Search  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

innovative promotional partnershipROBOTICS - future of technology world

 

 

 


  • Abstract submission:
    Monday, 1 June 2020
  • Full paper submission:
    Monday, 1 June 2020
  • Acceptance notification:
    Monday, 22 June 2020

 

Download
 

 

 

EVENTSNEWSPRESS
Otvoren 39. međunarodni ICT skup MIPRO 2016

U kongresnoj dvorani hotela Adriatic u Opatiji  svečano je otvoren MIPRO 2016, najveći nekomercijalni informacijsko-komunikacijski skup, ne samo u Hrvatskoj već i u ovom dijelu Europe.

 Međunarodni Programski odbor MIPRO-a pripremio je bogate znanstvene, stručne, tehnološke i poslovne sadržaje  koji se prezentiraju  kroz cijeli tjedan, od ponedjeljka 30. svibnja do petka 3. lipnja. U brojnim događanjima, od okruglih stolova, radionica, seminara, savjetovanja i prezentacija sudjelovati će više od 1200 akreditiranih sudionika. Ove godine u zborniku radova skupa MIPRO  u elektroničkom obliku objavljeno je skoro 400 radova autora iz 30 zemalja.

 - Vrata MIPRO-a, od samih njegovih početaka, širom su otvorena svima koji djeluju u području informacijske i komunikacijske tehnologije i novih tehnologija općenito, svima koji kroče putem znanja i inovacija, putem koji vodi u budućnost, rečeno je na otvaranju 39. izdanja ovoj međunarodnog ICT skupa.

 


      
Na ovogodišnjoj plenarnoj raspravi na temu Digitalna transformacija poduzeća  tražio se odgovor na pitanje kako ubrzati industrijski razvoj suradnjom gospodarstva, sveučilišta i državne uprave. Raspravu  je moderirao Vedran Mornar, a panelisti su bili Darinko Bago (Končar Elektroindustrije), Gordana Kovačević (Ericsson Nikola Tesla), Saša Kramar (HT), Slavko Vidović (InfoDom), Ivan Vidaković (Microsoft Hrvatska), Zlatan Car (Sveučilište u Rijeci), Zdeslav Matić (pomoćnik ministra gospodarstva) i Petar Biljanović. Predsjednik Međunarodnog programskog odbora MIPRO-a, Petar Biljanović  napomenuo je da se ovom temom pokušala povezati znanost, struka  i gospodarstvo, te se želio dati mali doprinos gorućem problemu  poslovnog svijeta  i navesti dobre primjere iz hrvatske gospodarske prakse. 

Ove godine MIPRO ima i jedan novi događaj. Organizacija EuroCloud Hrvatska u suradnji sa skupom MIPRO organizira konferenciju Cloud Day u četvrtak, 2. lipnja., u Kongresnoj dvorani Grand Hotela Adriatic. Dan računalstva u oblaku na ovogodišnjem skupu MIPRO donosi odgovore na najčešća pitanja i zablude u vezi sigurnosti te privatnosti podataka u Cloud tehnologiji.


[back to events]
Wednesday, June 01, 2016
Patrons - random
Pomorski fakultet RijekaTehnički fakultet RijekaFOI VaraždinIRB ZagrebHAKOM