti


DO POČETKA SKUPA

 

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Pomorski fakultet na sastanku ministara prometa država članica Europske unije

U sklopu hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije u Opatiji (Hotel Ambasador) je od 10. do 11. ožujka 2020. održana konferencija o europskom pomorstvu pod nazivom High Level Ministerial Maritime Conference. Konferenciju je organiziralo Ministarstvo mora, prometa i infrastructure, a na njoj je sudjelovao i Pomorski fakultet u Rijeci.

Prvoga dana konferencije namijenjene širem krugu dionika, uz europske ministre nadležne za poslove pomorstva i brodarstva, na skupu su sudjelovali i predstavnici europskih udruženja iz redova brodara, pomorskih zanimanja, posrednika pri zapošljavanju pomoraca, brodogradilišta i drugih predstavnika hrvatske, europske i svjetske pomorske industrije.
Službeni je predstavnik Pomorskog fakulteta u Rijeci bio dekan prof. dr. sc. Alen Jugović, dok je prodekan izv. prof. dr. sc. Vlado Frančić bio moderator panela „Investing in Future of Seafaring Profession“ na kojem se uz eminentne paneliste raspravljalo o izazovima za pomorce, ali i za pomorska učilišta, s obzirom na digitalizaciju, automatizaciju, odnosno primjenu novih tehnologija u pomorstvu.

Konferencija je poslužila kao izvrsna prilika za uspostavljanje novih kontakata s administracijama i predstavnicima europskih država i raznih udruženja, kao i predstavljanje obrazovnog i znanstveno-istraživačkog rada Pomorskog fakulteta u Rijeci.

 

Izvor: https://www.pfri.uniri.hr/


[natrag na vijesti]
11. ožujak 2020


 

Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 

Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Tehnički fakultet RijekaFOI VaraždinIRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija Zagreb