Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoICT za pametnu i zelenu sadašnjost i budućnost

 

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 


 

 

Download
 
DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
MIPRO kao EU hub za komunikaciju i suradnju

Povodom 50. obljetnice Crnogorske akademije nauke i umjetnosti prof. Karolj Skala, predsjednik Programskog odbora MIPRO je održao pozvano predavanje o EU suradničkim platformama s posebnim osvrtom na regionalnu suradnju. Detaljno je prikazan utjecaj MIPRO-a kroz 46 godina aktivnosti na povezivanju znanosti/tehnologije s gospodarstvom i javnom upravom te su predstavljeni novi modeli suradnje.

Više informacija o događaju na https://www.canu.me/vijesti/zavrsen-naucni-simpozijum-nauka-i-male-zemlje--sinergija-dijaspore-matice-i-prijatelja-crne-gore.

 

 


[više]
10. studeni 2022
ICT for a Smart and Green Present and Future!

EU i Hrvatska se nalaze u fazi važnih strateških odrednica i realizacije programa za obnovu i oporavak. U tom svjetlu usvajanje i primjena novih tehnologija imaju istaknuto mjesto. Stvaranje novog gospodarstva i tržišnog prosperiteta jedino je moguće brzim i kvalitetnim prilagodbama novih platformi i paradigmi.

 
Dosadašnji gospodarski rast odnosio se prema potrošnji prirodnih resursa kao da su neograničeni. Posljedica toga je sadašnja kriza prirodnih (primarnih) resursa (izvora) uz prijetnju nestašice sirovina i sve veće cijene. Danas se sve više društava/država i ekonomista okreće drugim modelima gospodarstva, prema kojima se može stvarati bez uništavanja okoliša. Postoji sve veća potreba za prijelazom na zeleno (održivo) gospodarstvo preko naprednog upravljanja resursima, korištenje ekonomskih instrumenata koji pogoduju zaštiti okoliša, podržavanje inovativnih projekata, provođenje učinkovitije politike upravljanja energetikom, vodama i otpadom te ulaganje napora u razvoj održive potrošnje i proizvodnje. Takve tematske aktivnosti predstavljaju težnju na 46. skupu MIPRO 2023 sukladno sloganu u naslovu.
 
Uključite se u predstavljanju znanstvenih, tehnoloških i proizvodnih inovativnih rješenja u smjeru: Pametne i zelene sadašnjosti i budućnosti.
 
Karolj Skala
Predsjednik Međunarodnog programskog odbora

[više]
19. rujan 2022
Radovi skupa MIPRO 2022 objavljeni su u digitalnoj bazi IEEE Xplore

Ovogodišnji 271 znanstveni i stručni rad skupa MIPRO 2022 objavljen je u bazi IEEE Xplore Digital Library. Ti su radovi ispunili i zadovoljili kriterije i kvalitativne uvjete IEEE Xplore-a.

IEEE Xplore pruža mrežni pristup za više od pet milijuna dokumenata iz nekih od najcitiranijih svjetskih publikacija u elektrotehnici, računalstvu i elektronici.

Čestitamo svim autorima na uspjehu u nadi za daljnju uspješnu suradnju!


[više]
28. lipanj 2022
Fotografije 45. skupa MIPRO 2022

 

 

MIPRO 2022 - 45. jubilarni međunarodni skup za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju uspješno je završio s radom 27. svibnja 2022. godine.


Skup je održan hibridno, dijelom je bio fizički, a dijelom virtualni. Fotografije možete pogledati u nastavku.


[više]
7. lipanj 2022
Suorganizatori - nasumično
ENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaIEEE Croatia SectionTehničko veleučilište u Zagrebu