Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoROBOTIKA – budućnost tehnološkog svijeta

 

 

 


  • Rok za dostavu sažetaka:
    1. lipnja 2020.
  • Rok za dostavu radova:
    1. lipnja 2020.
  • Rok za konačnu recenziju:
    22. lipnja 2020. 

 

Download
 


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Globalna online konferencija ICT-20 @ COVID-19 uspješno održana

Globalna online konferencija ICT-20 @ COVID-19 uspješno je održana, a na njoj je sudjelovalo tristotinjak registriranih sudionika iz 20 zemalja svijeta s 3 kontinenta. 24 predavača i predavačica iz Indije, Italije i Hrvatske imali su priliku dati svoj doprinos i iskaz o inicijativama i perspektivama u borbi i oporavku od pandemije COVID-19.

Njihova izlaganja obuhvatila su tri segmenta: društvo, zdravlje i prosvjetu/edukaciju/obrazovanje, tj. najugroženija područja života koje je zadesila pandemija. Unutar tih tematskih područja kroz izložena se predavanja htio dati prikaz stanja prije, za vrijeme i nakon pandemije uz promišljanje nužnih promjena u budućnosti.

 


[više]
30. svibanj 2020
"Uloga računalnih igara u obrazovanju" - najava radionice u okviru skupa MIPRO 2020

Želite li saznati nešto više o računalnim igrama u obrazovanju, pozivamo Vas da posjetite radionicu "Uloga računalnih igara u obrazovanju" na ovogodišnjem skupu MIPRO.

Industrija računalnih igara postala je jedna od najznačajnijih industrija zabave, vrjednija od filmske i glazbene industrije. Iako je glavni fokus industrije računalnih igara zabava, postoje mnoga druga područja u kojima se računalne igre mogu koristiti. Jedno od ovih područja je upravo obrazovanje. Gemifikacija i primjena računalnih igara u nastavnom procesu mogu pozitivno utjecati na brzinu usvajanja nastavnog sadržaja i na motivaciju učenika i studenata. Cilj ove radionice je dati osvrt na važnost i mogućnosti korištenja računalnih igara u obrazovanju.


[više]
20. ožujak 2020
"Rizik kibernetičke sigurnosti je tema za nadzorni odbor" - pozvano predavanje Biljane Cerin

Biljana Cerin, direktorica tvrtke Ostendo Consulting, održat će predavanje na temu upravljanja rizikom kibernetičke sigurnosti u okviru savjetovanja Telekomunikacije i informacije /CTI na ovogodišnjem skupu MIPRO.

Njezina prezentacija pod nazivom “Rizik kibernetičke sigurnosti je tema za nadzorni odbor” pružit će pregled sadržaja koji bi trebao biti predstavljen nadzornom odboru, načina prikupljanja i strukturiranja informacija o izloženosti riziku kibernetičke sigurnosti, te njihove prezentacije u relativno kratkom vremenu raspoloživom na sjednicama nadzornog odbora, na način koji je razumljiv članovima odbora kako mogli donijeti informirane odluke u skladu sa svojim odgovornostima. Također će se obrazložiti preduvjeti za takav uspješan sustav upravljanja rizikom kibernetičke sigurnosti koji može isporučiti tražene informacije u bilo kojem trenutku - jasnu sliku izloženosti organizacije riziku kibernetičke sigurnosti i očekivanim trendovima za sve relevantne dionike.


[više]
26. veljača 2020
Profesor Domenico Caputo - pozvani predavač na specijalnoj sekciji OPHO

Domenico Caputo, izvanredni profesor na Sveučilištu “La Sapienza” u Rimu, održat će predavanje vezano uz tematiku tankih filmova i Lab-on-Chip uređaja na ovogodišnjem skupu MIPRO u okviru specijalne sekcije Optoelektronika i fotonika /OPHO.

Kako je njegovo sadašnje istraživanje posvećeno razvoju fotodetektora iz tankih filmova i Lab-on-Chip uređaja za detekciju DNA i mikotoksina, u svojem predavanju predstavit će rezultate istraživanja koje je proveo sa svojim kolegama na Odjelu za informacijski inženjering, elektroniku i telekomunikacije Sveučilišta “La Sapienza” u Rimu. Navedeno istraživanje odnosi se na razvoj multifunkcionalne optoelektroničke platforme koja obuhvaća na jednoj staklenoj podlozi različite tankofilmne elemente. Posebno treba istaknuti, platforma integrira foto-senzor iz amorfnog silicija za detekciju i istovremeni nadzor temperature na-čipu, kao i optičke filtere za selekciju specifične valne duljine. Nadalje, bit će predstavljeno stapanje ove platforme s aplikacijom mikrofluidne mreže u polju detekcije mikotoksina i umnožavanja DNA.


[više]
7. veljača 2020
Suorganizatori - nasumično
Sveučilište u ZagrebuSveučilište u RijeciFER ZagrebPomorski fakultet RijekaTehnički fakultet Rijeka