Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti


DO POČETKA SKUPA

 

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
CARNet domaćin međunarodnog partnerskog sastanka projekta CRISS

U siječnju 2017. godine Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet, inače skupni član MIPRO-a, priključila se međunarodnom projektu CRISS (Demonstration of a scalable and cost-effective cloud-based digital learning infrastructure through the Certification of digital competences in primary and secondary schools) koji se provodi u okviru programa Europske unije Obzor 2020.

Za trajanja projekta održava se nekoliko partnerskih sastanaka, a domaćin jednog od sastanaka bila je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet. Tako se 29. i 30. studenoga 2017. godine, u CARNetovom sjedištu u Zagrebu, okupilo 40 stručnjaka iz 15 europskih partnerskih institucija, uključujući Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom dvodnevnog sastanka partneri su izvještavali o aktivnostima na projektu, a glavne teme bile su certificiranje digitalnih kompetencija i pilot implementacija CRISS digitalne platforme.

Podsjećamo, svrha CRISS projekta je razvoj i pilot implementacija digitalne platforme za stjecanje, vrednovanje i certificiranje digitalnih kompetencija učenika u osnovnim i srednjim školama. CRISS platforma će biti testirana kroz masovni pilot s više od 490 škola, uključujući 25 400 učenika i 2290 nastavnika u nekoliko europskih zemalja.

Hrvatski učenici i nastavnici imat će prilike uključiti se u projekt posredstvom Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet koja je jedan od partnera na projektu CRISS. Čak 1000 hrvatskih učenika i 60 nastavnika iz ukupno 20 škola uključit će se u pilot projekt koji će se odvijati tijekom školske godine 2018./2019. Prva godina CRISS projekta, koja upravo završava, bila je posvećena razvoju teoretskog modela za stjecanje digitalnih kompetencija učenika i razvoju CRISS platforme. Aktivnosti projekta mogu se pratiti putem službene mrežna stranice CRISS projekta. CARNet će pravovremeno obavještavati o projektnim aktivnostima sve korisnike i druge zainteresirane, a CARNetov CRISS tim moguće je kontaktirati putem e-mail adrese CRISS@carnet.hr.

CRISS projekt trajat će do 31. prosinca 2019. godine, a ukupna vrijednost projekta je oko 6 milijuna eura, od čega će Europska komisija financirati najviše 4,87 milijuna eura.


[natrag na događanja]
5. prosinac 2017


 

Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 

Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Končar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u Zagrebu