Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoICT u obnovljivim energetskim tehnologijama

 

 

 


Download
 
DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Objavljen je program konferencije SILA 2021

Smart islands, villages, regions post-pandemic recovery - Smart Tourism, Green Transport and Energy: partnerships, digital platforms, social innovation, science island as a Lab (SILA 2021) - hybrid conference


8. - 9. listopada 2021., Saplunara, otok Mljet, Hrvatska

 

Organizatori ovog međunarodnog događaja su MIPRO, Infodom i LAG5.

PROGRAM  konferencije SILA 2021 je objavljen. 

Kliknite na [više] za detalje.


[više]
16. rujan 2021
Priključite se projektu za popularizaciju STEM područja - poziv

Otvoreni poziv za popularizatore znanosti iz područja fizike, kemije ili biologije u sklopu projekta “Rijeke znanja”

Poziv vrijedi samo za potencijalne sudionike iz Primorsko-goranske županije


MIPRO je jedan od 8 partnera na europskom projektu popularizacije STEM-a Hrvatskog prirodoslovnog društva iz Zagreba pod nazivom “Rijeke znanja”. Svrha projekta je izgradnja kapaciteta organizacija civilnoga društva za provedbu aktivnosti popularizacije znanosti, poglavito u području fizike, kemije i zaštite okoliša. 

Kao partner, MIPRO je  dužan osigurati 4 popularizatora znanosti koji trebaju imati obrazovanje iz područja fizike, kemije ili biologije. Nadamo se da ćete prepoznati svoj interes i pomoći u jačanju kapaciteta za popularizaciju STEM-a. 


Prijave su otvorene do prijave svih 4 popularizatora, a zaključno do petka, 10.9.2021.

Za više informacija kliknite na [više] 
 


[više]
2. rujan 2021
Videosnimka rasprave "Ženski energetski pogledi"

Ususret skupu 44. skupu MIPRO 2021 čiji je ovogodišnji fokus na obnovljive energetske izvore i tehnologije u ponedjeljak, 12. travnja održana je Zoom rasprava pod nazivom „Ženski energetski pogledi“. 


Namjera događaja je iskazivanje potencijala, ideja, mogućnosti i vizija uspješnih žena koje aktivno sudjeluju u provedbi energetske tranzicije i primjeni obnovljivih izvora energije. [više]
8. lipanj 2021
EU skrbi za unaprjeđenje otoka


 

Hibridna konferencija Smart islands, villages, regions post-pandemic recovery - Smart Tourism: partnerships, digi platforms, social innovation, science island as a Lab (SILA 2021) održava se 4. i 5. listopada 2021. u Saplunari na otoku Mljetu.

Svrha ove međunarodne konferencije je rasprava o pametnim otocima (Smart Islands) i oporavku otoka i ruralnih područja nakon pandemije COVID-19.

Održava se po drugi put, a MIPRO ima ulogu suorganizatora.


[više]
7. lipanj 2021
Videosnimka MIPRO Foruma: Blockchain tehnologija za cirkularnu ekonomiju

 


Forum ima za cilj intenzivirati primjenu Blockchain tehnologije u Hrvatskoj i unaprijediti inicijativu za izgradnju pilot Blockchain infrastrukture (CroBSI) te stvoriti poveznicu sa sličnim inicijativama u Europskoj uniji. Namijenjen je naprednim gospodarskim subjektima koji namjeravaju dati doprinos razvoju inovativnih primjena u novim okolnostima i mogućnostima vezano za cirkularnu ekonomiju i šire.


[više]
31. svibanj 2021
MIPRO organizira suvremeni događaj na temu blockchaina i cirkularne ekonomije


MIPRO organizira Forum aktualne tematike pod nazivom "Blockchain tehnologija za cirkularnu ekonomiju" koji će se održati u utorak, 25. svibnja preko digitalne platforme Zoom s početkom u 10 sati.

Detaljan program preuzmite OVDJE.

Jezik događaja je hrvatski (alternativno engleski), a pristup je besplatan za sve sudionike.

Prijava na događaj dostupna je na poveznici https://forms.gle/aGrCnpq94tiXDAj98.

Ovaj Forum ima za cilj intenzivirati primjenu Blockchain tehnologije u Hrvatskoj i unaprijediti inicijativu za izgradnju pilot Blockchain infrastrukture (CroBSI) te stvoriti poveznicu sa sličnim inicijativama u Europskoj uniji. Namijenjen je naprednim gospodarskim subjektima koji namjeravaju dati doprinos razvoju inovativnih primjena u novim okolnostima i mogućnostima vezano za cirkularnu ekonomiju i šire.

Više detalja o sudionicima Foruma i programu možete pročitati u nastavku objave.


[više]
18. svibanj 2021
MIPRO organizira aktualnu raspravu na temu „Ženski energetski pogledi“

Ususret skupu 44. skupu MIPRO 2021 čiji je ovogodišnji fokus na obnovljive energetske izvore i tehnologije u ponedjeljak, 12. travnja organiziramo ZOOM raspravu pod nazivom „Ženski energetski pogledi“. Događaj će se održati u 15 sati u online okruženju preko digitalne platforme Zoom. 

Pristup je slobodan, a svi zainteresirani neka se obrate na mipro@mipro.hr za poveznicu kojom će se moći pristupiti događaju.
 


[više]
10. travanj 2021
Video izjava zastupnika u EU parlamentu - Tonino Picula

 


[više]
10. ožujak 2021
Digitalna platforma Grupe KONČAR - video

Snimka prezentacije "Digitalna plaforma Grupe KONČAR"

 

 

 

Končar - Elektroindusrija d.d.,zlatni sponzor, svoju digitalnu plaformu predstavio je kao virtualni događaj u sklopu ovogodišnjeg skupa MIPRO 2020.

 


[više]
1. listopad 2020
Suorganizatori - nasumično
Tehnički fakultet RijekaFOI VaraždinIRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija Zagreb