Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvo
ROBOTIKA - budućnost tehnološkog svijeta

 

 

 

 


  • Rok za dostavu sažetaka:
    1. lipnja 2020.
  • Rok za dostavu radova:
    1. lipnja 2020.
  • Rok za konačnu recenziju:
    22. lipnja 2020. 

 

Download
 


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Informacije o radu zajedničke sjednice Predsjedništva i Savjeta MIPRO-a

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 27.veljače  održana je Zajednička sjednica Predsjedništva i Savjeta MIPRO-a, koju je vodio predsjednik Udruge dr. sc. Miroslav Poljak. zajedno sa predsjednikom Savjeta prof. dr. Slavkom Vidovićem.


Cilj sastanka je bio razmatranje i analiza vizije i misije te programa MIPRO 2019.
 

Predsjednik  dr. Poljak je izvijestio prisutne o radu Udruge u 2018. godini, broju održanih sastanaka, izvanrednoj Skupštini, te je informirao prisutne o financijskom poslovanju Udruge za 2018.godinu..

O planu rada za ovu godinu s osvrtom na predstojeći skup MIPRO 2019 govorio je predsjednik Programskog odbora prof. dr. Karolj Skala i predložio je teze  novih smjerova razvoja. Predstavio je umrežavanje  HU  MIPRO u  HU MIPRO Hub, stvaranje  pretpostavke  za MIPRO da postane  komunikacijsko-suradnička infrastruktura, uvođenje   lučonoše koji će predvoditi u aktivnostima u određenim segmentima ICT-a, princip otvorenog i pozivnog modela rada, podrška inovativno promotivnom partnerstvu.  Iz iznesenog se naziru tendencije da MIPRO postane jača  suradnička platforma između akademske zajednice, gospodarskih subjekata i javne uprave


U raspravi su dali korisne analize, poglede i savjete;  prof. dr. Vidović, prof. dr. Mauher, prof. dr. Vujić i Vladimir Olujić.
U dijelu predstavljanja programa MIPRO 2019 istaknut je okrugli stol “ Strategija razvoja umjetne inteligencije i pametnih okruženja u HR) na kojemu će sudjelovati visoki dužnosnici iz HR i inozemstva.


Održat će se 5 plenarnih istaknutih predavanja stranih eksperata, 14 savjetovanja, 3 seminara, 5 radionica, 4 okrugla stola te 2 predstavljanja/konferencije. Broj pristiglih radova je veći u odnosu na prošlu godinu, te bi se on u konačnici mogao povećati čak za 25 posto.


Pod točkom razno govorilo se o pripremama za skup MIPRO 2020. te je stoga na webu MIPRO-a već postavljen otvoreni poziv za predlaganje programskih segmenata skupa. Predsjednik dr. Poljak je govorio o pripremi za redovnu izbornu Skupštinu koja će se održati u lipnju, nakon skupa MIPRO 2019.


[natrag na događanja]
16. ožujak 2019
Suorganizatori - nasumično
HEP ZagrebSveučilište u ZagrebuSveučilište u RijeciFER ZagrebPomorski fakultet Rijeka