Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoPrijava sažetka do: 16.1.2023.

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove sa MIPRO 2022


 

 

Download
 
DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
MIPRO želi dati prilog zelenoj Hrvatskoj

Ovogodišnja plenarna rasprava pod nazivom "Pametna i zelena Hrvatska - kako ju ostvariti?" održat će se u organizaciji s KONČAR Elektroindustrijom, zlatnim sponzorom skupa MIPRO.

Moderator plenarne rasprave je Mladen Perkov (KONČAR Digital), a panelisti su Hrvoje Balen (HUP ICT udruga), Nena Dokuzov (Ministarstvo za gospodarski razvoj i tehnologiju Republike Slovenije), Gordana Kovačević (Ericsson Nikola Tesla), Božidar Poldrugač (KONČAR Elektroindustrija), Velimir Srića (Ekonomski fakultet u Zagrebu), Slavko Vidović (InfoDom grupa) i Ernest Vlačić (TIV Energija i Okoliš).
 


Dosadašnji gospodarski rast odnosio se prema potrošnji prirodnih resursa kao da su neograničeni. Posljedica toga je sadašnja kriza prirodnih (primarnih) resursa (izvora) uz prijetnju nestašice sirovina i sve veće cijene. Danas se sve više društava/država i ekonomista okreće drugim modelima gospodarstva, prema kojima se može stvarati bez uništavanja okoliša.
Postoji sve veća potreba za prijelazom na zeleno gospodarstvo – kroz napredno upravljanje resursima, korištenje ekonomskih instrumenata koji pogoduju zaštiti okoliša, podržavanje inovativnih projekata, provođenje učinkovitije politike upravljanja energetikom, vodama i otpadom te ulaganje napora u razvoj održive potrošnje i proizvodnje. Takve aktivnosti predstavljaju težnju za zelenom transformacijom.  

Pridružite nam se na ovom zanimljivom događaju i dajte svoj pečat u stvaranju pametne i zelene Hrvatske.

Istog dana u popodnevnom terminu, kao sastavni dio plenarnog dijela, održat će se dva istaknuta predavanja i nekoliko zanimljivih prezentacija s fokusom na glavnu tematiku skupa.

Prvo istaknuto plenarno predavanje pod nazivom Blockchain Technology in Smart Digital Ecosystems održat će Tuan Trinh, direktor vodećeg Europskog instituta za inovacije i tehnologiju - EIT Digital. European Blockchain Partnership - Recent Developments towards More Resilient and Sustainable Europe naziv je drugog predavanja, a predstavit će ga Nena Dokuzov, direktorica projektne grupe za nove tehnologije i blockchain pri slovenskom Ministarstvu za ekonomski razvoj i tehnologije.


[natrag na događanja]
17. svibanj 2022
Suorganizatori - nasumično
HAKOMKončar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet Rijeka