Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvo

 

 

 

Svečano otvaranje
Plenarna istaknuta predavanja
Okrugli stolovi
Radionice
Savjetovanja
Seminari
Prezentacija tvrtke
Gostujući događaji
Izložba
HPC Bura
Download
 


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Informacije o radu zajedničke sjednice Predsjedništva i Savjeta MIPRO-a

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 27.veljače  održana je Zajednička sjednica Predsjedništva i Savjeta MIPRO-a, koju je vodio predsjednik Udruge dr. sc. Miroslav Poljak. zajedno sa predsjednikom Savjeta prof. dr. Slavkom Vidovićem.


Cilj sastanka je bio razmatranje i analiza vizije i misije te programa MIPRO 2019.
 

Predsjednik  dr. Poljak je izvijestio prisutne o radu Udruge u 2018. godini, broju održanih sastanaka, izvanrednoj Skupštini, te je informirao prisutne o financijskom poslovanju Udruge za 2018.godinu..

O planu rada za ovu godinu s osvrtom na predstojeći skup MIPRO 2019 govorio je predsjednik Programskog odbora prof. dr. Karolj Skala i predložio je teze  novih smjerova razvoja. Predstavio je umrežavanje  HU  MIPRO u  HU MIPRO Hub, stvaranje  pretpostavke  za MIPRO da postane  komunikacijsko-suradnička infrastruktura, uvođenje   lučonoše koji će predvoditi u aktivnostima u određenim segmentima ICT-a, princip otvorenog i pozivnog modela rada, podrška inovativno promotivnom partnerstvu.  Iz iznesenog se naziru tendencije da MIPRO postane jača  suradnička platforma između akademske zajednice, gospodarskih subjekata i javne uprave


U raspravi su dali korisne analize, poglede i savjete;  prof. dr. Vidović, prof. dr. Mauher, prof. dr. Vujić i Vladimir Olujić.
U dijelu predstavljanja programa MIPRO 2019 istaknut je okrugli stol “ Strategija razvoja umjetne inteligencije i pametnih okruženja u HR) na kojemu će sudjelovati visoki dužnosnici iz HR i inozemstva.


Održat će se 5 plenarnih istaknutih predavanja stranih eksperata, 14 savjetovanja, 3 seminara, 5 radionica, 4 okrugla stola te 2 predstavljanja/konferencije. Broj pristiglih radova je veći u odnosu na prošlu godinu, te bi se on u konačnici mogao povećati čak za 25 posto.


Pod točkom razno govorilo se o pripremama za skup MIPRO 2020. te je stoga na webu MIPRO-a već postavljen otvoreni poziv za predlaganje programskih segmenata skupa. Predsjednik dr. Poljak je govorio o pripremi za redovnu izbornu Skupštinu koja će se održati u lipnju, nakon skupa MIPRO 2019.


[natrag na događanja]
16. ožujak 2019

 

Novosti
 • 27.6.2019

   

  Ministrica Divjak i

  prof. Skala su dobitnici kristalnog globusa 

   

   

  Na skupštini Hrvatskog informatičkog zbora (HIZ) 28.5.2019. su  uručeni Kristalni globusi ministrici znanosti i obrazovanja prof. dr. Blaženki Divjak i prof. Karolju Skali.  Ministrica Divjak je dobila Kristalni globus  za doprinos u razvoju suvremene edukacijske tehnologiji i primjene u Hrvatskoj.

  Prof. dr. Karolj Skala predsjednik Programskog odbora MIPRO-a  je dobitnik  Kristalni  globus za razvoj distribuiranih računalnih sustava  u Republici Hrvatskoj  i  za  EU projektnu suradnju .

   

   

 • 31.5.2019

  Organizirajte savjetovanje ili radionicu na skupu MIPRO 2020

  [više]

   

 • 30.5.2019

  Završio skup MIPRO 2019

   
   

  Savjetovanjem DC - Raspodijeljeno računarstvo u znanosti o podacima i biomedicinskom inženjerstvu, u petak 24. svibnja je s radom završio 42. međunarodni ICT skup MIPRO 2019. [više]

   

 • 30.5.2019

  Četvrti dan skupa MIPRO 2019

   
   

  Četvrti dan ovogodišnjeg skupa MIPRO, u četvrtak 23. svibnja, započeo je s plenarnim keynote predavanjem „Strateško planiranje u visokom obrazovanju i znanosti“ koje je održala ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak u sklopu prezentacije rezultata projekta Hrvatske zaklade za znanost HigherDecision. [više]

   

 • 30.5.2019

  Svečano otvoren MIPRO 2019

   
   

  Već tradicionalno, trećeg dana, u srijedu je svečano otvoren MIPRO 2019. Skup su otvorili predsjednik Hrvatske udruge MIPRO dr. sc. Miroslav Poljak, te predsjednik Međunarodnog programskog vijeća MIPRO-a, akademik Karolj Skala. [više]

   

 • 30.5.2019

  MIPRO 2019 – drugi dan

   
   

  Drugi dan održavanja skupa MIPRO 2019 održana je radionica „Kako poučavati matematiku u inženjerskom kontekstu“, stručna prezentacija Grupe KONČAR, dva okrugla stola, sedam savjetovanja i nastavak seminara cjeloživotnog obrazovanja. [više]

   

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Ekonomski fakultet RijekaIEEE Croatia SectionTehničko veleučilište u ZagrebuHATZUNIPU