Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoICT za pametnu i zelenu sadašnjost i budućnost

 

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 


 

 

Download
 
DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
<<< 1/219 >>>
Studentski tim Tehničkog fakulteta sudjelovao na natjecanju CERC 2022

Od 25. do 27. studenog 2022. godine, održano je Srednjoeuropsko studentsko ICPC natjecanje (CERC) na kojem je sudjelovalo 56 timova s 24 sveučilišta iz sedam srednjoeuropskih zemalja (Češka, Hrvatska, Latvija, Mađarska, Poljska, Slovačka i Slovenija). Sveučilište u Rijeci predstavljao je tim s RITEH-a.
 

[više]
2. prosinac 2022
Godišnja nagrada za popularizaciju znanosti FER-ovim robotičarima

Izv. prof. dr. sc. Matko Orsag i poslijedoktorand dr. sc. Frano Petric nagrađeni su godišnjom nagradom za popularizaciju i promidžbu tehničkih znanosti u području robotike u 2021. godini. Osim značajne znanstvene aktivnosti u područjima robotike i automatizacije, posebno su aktivni u popularizaciji i promidžbi znanosti i humanoidne robotike.
 

[više]
1. prosinac 2022
IRB - pokrenut projekt Europske infrastrukture genomskih podataka
Novi projekt Europske infrastrukture genomskih podataka (GDI), vrijedan 40 milijuna eura, pokrenut je nedavno Briselu. U projekt je uključeno 20 zemalja Europske unije (EU), a među partnerima je Laboratorij za naprednu genomiku Instituta Ruđer Bošković (IRB) kao predstavnik Republike Hrvatske. 

[više]
1. prosinac 2022
FER i ICENT pokreću deep-tech venture builder Nuqleus
Kroz FER-ov startup inkubator SPOCK je do sada prošlo šest generacija studentskih i znanstvenih startupa. Kako bi znanstvenici dobili još kompletniju potporu u komercijalizaciji rezultata znanstvenih istraživanja kroz osnivanje startupa, u sklopu ICENT-a je pokrenut deep-tech venture builder Nuqleus. 
 

[više]
30. studeni 2022
HEP Elektrostrojarskoj školi Varaždin daruje dizalicu topline

Elektrostrojarska škola Varaždin grijat će se ubuduće pomoću dizalice topline. U nazočnosti župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, ugovor o donaciji projekta vrijednog 710 tisuća kuna, potpisali su predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić i ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin Igor Kos.
 

[više]
28. studeni 2022
ENT - Razvoj konkurentnosti mladih na tržištu rada

Željko Antolić, direktor Ljudskih potencijala je na konferenciji „Što mladima treba da budu konkurentniji na tržištu rada?“ govorio o prilikama koje Ericsson Nikola Tesla pruža mladima za razvoj konkurentnosti na tržištu rada.

 
 

[više]
25. studeni 2022
Hrvatska i Španjolska potpisale su ključan sporazum za fuzijski projekt IFMIF-DONES
U nazočnosti predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i Njegovog Veličanstva španjolskog kralja Filipa VI. na Hrvatsko-španjolskom forumu IFMIF-DONES potpisan je Memorandum o razumijevanju između Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske (RH) i Ministarstva znanosti i inovacija Kraljevine Španjolske. 

[više]
24. studeni 2022
Ulaganje u mlade ulaganje je u budućnost Hrvatske

U sjedištu Hrvatske elektroprivrede održana je 28. dodjela Nagrade učenicima IMAM ŽICU!, koju HEP od 1995. godine dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola za postignuća na području matematike i fizike, a od 2005. godine i učenicima strukovnih srednjih škola u području Elektrotehnika i računarstvo.
 

[više]
23. studeni 2022
A1 i FERIT zajednički organizirali konferenciju LIFE

Na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) u Osijeku održana je 15. studenog LIFE konferencija pod nazivom "Za gigaBITNU zelenu energiju" koju su zajednički organizirali A1 Hrvatska i FERIT. Cilj konferencije bio je približiti javnosti  niskougljičnu energiju i modele sufinanciranja kroz jedinstvene primjere u zemlji i regiji te potaknuti na promjene regulatornog okvira u provedbi ambicioznih ciljeva Zelenog plana za Europu do 2050. i ciljeva održivog razvoja.
 

[više]
22. studeni 2022
Širokopojasni pristup internetu uskoro dostupan na području Brodsko-posavske županije
Hrvatski Telekom, predvodnik digitalizacije Hrvatske, započeo je projekt izgradnje optičke infrastrukture u Brodsko-posavskoj županiji, čime će na na području općina Donji Andrijevci, Garčin, Gornja Vrba, Gundinci, Klakar, Oprisavci, Sikirevci, Slavonski Šamac, Velika Kopanica i Vrpolje biti omogućen brzi (+40 Mbit/s) i ultra-brzi (+100 Mbit/s simetrično) širokopojasni pristup internetu.
 

[više]
22. studeni 2022
Nastavak suradnje HT-a Mostar i Ericssona Nikole Tesle

HT Mostar i Ericsson Nikola Tesla potpisali su u četvrtak, 17. studenog u Mostaru nove ugovore vrijedne više od 57 milijuna HRK za nadogradnju i proširenje LTE RAN mreže te proširenje transmisijske mreže ovog operatora kojima se nastavlja višegodišnja uspješna suradnja dviju kompanija. Ugovore su potpisali predsjednik Uprave HT-a Mostar, Vilim Primorac i predsjednica Ericssona Nikole Tesle, Gordana Kovačević. 

[više]
21. studeni 2022
Učenje temeljeno na igri: Održana ERPsim radionica u suradnji s tvrtkom KING ICT

Treća ERPsim radionica u suradnji Fakulteta organizacije i informatike i tvrtke KING ICT održana je online u subotu, 12. studenog 2022. Okupila je 22 polaznika, studente preddiplomskog i diplomskog studija Fakulteta organizacije i informatike, kojima je kroz simulaciju na scenariju proizvodnje, približen rad u najkompleksnijem poslovnom informacijskom sustavu SAP S/4 HANA.
 

[više]
21. studeni 2022
VMWARE EXPLORE 2022: hrvatski državni cloud kao tehnološki i financijski iskorak

APIS IT sudjelovao na VMware Explore Europe, najvećem europskom skupu za virtualizacijske i cloud tehnologije. Sam događaj je u Barceloni od 7. do 10. studenoga okupio više od 9000 sudionika koji su tijekom četiri dana konferencije imali priliku poslušati što nas čeka u vrijeme multi-cloud okruženja te kako jednostavnije, svrsishodnije i jeftinije upravljati infrastrukturom, bilo da je riječ o mrežama, serverima, aplikacijama. 

[više]
18. studeni 2022
30 godina interneta u Hrvatskoj

Prije 30 godina, 17. studenoga 1992. godine, u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu službeno je započelo doba interneta u Hrvatskoj. Internetska veza Hrvatske sa svijetom uspostavljena je u sklopu projekta izgradnje nacionalne akademske mreže, Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET.
 

[više]
18. studeni 2022
Hrvatski Telekom lansirao prometnu aplikaciju za integriranu mobilnost u Šibeniku

Hrvatski Telekom je u suradnji sa šibenskim poduzećem Gradski parking na Google Playu i AppStoreu lansirao prometnu aplikaciju Gradski parking Šibenik koja objedinjuje korisne informacije o prometu u kretanju i mirovanju na području grada.
 

[više]
18. studeni 2022
OIV - predstavljeni planovi za obranu od požara za nadolazeću sezonu

Na konferenciji “Požari u Hrvatskoj: obrana i prevencija 2022.” koja je održana 14. studenog 2022. godine u Hotelu Hilton Garden Inn Zagreb analizirane su aktivnosti poduzete u sklopu obrane od požara u sezoni 2022. godine i najavljene novosti u prevenciji te boljoj organizaciji u pripremi za nadolazeću sezonu.

[više]
17. studeni 2022
Ericsson Nikola Tesla - tehnološka rješenja za očuvanje baštine

Na ovogodišnjem 53. savjetovanju hrvatskih arhivista s temom Digitalizacija, koje je zabilježilo rekordnu posjećenost, kompanijski su stručnjaci Anna-Maria Križanac, Tomislav Crnošija i Tomislav Karlović podijelili iskustva s okupljenim stručnjacima. Ericsson Nikola Tesla sudjelovao je kao tehnološki partner u eKultura – digitalizacija kulturne baštine, do sada najznačajnijem projektu digitalizacije kulturne baštine koji provodi Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. 

[više]
16. studeni 2022
Dođite na Dan otvorenih vrata FER-a!

Fakultet elektrotehnike i računarstva u subotu, 26. studenoga 2022., otvara svoja vrata za sve one koji su zainteresirani za znanstvena istraživanja, napredne tehnologije i primjene tih tehnologija u svakodnevnom životu! Svi zainteresirani očekuju se na hodnicima FER-a od 10 do 16 sati.
 

[više]
15. studeni 2022
HAKOM održao savjetovanja za korisnike usluga na tržištima koje regulira
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) kao regulator tržišta elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga, redovito u sklopu svojih aktivnosti provodi edukacije korisnika usluga o njihovim pravima i obvezama na tim tržištima. U ponedjeljak, 7. studenoga, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, HAKOM se priključio savjetovanju građana o potrošačkim pravima u području javnih usluga.

[više]
11. studeni 2022
Potvrda izvrsnosti: Data centar Hrvatskog Telekoma dobio TIER III certifikat


Data Centar Hrvatskog Telekoma u Selskoj ulici u Zagrebu zadovoljio je najveće sigurnosne, tehnološke i industrijske standarde te dobio TIER III certifikat od UpTime Instituta, svjetskog lidera u standardizaciji performansi digitalne infrastrukture.

 

[više]
10. studeni 2022
<<< 1/219 >>>
Suorganizatori - nasumično
IRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebA1 Hrvatska