Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoICT u obnovljivim energetskim tehnologijama

 

 

 


Download
 
DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Uspješan 44. MIPRO 2021

Na 44. MIPRO 2021 hibridnoj konvenciji se sakupilo fizički preko 50 % autora  radova i veliki broj sudionika ostalih programskih sadržaja. Svi događaji su se mogli pratiti na 20 ZOOM kanala. Ovogodišnji MIPRO je rekordan s 352 radova od 865 autora iz 30 zemalja. To je naveći broj radova u zadnjih 10 godina unatoč pandemiji i povećanoj razini kriterija za recenziju. Radovi se objavljuju u najvećoj bazi iz tehničkih znanosti IEEE Explore  koji pokriva jednu trećinu radova iz elektrotehnike i računarstva. U bazi se nalazi preko tri milijuna radova. 


[više]
10. listopad 2021
Fotografije 44. skupa MIPRO 2021

 

 

MIPRO 2021 - 44. Međunarodni skup za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju uspješno je završio s radom 1. listopada 2021. godine.


Zbog pandemije skup je održan hibridno, dijelom je bio je fizički, a dijelom virtualni. Fotografije možete pogledati u nastavku.


[više]
10. listopad 2021
Savjetovanje Smart Islands - SILA 2021

Podrška Akcijskom planu za razdoblje od 2021. do 2023. godine za provedbu Nacionalnog plana razvoja otoka za razdoblje od 2021. do 2027. godine

 

 ONLINE SAVJETOVANJE

 

Pristup ZOOM adresi:

Channel 1 (access to Plenary Section and Tracks 1, 2 and 3)
 
Channel 2 (access to Tracks 4, 5 and 5B)


8. - 9. listopada 2021.

 

 


Organizatori ovog međunarodnog događaja su MIPRO, Infodom i LAG5.

Detaljan program konferencije SILA 2021 dostupan je na http://www.smartislandregion.com/

PROGRAM

Prijava na događaj - https://forms.gle/5rbB2RYsgNbyoNc9A

Kliknite na [više] za detalje.


[više]
4. listopad 2021
Smart Islands strategija Europe - izjava Dubravke Šuice, potpredsjednice Europske komisije za demokraciju i demografiju

 


[više]
3. listopad 2021
Obraćanje na temu EU Smart Islands programa - Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu

 


[više]
1. listopad 2021
MIPRO 2021 nagrade za najbolje radove, Friend of MIPRO te Povelja za doprinos udruzi

Međunarodni hibridni skup MIPRO 2021 odlikuju mnoge tradicije. Jedna od njih jest i dodjela nagrada najboljim radovima te priznanje pojedincima za njihov rad u udruzi.

Upravo to je tradicija koju smo i ove godine ispoštovali, u izmijenjenom obliku, ali zadržavajući sve najvažnije elemente. Na svečanom otvorenju, u srijedu 29. rujna 2021. godine, u Kongresnoj dvorani Grand Hotela Adriatic i u live prijenosu putem platformi Zoom i YouTube, predsjednik Programskog odbora, akademik Karolj Skala proglasio je pred uzvanicima, gostima i sudionicima skupa tri najbolja rada, jedan studentski rad, dodijelio tri priznanja Friend of MIPRO te jedno priznanje instituciji za značajan doprinos udruzi.


[više]
30. rujan 2021
Plenarni okrugli stol: Novi ekosustav za energetske mreže budućnosti

MIPRO, Opatija, 29.9.2021.

Kongresna dvorana Hotela Adriatic

Rasprava o viziji ekosustava za energetske mreže budućnosti dotaknut će stvaranje pristupa, rješenja i proizvoda,profila i programa školovanja za generacije koje dolaze. Koje tehnologije su tu da ostanu, a koje nezaustavljivo dolaze? Kako i s kojom svrhom ćemo ih koristiti i koje nove poslovne modele će potaknuti? Koji su novi dionici adresirani zakonodavno-regulatornim okvirom? Koja je uloga i potencijal doprinosa Končara u razvoju elektroenergetskog eko-sustava? Zaključno, koje su potrebe i izazovi energetskih mreža budućnosti?

Okrugli stol će voditi Mladen Perkov iz tvrtke Končar d.d.


[više]
25. rujan 2021
Videosnimka rasprave "Ženski energetski pogledi"

Ususret skupu 44. skupu MIPRO 2021 čiji je ovogodišnji fokus na obnovljive energetske izvore i tehnologije u ponedjeljak, 12. travnja održana je Zoom rasprava pod nazivom „Ženski energetski pogledi“. 


Namjera događaja je iskazivanje potencijala, ideja, mogućnosti i vizija uspješnih žena koje aktivno sudjeluju u provedbi energetske tranzicije i primjeni obnovljivih izvora energije. [više]
8. lipanj 2021
Videosnimka MIPRO Foruma: Blockchain tehnologija za cirkularnu ekonomiju

 


Forum ima za cilj intenzivirati primjenu Blockchain tehnologije u Hrvatskoj i unaprijediti inicijativu za izgradnju pilot Blockchain infrastrukture (CroBSI) te stvoriti poveznicu sa sličnim inicijativama u Europskoj uniji. Namijenjen je naprednim gospodarskim subjektima koji namjeravaju dati doprinos razvoju inovativnih primjena u novim okolnostima i mogućnostima vezano za cirkularnu ekonomiju i šire.


[više]
31. svibanj 2021
MIPRO organizira suvremeni događaj na temu blockchaina i cirkularne ekonomije


MIPRO organizira Forum aktualne tematike pod nazivom "Blockchain tehnologija za cirkularnu ekonomiju" koji će se održati u utorak, 25. svibnja preko digitalne platforme Zoom s početkom u 10 sati.

Detaljan program preuzmite OVDJE.

Jezik događaja je hrvatski (alternativno engleski), a pristup je besplatan za sve sudionike.

Prijava na događaj dostupna je na poveznici https://forms.gle/aGrCnpq94tiXDAj98.

Ovaj Forum ima za cilj intenzivirati primjenu Blockchain tehnologije u Hrvatskoj i unaprijediti inicijativu za izgradnju pilot Blockchain infrastrukture (CroBSI) te stvoriti poveznicu sa sličnim inicijativama u Europskoj uniji. Namijenjen je naprednim gospodarskim subjektima koji namjeravaju dati doprinos razvoju inovativnih primjena u novim okolnostima i mogućnostima vezano za cirkularnu ekonomiju i šire.

Više detalja o sudionicima Foruma i programu možete pročitati u nastavku objave.


[više]
18. svibanj 2021
MIPRO organizira aktualnu raspravu na temu „Ženski energetski pogledi“

Ususret skupu 44. skupu MIPRO 2021 čiji je ovogodišnji fokus na obnovljive energetske izvore i tehnologije u ponedjeljak, 12. travnja organiziramo ZOOM raspravu pod nazivom „Ženski energetski pogledi“. Događaj će se održati u 15 sati u online okruženju preko digitalne platforme Zoom. 

Pristup je slobodan, a svi zainteresirani neka se obrate na mipro@mipro.hr za poveznicu kojom će se moći pristupiti događaju.
 


[više]
10. travanj 2021
Digitalna platforma Grupe KONČAR - video

Snimka prezentacije "Digitalna plaforma Grupe KONČAR"

 

 

 

Končar - Elektroindusrija d.d.,zlatni sponzor, svoju digitalnu plaformu predstavio je kao virtualni događaj u sklopu ovogodišnjeg skupa MIPRO 2020.

 


[više]
1. listopad 2020
Novosti
 • 27.9.2021

   FOI dobiva Povelju
       MIPRO 2021

   

  Predsjedništvo MIPRO-a dodjeljuje Povelju MIPRO 2021 Fakultetu organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu. FOI je dugi niz godina izrazito zastupljena znanstveno obrazovna institucija u programima i sudjelovanju na događanjima u organizaciji MIPRO-a. FOI daje značajan  doprinos u održavanju savjetovanja, seminara, okruglih stolova i drugih programskih segmenata. Ukazuju inicijative i  provedbene aktivnosti. Sudjeluje s velikim brojem znanstveno stručnim radovima u raznim savjetovanjima na organiziran način sa strane vodstva fakulteta. 

   

 
Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
Intervjui by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održao je zanimljive intervjue sa sudionicima 43. Međunarodnog ICT skupa MIPRO 2020, a možete ih pogledati na poveznici

http://gridvision.irb.hr/MIPRO2020

 

AkTiVizam 
Od računa do računala i dalje 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Sveučilište u RijeciFER ZagrebPomorski fakultet RijekaTehnički fakultet RijekaFOI Varaždin