Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoDostava cijelog rada: 12. veljače 2024.

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
MIPRO 2018 - Dan gospodarstvenika

Nakon svečanog otvaranja 41. međunarodnog skupa MIPRO 2018, 23. svibnja s početkom u 10 sati u kongresnoj dvorani hotela Adriatic u Opatiji, održat će se plenarna rasprava na temu „Bolje obrazovanje za bolje gospodarstvo“ koja će činiti prvi dio Dana gospodarstvenika, a čiji su inicijatori prof. Petar Biljanović i Vladimir Olujić.

Uvodnom riječi prisutnima će se obratiti dr.sc. Miroslav Poljak, predsjednik udruge MIPRO-a i glavni direktor HUP-a, Davor Majetić. O oblikovanju Nacionalne strategije 2030 i smjernicama razvoja u tehnološkom pogledu, potrebnoj transformaciji Hrvatskog obrazovnog sustava kao i stvaranju realnih potencijala za akceleriranje digitalne ekonomije, koja u konačnici može direktno utjecati na sprečavanju odljeva mladih i njihovu mogućnost pokretanja novih i inovativnih tvrtki kompetentnih na lokalnom i svjetskom tržištu govoriti će dr.sc. Tome Antičić, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja; Marko Pavić iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava; Darinko Bago, predsjednik Uprave KONČAR-a; mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle; Boris Drilo član Uprave Hrvatskog Telekoma i predsjednik ICT udruge u HUP-u i Davor Majetić, a kroz temu učesnike će voditi Hrvoje Balen, predsjednik Upravnog vijeća Algebre.

U drugom, popodnevnom dijelu Dana gospodarstvenika koji organiziraju MIPRO i HUP, ekonomski analitičar mr.sc. Boris Žitnik (OMNIAconsult) analizirat će stanje i trendove na ICT tržištu hrvatske i odnos prema drugim tržištima. Digitalnu ekonomiju u Europskoj uniji predstaviti će dr. Tobias Höllwarth, predsjednik Uprave u organizaciji EuroCloud i IT consulting, IT services and cloud consulting, dok će prof.dr.sc. Slavko Vidović, predsjednik Uprave Infodom Grupe govoriti o akceleriranju digitalne transformacije gospodarstva kroz otvorene standarde i inicijativu pametne industrije. Dr. Tamas Kiss (Westmister University London) predstaviti će temu „CloudiFacturing - Support for SME Industry in Cloud Service“, a prof. dr.sc. Ivan Petrović i prof. dr.sc. Sven Lončarić s FER-a govoriti će o Znanstvenom centru izvrsnosti (ZCI) kao prvom istraživačkom centru u području tehničkih znanosti u Hrvatskoj koji okuplja 80 istaknutih znanstvenika s 13 hrvatskih institucija s ciljem transfera tehnologije kroz suradnju s gospodarstvom na istraživanju i razvoju inovativnih proizvoda temeljenih na znanju.

U sklopu Dana gospodarstvenika predstaviti će se nekoliko uspješnih poduzetnika: Ivo Špigel iz tvrtke Perpetuum Mobile; te predstavnici tvrtke South Central Ventures i Moj Zaba Start (TBC).

Dan gospodarstvenika će zaokružiti koktel za sudionike, goste i uzvanike, gdje će se poduzetnici moći međusobno upoznati, izmjeniti mišljenja i iskustva, kao i proširiti svoju poslovnu mrežu.


[natrag na događanja]
15. svibanj 2018

Otvoren je Natječaj za dostavu prijedloga za dodjelu

MIPRO godišnje ICT nagrade



Natječaj je otvoren do 4. ožujka 2024, a prijedlozi se dostavljaju u elektroničkom obliku na adresu
mipro-natjecaj@mipro.hr.

 

 

Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Sveučilište u ZagrebuSveučilište u RijeciFER ZagrebPomorski fakultet RijekaTehnički fakultet Rijeka