Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti


DO POČETKA SKUPA

 

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
KING ICT na konferenciji „Hrvatski dani sigurnosti 2019. – sigurnost u novim oblicima“

U Opatiji je na konferenciji „Hrvatski dani sigurnosti 2019.“ u fokusu bila sigurnost u novim oblicima s ciljem analize i prikaza procesa koji se trenutno odvija. Riječ je o preoblikovanju klasične, konzervativne i reaktivne sigurnosti u proaktivnu, kojoj su u prvom planu kibernetička i informacijska sigurnost, izgradnja sigurnosno operativnih centara, upravljanje rizicima i krizama te kontinuitetom poslovanja.

Na konferenciji su se družili vodeći domaći i svjetski menadžeri sigurnosti i dobili priliku raspravljati o izazovima u struci i razmijeniti primjere dobrih praksi u ovoj sferi. Pozivu se odazvao i KING-ov stručnjak i direktor Sektora tehničke zaštite i pasive, Matija Mandić, koji je održao predavanje na temu „Primjena naprednih tehnologija videonadzora na infrastrukturi nove generacije“.

Matija je predstavio sveobuhvatan tehnološki pogled na primjenu naprednih koncepata sustava videonadzora i videoanalitičkih tehnologija na infrastrukturi nove generacije s posebnim naglaskom na petu generaciju mobilnih mreža (5G). Objasnio je i primjenu hiper konvergentne infrastrukture kao centralne softverski definirane ICT infrastrukture. -Potrebno je kontinuirano raditi na unapređivanju poslovne izvrsnosti kroz usvajanje i primjenu novih tehnologija, poručio je Matija.

Također, izložio je nekoliko primjera iz primjene infrastrukture nove generacije u području sigurnosti kao što su videonadzor, videoanalitika, virtualna i proširena stvarnost, osobni AI asistent te primjena i procesiranje informacija s besposadnih letjelica.

-Softverski definirana inteligencija smanjuje operativno upravljanje, pruža mogućnost automatiziranog osiguravanja računalnih i memorijskih kapaciteta za dinamička radna opterećenja i predstavlja bitan korak u kreiranju podatkovnih centara nove generacije, rekao je Matija.


[natrag na vijesti]
6. studeni 2019


 

Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 

Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
IRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebA1 Hrvatska