Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti


DO POČETKA SKUPA

 

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Poslovanje za razdoblje siječanj – rujan 2019. godine: udio izvoza 62 posto

Na održanoj sjednici Nadzorni odbor KONČAR – Elektroindustrije primio je na znanje financijske izvještaje o poslovanju za razdoblje siječanj – rujan 2019. godine za KONČAR – Elektroindustriju d.d., inače zlatnog sponzora 42. skupa MIPRO 2019 i skupnog člana MIPRO-a, te konsolidirane financijske izvještaje za Grupu KONČAR.

Društva Grupe KONČAR ostvarila su za razdoblje siječanj – rujan 2019. godine konsolidirane prihode od prodaje proizvoda i usluga u iznosu od 1.868,6 milijuna kuna, što je 7,2 posto više u odnosu na ostvarenje istog razdoblja prethodne godine.

Poslovni prihodi ostvareni su u iznosu od 1.935,4 milijuna. U poslovnim prihodima, prihodi od prodaje proizvoda i usluga čine 97 posto ukupnih poslovnih prihoda. Poslovni rashodi iznose 1.916,8 milijuna kuna. Za tri kvartala 2019. godine ostvarena je konsolidirana dobit prije poreza u iznosu od 34,4 milijuna kuna.

Ostvareni konsolidirani rezultat Grupe manji je od ostvarenog u istom razdoblju prethodne godine, u najvećoj mjeri zbog prolongiranja i blokade nekoliko značajnih ugovora među kojima su i projekt izgradnje hidroelektrane u Bosni i Hercegovini te zastoja u realizaciji ugovora za isporuku opreme iranskom kupcu zbog novog kruga uvedenih sankcija Iranu.

Prihodi od prodaje proizvoda i usluga na inozemnom tržištu ostvareni su u iznosu od 1.147,5 milijuna kuna, što je usprkos blokadi ugovora za Iran i BiH za 7,1 posto više od ostvarenja u istom razdoblju prošle godine.

U ukupnim prihodima od prodaje proizvoda i usluga udio izvoza iznosi 62 posto. Najznačajniji izvoz ostvaren je u Njemačku, Švedsku, Austriju, Ujedinjene Arapske Emirate te Mađarsku.


[natrag na vijesti]
7. studeni 2019


 

Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 

Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Ekonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u ZagrebuHATZUNIPUT-HT Zagreb