Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti


DO POČETKA SKUPA

 

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Ericsson sudjelovao u izradi izvještaja "5G i prilike za poslovne korisnike" MIT-a

Novi izvještaj Massachusetts Institute of Technology (MIT) Technology Review Insights, pod nazivom „5G i prilike za poslovne korisnike“ (engl. 5G and the Enterprise Opportunity), istražuje strategije pružatelja komunikacijskih usluga za izgradnju novih usluga i transformaciju svojih tehnoloških okolina kako bi ostvarili nove prihode na tržištu poslovnih korisnika.

U izvještaju, nastalom u suradnji s Ericssonom, rukovoditelji iz 9 vodećih pružatelja usluga daju svoju viziju kako najbolje iskoristiti prilike koje 5G nudi u segmentu poslovnih korisnika. Izvještaj daje prikaz stvarnih inicijativa, strategija i studija slučaja o tome kako operatori pružaju 5G i inovativna rješenja za poslovne korisnike, u suradnji s velikim ekosustavom partnera te koristeći prednosti operativnih sustava podrške, sustava poslovne podrške, tehnologije oblaka i umjetne inteligencije.

Glavni zaključci izvještaja:

Na tržištu poslovnih korisnika, pružatelji usluga se transformiraju iz pružatelja povezanosti u kreatore usluga za poslovne korisnike. IoT, softverski definirane mreže širokog područja (SD-WAN), oblak, automatizacija i više-pristupno edge računarstvo (eng. multi-access edge computing) imaju kritične uloge u vrijednosnim lancima kupaca. U budućnosti će većina usluga za poslovni sektor biti “off-the-shelf”, a ne prilagođene pojedinačnom kupcu.

Suradnja i ko-kreacija s partnerima u ekosustavu postale su minimalni ulog za pružatelje komunikacijskih usluga poslovnim korisnicima te oni grade strateška savezništva s integratorima sustava, pružateljima usluga oblaka, dobavljačima mrežne tehnologije i mnogim drugima.

5G kreira novi strateški imperativ za oblak. Otvorene arhitekture i strategije „prvo u oblaku“ su na prvom mjestu. Vodeći 5G operatori izvještavaju da više od polovine rada mreže i IT sustavi ostvaruju u oblaku.

Složenost usluga za poslovne korisnike je glavni pokretač automatizacije i umjetne inteligencije. Pružatelji komunikacijskih usluga gledaju na automatizaciju, podatke u stvarnom vremenu i umjetnu inteligenciju kao na nužne alate za upravljanje tom složenošću, sada i u budućnosti, za uklanjanje ručnih procesa i razvoj sve boljih sposobnosti predviđanja.

 

Izvor: https://www.ericsson.hr/20201023-mit-izvjestaj

 


[natrag na vijesti]
28. listopad 2020


 

Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 

Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
ENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u ZagrebuHATZ