Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti


DO POČETKA SKUPA

 

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
HOPS i SIEMENS potpisali ugovor u sklopu projekta Sincro.Grid

U sklopu implementacije europskog projekta naprednih mreža Sincro.Grid u Zagrebu je u srijedu potpisan ugovor „Radovi na ugradnji regulacijske prigušnice u TS 400/220/110 kV Melina“, čija vrijednost iznosi 36.466.010,10 kuna s rokom izvršenja od petnaest  mjeseci.

Ugovor je u ime HOPS-a, inače skupnog člana MIPRO-a, potpisao predsjednik Uprave Tomislav Plavšić, a u ime Siemensa predsjednica Uprave Medeja Lončar, direktor Smart Infrastructure Hrvatska Krunoslav Brekalo i voditeljica financija Smart Infrastructure Hrvatska Nataša Novosad.

Podsjetimo, projekt naprednih mreža Sincro.Grid nastao je dugogodišnjom suradnjom hrvatskih i slovenskih operatora prijenosnih i distribucijskih sustava, a cilj projekta je rješavanje izazova u vođenju elektroenergetskog sustava i otklanjanju zagušenja u mreži, čime se omogućuje određena razina sigurnosti rada elektroenergetskog sustava i osiguravaju se preduvjeti za prihvat novih OIE.

U Bruxellesu je 22. svibnja 2017. godine potpisan Ugovor o darovnici za SINCRO.GRID projekt između INEA-e i ELES-a kao koordinatora projekta (koji je u ime svih promotora sklopio Ugovor o darovnici – „Grant Agreement under the Connecting Europe Facility (CEF) -Energy Sector Agreement No. INEA/CEF/ENER/M2016/1289177“ sa INEA), u vrijednosti 40,5 mil EUR (51 posto investicije).


[natrag na vijesti]
30. kolovoz 2019


 

Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 

Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Sveučilište u RijeciFER ZagrebPomorski fakultet RijekaTehnički fakultet RijekaFOI Varaždin