Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoROBOTIKA – budućnost tehnološkog svijeta

 

 

 

Download
 


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
MIPRO 2020 nagrade za najbolje radove, Friend of MIPRO te Povelje za doprinos udruzi

Međunarodni hibridni skup MIPRO 2020 odlikuju mnoge tradicije. Jedna od njih jest i dodjela nagrada najboljim radovima te priznanje pojedincima za njihov rad u udruzi.

Upravo to je tradicija koju smo i ove godine ispoštovali, u izmijenjenom obliku, ali zadržavajući sve najvažnije elemente. Na svečanom otvorenju, u srijedu 30. rujna 2020. godine, u Kongresnoj dvorani Grand Hotela Adriatic te po prvi puta u live prijenosu putem YouTube platforme, predsjednik Programskog odbora, akademik Karolj Skala proglasio je pred uzvanicima, gostima i sudionicima skupa tri najbolja rada, jedan studentski rad, dodijelio jedno priznanje Friend of MIPRO te dva priznanja istaknutim pojedincima za značajan doprinos udruzi.


[više]
6. listopad 2020
Fotografije 43. skupa MIPRO 2020

Dana 02.10.2020. zatvorili smo 43. Međunarodni hibridni skup za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju u Opatiji.

Kao što je i nagoviještano, dio skupa bio je fizički, a dio virtualni. Ovakav oblik skupa naišao je na odobravanje posjetitelja i gostiju, a fotografije možete pogledati u nastavku.


[više]
2. listopad 2020
Digitalna platforma Grupe KONČAR - video

Snimka prezentacije "Digitalna plaforma Grupe KONČAR"

 

 

 

Končar - Elektroindusrija d.d.,zlatni sponzor, svoju digitalnu plaformu predstavio je kao virtualni događaj u sklopu ovogodišnjeg skupa MIPRO 2020.

 


[više]
1. listopad 2020
MIPRO 2020 Live Stream

MIPRO drži korak s vremenom! Ove godine uz fizički skup uz sve epidemiološke mjere održavamo i virtualni dio skupa. U suradnji sa ZOOM platformom naši izlagači iz cijelog svijeta održati će svoje prezentacije online.

Trenutno je u tijeku svečano otvaranje samog skupa koje možete uživo pratiti na youtube kanalu. Budite dio našeg hibridnog skupa, dio ICT budućnosti i pridružite nam se online.


[više]
30. rujan 2020
Razgovori sa sudionicima 43. Međunarodnog skupa MIPRO 2020
Jedan od naših članova MIPROa, Zorislav Šojat, održao je zanimljive razgovore sa našim sudionicima iz cijelog svijeta. Svi intervjui su održani putem ZOOM platforme u duhu ovogodišnje hibridne konvencije te su na engleskom jeziku.
 
Sve intervjue sa sudionicima 43. MIPRO 2020 Konvencije možete pogledati na slijedećoj poveznici:

[više]
28. rujan 2020
MIPRO 2020 - Napredni fizički i virtualni, hibridni skup

Vodeći računa o svim činjenicama ugroze od COVID-19 pandemije MIPRO 2020 se organizira kao hibridni skup. To znači da se provedba svih programskih elemenata odvija fizički i virtualno, ovisno o pandemijskoj situaciji te mogućnostima i potrebama sudionika. Detaljan program u formi mikrosatnice dostavit će se u drugoj polovici rujna iz kojeg će biti vidljivo kada će se i na koji način održati određeni događaji i izlaganja. MIPRO će fizičku i virtualnu prisutnost osigurati pomoću naprednih komunikacija i suradničke interakcije preko hibridne konferencijske platforme koja će omogućiti:

  • dobivanje dostatnih informacija za sudionike  o svim bitnim detaljima događaja (pristup, program, promjene u statičkom i dinamičkom obliku),
  • osiguranje sigurnog i kvalitetnog prijenosa s interaktivnim alatima kao što su pitanja i odgovori (Q&A) i glasanje,
  • stvaranje zajedništva u formi proširene stvarnosti koristeći suvremene ICT tehnološke mogućnosti.

U drugoj polovici rujna objavit će se konačna odluka o programskim detaljima hibridnog skupa ovisno o pandemijskoj situaciji, stavovima voditelja te mogućnostima autora i ostalih sudionika skupa. Finalni program bit će dostupan na ovom portalu.


[više]
24. kolovoz 2020
"Uloga računalnih igara u obrazovanju" - najava radionice u okviru skupa MIPRO 2020

Želite li saznati nešto više o računalnim igrama u obrazovanju, pozivamo Vas da posjetite radionicu "Uloga računalnih igara u obrazovanju" na ovogodišnjem skupu MIPRO.

Industrija računalnih igara postala je jedna od najznačajnijih industrija zabave, vrjednija od filmske i glazbene industrije. Iako je glavni fokus industrije računalnih igara zabava, postoje mnoga druga područja u kojima se računalne igre mogu koristiti. Jedno od ovih područja je upravo obrazovanje. Gemifikacija i primjena računalnih igara u nastavnom procesu mogu pozitivno utjecati na brzinu usvajanja nastavnog sadržaja i na motivaciju učenika i studenata. Cilj ove radionice je dati osvrt na važnost i mogućnosti korištenja računalnih igara u obrazovanju.


[više]
30. srpanj 2020
"Rizik kibernetičke sigurnosti je tema za nadzorni odbor" - pozvano predavanje Biljane Cerin

Biljana Cerin, direktorica tvrtke Ostendo Consulting, održat će predavanje na temu upravljanja rizikom kibernetičke sigurnosti u okviru savjetovanja Telekomunikacije i informacije /CTI na ovogodišnjem skupu MIPRO.

Njezina prezentacija pod nazivom “Rizik kibernetičke sigurnosti je tema za nadzorni odbor” pružit će pregled sadržaja koji bi trebao biti predstavljen nadzornom odboru, načina prikupljanja i strukturiranja informacija o izloženosti riziku kibernetičke sigurnosti, te njihove prezentacije u relativno kratkom vremenu raspoloživom na sjednicama nadzornog odbora, na način koji je razumljiv članovima odbora kako mogli donijeti informirane odluke u skladu sa svojim odgovornostima. Također će se obrazložiti preduvjeti za takav uspješan sustav upravljanja rizikom kibernetičke sigurnosti koji može isporučiti tražene informacije u bilo kojem trenutku - jasnu sliku izloženosti organizacije riziku kibernetičke sigurnosti i očekivanim trendovima za sve relevantne dionike.


[više]
29. srpanj 2020
Profesor Domenico Caputo - pozvani predavač na specijalnoj sekciji OPHO

Domenico Caputo, izvanredni profesor na Sveučilištu “La Sapienza” u Rimu, održat će predavanje vezano uz tematiku tankih filmova i Lab-on-Chip uređaja na ovogodišnjem skupu MIPRO u okviru specijalne sekcije Optoelektronika i fotonika /OPHO.

Kako je njegovo sadašnje istraživanje posvećeno razvoju fotodetektora iz tankih filmova i Lab-on-Chip uređaja za detekciju DNA i mikotoksina, u svojem predavanju predstavit će rezultate istraživanja koje je proveo sa svojim kolegama na Odjelu za informacijski inženjering, elektroniku i telekomunikacije Sveučilišta “La Sapienza” u Rimu. Navedeno istraživanje odnosi se na razvoj multifunkcionalne optoelektroničke platforme koja obuhvaća na jednoj staklenoj podlozi različite tankofilmne elemente. Posebno treba istaknuti, platforma integrira foto-senzor iz amorfnog silicija za detekciju i istovremeni nadzor temperature na-čipu, kao i optičke filtere za selekciju specifične valne duljine. Nadalje, bit će predstavljeno stapanje ove platforme s aplikacijom mikrofluidne mreže u polju detekcije mikotoksina i umnožavanja DNA.


[više]
28. srpanj 2020
Globalna online konferencija ICT-20 @ COVID-19 uspješno održana

Globalna online konferencija ICT-20 @ COVID-19 uspješno je održana, a na njoj je sudjelovalo tristotinjak registriranih sudionika iz 20 zemalja svijeta s 3 kontinenta. 24 predavača i predavačica iz Indije, Italije i Hrvatske imali su priliku dati svoj doprinos i iskaz o inicijativama i perspektivama u borbi i oporavku od pandemije COVID-19.

Njihova izlaganja obuhvatila su tri segmenta: društvo, zdravlje i prosvjetu/edukaciju/obrazovanje, tj. najugroženija područja života koje je zadesila pandemija. Unutar tih tematskih područja kroz izložena se predavanja htio dati prikaz stanja prije, za vrijeme i nakon pandemije uz promišljanje nužnih promjena u budućnosti.

 


[više]
30. svibanj 2020

 

Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Intervjui by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održao je zanimljive intervjue sa sudionicima 43. Međunarodnog ICT skupa MIPRO 2020, a možete ih pogledati na poveznici

http://gridvision.irb.hr/MIPRO2020

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Tehnički fakultet RijekaFOI VaraždinIRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija Zagreb