Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvo
ROBOTIKA - budućnost tehnološkog svijeta

 

 

 

 


  • Rok za dostavu sažetaka:
    1. lipnja 2020.
  • Rok za dostavu radova:
    1. lipnja 2020.
  • Rok za konačnu recenziju:
    22. lipnja 2020. 

 

Download
 


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Globalna online konferencija ICT-20 @ COVID-19 uspješno održana

Globalna online konferencija ICT-20 @ COVID-19 uspješno je održana, a na njoj je sudjelovalo tristotinjak registriranih sudionika iz 20 zemalja svijeta s 3 kontinenta. 24 predavača i predavačica iz Indije, Italije i Hrvatske imali su priliku dati svoj doprinos i iskaz o inicijativama i perspektivama u borbi i oporavku od pandemije COVID-19.

Njihova izlaganja obuhvatila su tri segmenta: društvo, zdravlje i prosvjetu/edukaciju/obrazovanje, tj. najugroženija područja života koje je zadesila pandemija. Unutar tih tematskih područja kroz izložena se predavanja htio dati prikaz stanja prije, za vrijeme i nakon pandemije uz promišljanje nužnih promjena u budućnosti.

 


[više]
30. svibanj 2020
Online konferencija ICT-20 @ COVID-19 nastavlja se i danas

Jučer je održan prvi dio konferencije ICT-20 @ COVID-19 na kojem je održano 9 prezentacija o pandemiji COVID-19 sa socijalnog i medicinskog aspekta. Danas se nastavlja drugi dan naše online konferencije. Očekuje nas još zanimljivih prezentacija i nemojte propustiti priliku da ih poslušate.

Budite dio ove zanimljive konferencije. Do sada se prijavilo 246 sudionika iz 15 zemalja s 3 kontinenta.

Registrirajte se ovdje: https://forms.gle/h73YboGAToZs1oJA6?.
 


[više]
28. svibanj 2020
MIPRO organizira online savjetovanje ICT-20 @ COVID-19

U vrijeme planirane godišnje 43. MIPRO konferencije 27.5.2020. organizira online savjetovanje pod naslovom ICT 20 @ COVID 19 sa ciljem i namjerom da se pokažu inicijative i rezultati u fazi trajanja ugroze. Stoga pozivamo sve pojedince i institucije da daju svoj prilog i iskaz o inicijativama i perspektivama. Ovo je namjensko tematsko savjetovanje u datom trenutku i reflektira vidljivost i prisutnost Hrvatske u problemu oko bolesti COVID-19.

U svim inicijativama je ICT, a poglavito HPC (High Performance Computer) i AI (Umjetna inteligencija), značajno prisutni stoga smo dali taj naziv, ali je jasno da se tu radi o izrazito multidisciplinarnom problemu u kojemu su skoro sva polja znanosti prisutna, međutim ICT kao horizontalna tehnologija predstavlja operativnu platformu.


[više]
14. svibanj 2020
Online conference

Welcome to the

“European Research Infrastructures for a Smarter Future” Conference, 15/5/2020

#SmarterFutureEU_RIs

 

On behalf of the Croatian Presidency of the Council of the EU, we are very happy to welcome you to this Digital Conference.

With around 40 speakers and panelists, and registered participants coming from more than 350 organisations across Europe, this event aims to be a milestone in presenting and discussing the impact that the European Research Infrastructures ecosystem needs to have on the everyday life of the citizens of Europe and the challenges they face.

 

https://www.esfri.eu/esfri-events/european-research-infrastructures-smarter-future-conference

 

An ePoster Hall is also planned as part of the online conference, in which MIPRO, in cooperation with the ERIC Forum, has set up a series of ERIC posters.


[više]
13. svibanj 2020
Profesor Domenico Caputo - pozvani predavač na specijalnoj sekciji OPHO

Domenico Caputo, izvanredni profesor na Sveučilištu “La Sapienza” u Rimu, održat će predavanje vezano uz tematiku tankih filmova i Lab-on-Chip uređaja na ovogodišnjem skupu MIPRO u okviru specijalne sekcije Optoelektronika i fotonika /OPHO.

Kako je njegovo sadašnje istraživanje posvećeno razvoju fotodetektora iz tankih filmova i Lab-on-Chip uređaja za detekciju DNA i mikotoksina, u svojem predavanju predstavit će rezultate istraživanja koje je proveo sa svojim kolegama na Odjelu za informacijski inženjering, elektroniku i telekomunikacije Sveučilišta “La Sapienza” u Rimu. Navedeno istraživanje odnosi se na razvoj multifunkcionalne optoelektroničke platforme koja obuhvaća na jednoj staklenoj podlozi različite tankofilmne elemente. Posebno treba istaknuti, platforma integrira foto-senzor iz amorfnog silicija za detekciju i istovremeni nadzor temperature na-čipu, kao i optičke filtere za selekciju specifične valne duljine. Nadalje, bit će predstavljeno stapanje ove platforme s aplikacijom mikrofluidne mreže u polju detekcije mikotoksina i umnožavanja DNA.


[više]
7. veljača 2020
Suorganizatori - nasumično
Ekonomski fakultet RijekaIEEE Croatia SectionTehničko veleučilište u ZagrebuHATZUNIPU