Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti


DO POČETKA SKUPA

 

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Comping ušao u elitno društvo stručnjaka specijaliziranih za kibernetičku zaštitu poslovanja
Stjecanjem Incident Response partnerstva Comping je upisan na globalnu listu partnera za borbu s najsloženijim i najzahtjevnijim hakerskim napadima.
 
Ostvarili su još jedno postignuće kojim su se pozicionirali u sam vrh zajednice globalnih stručnjaka koji su u stanju odgovoriti na najsloženije i najzahtjevnije kibernetičke napade.
 
Comping je stekao status Incident Response VMware Carbon Black partner, što je rezultat iznimne uspješnosti tvrtke u području rješavanja sigurnosnih incidenata. Comping ima vlastiti, vrlo iskusan tim s opsežnom ekspertizom u području kibernetičke zaštite kao i krucijalno znanje odabira adekvatne tehnologije za svaki konkretni slučaj napada.
 
Stjecanjem Incident Response partnerstva Comping je upisan na globalnu Incident Response listu čime otvara pristup višoj razini kibernetičke zaštite i svojim klijentima te osiguravajućim društvima kod kojih klijenti imaju Ransomware police osiguranja.
 
Odgovor na incident ili IR, strukturirani je pristup obrani od kibernetičkog napada. Skup je to jasnih pravila i procesa što se može i smije poduzeti u trenutku napada, na kojim mjestima se može djelovati, a sve u svrhu zaustavljanja napada. Nastojanje  je to da se brzo identificira napad i način napada, minimiziraju njegovi učinci, obuzda šteta i otkloni uzrok kako bi se smanjio rizik od budućih incidenata. Komunikacija je strukturirana i odvija se trenutno (u stvarnom vremenu) u skladu s pravilima i akcijskim planovima, počevši od detalja što se radi na određenom dijelu napadnute infrastrukture do kontakta s napadačem. Paralelno s rješavanjem napada korisnika se koordinirano vodi kroz nastalu situaciju, radi se i procjena situacije i obavlja se komunikacija prema policiji i nadležnim ustanovama.
 
Članovi Compingova Incident Response tima poznavatelji su sigurnosnih rješenja i najboljih praksi te eksperti u svojim domenama (mreže, serveri, sigurnosno kopiranje podataka, upravljanje perifernim uređajima, itd.) ali i ljudi koji imaju cjelovit uvid u infrastrukturu i znaju gdje mogu zaustaviti napad. Compingov IR tim sastoji se od velikog broja stručnjaka, što je dodatno jamstvo uspješnosti u rješavanju incidenata.
 
“Preventiva je presudna u postizanju maksimalne razine sigurnosti, a dio preventive je izrada koncepta kibernetičke zaštite i uspostava jasnih pravila ponašanja i tehnoloških obrambenih mehanizama. Ne postoji apsolutna zaštita, apsolutno sigurno rješenje ili apsolutno zaštićena okolina. Tvrtka mora postići stanje “dovoljne sigurnosti” i uspostaviti procedure koje će primjenjivati u slučaju napada. Postoje jasne upute i precizni koraci koji se moraju poduzeti kako bi se izbjegle veće štete i dodatni problemi. Compingov tim upravlja incidentom usko surađujući s korisnikom – utvrđujemo raspored aktivnosti, postavljamo prioritete, definiramo uloge i zaduženja te tako poboljšavamo kibernetičku zaštitu naših klijenata“, zaključio je Nedjeljo Matejak, Compingov direktor Sektora za tehnološka rješenja.
 
 

Izvor: https://www.comping.hr/news_post/comping-usao-u-elitno-drustvo-strucnjaka-specijaliziranih-za-kiberneticku-zastitu-poslovanja


[natrag na vijesti]
26. srpanj 2023


 

Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 

Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Končar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u Zagrebu