Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoICT u obnovljivim energetskim tehnologijama

MIPRO 2021 - 44. međunarodni skup

SE - Psihološki aspekti rizičnog online ponašanja

ponedjeljak, 27.9.2021 15:00 - 18:30, Camelia 1, Grand hotel Adriatic, Opatija

   Hibridni događaj

Organizator:

MIPRO

Voditelji:

Tena Velki (Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Osijek, Hrvatska), Krešimir Šolić (Medicinski fakultet, Osijek, Hrvatska)

Kontakt:

Krešimir Šolić, kresimir@mefos.hr

O eksperimentu:

Eksperimentom se žele ispitati stvarna rizična online ponašanja korisnika komunikacijsko-informacijskih sustava. Korisnici će dobiti povratnu informaciju o svojem potencijalno rizičnom ponašanju za vrijeme eksperimenta. Na temelju vlastitog primjera i iskustva iz prakse kratkom edukacijom povećati će se svjesnost o postojećim rizicima pri korištenju Interneta.

Cilj eksperimenta:

Osvijestiti polaznike o potencijalnim online rizicima s kojima se korisnici često susreću.

Kome je eksperiment namijenjen:

Eksperiment je namijenjen svim aktivnim korisnicima informacijsko-komunikacijskih sustava.

Preliminarni program:
  • U prvom dijelu društvenog eksperimenta pomoću validiranog mjernog instrumenta (upitnik) simulirat će se rizično ponašanje korisnika informacijsko-komunikacijskih računalnih sustava te će se ispitati njihova postojeća razina znanja i svjesnosti o aspektima informacijske sigurnosti i zaštite privatnosti.
  • U drugom će dijelu sudionicima biti prezentirani rezultati dosadašnjih studija u Hrvatskoj i svijetu čiji je fokus informacijska sigurnost. Prezentirat će se razlike između različitih dobnih, spolnih i obrazovnih skupina korisnika o rizičnim online ponašanjima, razini znanja i svjesnosti, kršenju sigurnosnih protokola i sl.
  • U središnjem dijelu sudionici će sudjelovati u raspravi koja će se temeljiti na rezultatima ispitivanja rizičnog online ponašanja prisutnih sudionika te usporedbom dobivenih rezultata sa prijašnjim studijama u Hrvatskoj i svijetu. Također će se sudionicima prezentirati aktualni primjeri socijalnog inženjeringa te će sami biti potaknuti iznijeti svoje primjere socijalnog inženjeringa iz privatnog i poslovnog sektora.
  • U završnom dijelu društvenog eksperimenta zajednički će se donijeti zaključci te kreirati preporuke korisnicima za sigurnije ponašanje na Internetu.
Tehnički preduvjeti:

Pametni telefoni, prijenosna računala ili tableti koje sudionici donose sa sobom, te dostupan Internet za sve sudionike.

Socijalni eksperiment će biti održan na engleskom jeziku.

Prijava / Kotizacija:

Pristup socijalnom ekspreimentu je slobodan.

 

Mjesto održavanja:

Opatija, sa 170 godina dugom turističkom tradicijom, vodeće je ljetovalište na istočnoj strani Jadrana i jedno od najpoznatijih na Mediteranu. Ovaj grad aristokratske arhitekture i stila već 170 godina privlači svjetski poznate umjetnike, političare, kraljeve, znanstvenike, sportaše, ali i poslovne ljude, bankare, menadžere i sve kojima Opatija nudi svoje brojne sadržaje. 

Opatija svojim gostima nudi brojne komforne hotele, odlične restorane, zabavne sadržaje, umjetničke festivale, vrhunske koncerte ozbiljne i zabavne glazbe, uređene plaže i brojne bazene i sve što je potrebno za ugodan boravak gostiju različitih afiniteta. 

U novije doba Opatija je jedan od najpoznatijih kongresnih gradova na Mediteranu, posebno prepoznatljiva po međunarodnim ICT skupovima MIPRO koji se u njoj održavaju od 1979. godine i koji redovito okupljaju preko tisuću sudionika iz četrdesetak zemalja. Ovi skupovi Opatiju promoviraju u nezaobilazan tehnološki, poslovni, obrazovni i znanstveni centar jugoistočne Europe i Europske unije općenito.


Detaljnije informacije se mogu potražiti na www.opatija.hr i www.visitopatija.com.

Download
 
Novosti o događaju
Trenutno nema novosti
 
Suorganizatori - nasumično
Tehničko veleučilište u ZagrebuHATZUNIPUT-HT ZagrebHEP Zagreb