Search  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

innovative promotional partnershipArtificial Intelligence towards EU Multilingualism


UNTIL THE CONVENTION STARTS

 

Technical co-sponsorship

 
Download

 

 

 

Journals publishing selected
MIPRO papers

 

 

 

EVENTSNEWSPRESS

Pogled iz kosa


Biography
Archive
January 2012.

MIPRO INOVA(cije) - industrija na skupu MIPRO 2012

Nadam se da Vam je poznato da je MIPRO skup utemeljen na interesima  gospodarstva - za mene to primarno znači na interesima industrije. To mu daje  snagu i vitalnost koja s godinama  raste. Nadam sa da Vam je također poznato da kičmu MIPRO-a čini deset savjetovanja/konferencija posvećenih pojedinim užim područjima informacijske i komunikacijske tehnologije, elektronike i mikroelektronike. Tu je i sekcija radova studenata MIPRO Junior. Radove na ta savjetovanja/koferencije šalju autori iz industrije, obrazovanja, znanosti, državne i lokalne uprave. Ti radovi završavaju na skupu MIPRO gdje se prezentiraju, a potom dospijevaju u tiskane i e-zbornike i u uglednu bazu IEEE Xplore putem koje su svima dostupni.
 
Vrijeme je pokazalo da u industriji (ali i u znanosti, obrazovanju, upravi, društvu općenito) postoje kreatori proizvoda, tehnologija i usluga koji isključivo žele prezentirati svoj proizvod i žele ga u nekoj formi prodati ili naći investitora koji bi u njega ulagao. Njih ne zanima pisanje radova koji će ući u zbornike već isključivo prezentacija onoga što su konkretno napravili.
 
Zahvaljujući suradnji s kolegom  Goranom Radićem iz tvrtke Applicon i osnivaču  udruge Hrvatski nezavisni izvoznici softvera,  MIPRO ove godine prvi put organizira novu sekciju MIPRO INOVA(cije) koja će služiti upravo onome što do sada nismo imali – prezentiranju novih proizvoda, tehnologija i usluga. Pogledajte detaljnije na www.mipro.hr. Možda ste Vi upravo idealan autor prezentacije za sekciju MIPRO INOVA(cije). Koliko god vremena utrošili u kreiranje vašeg novog proizvoda, malo ćete vremena trebati za pripremu prezentacije.
 
Pokrovitelj sekcije je upravo udruga Hrvatski nezavisni izvoznici softvera, dok je Udruga inovatora Hrvatske partner sekcije. Sekcija ima podršku i Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske – BICRO d.o.o..
 
Dobro došli na MIPRO INOVA(cije) od 21. do 25. svibnja 2012. u Kongresni centar Grand hotela Adriatic u Opatiji u sklopu jubilarnog 35. Međunarodnog skupa MIPRO!

Monday, January 09, 2012

Zašto nanotehnologija u Hrvatskoj i na MIPRO-u?Monday, January 30, 2012
Mooreov zakon ili tehnološki determinizamMonday, January 23, 2012
Zašto reindustrijalizacija?Monday, January 16, 2012
MIPRO INOVA(cije) - industrija na skupu MIPRO 2012Monday, January 09, 2012
Lampadem tradere – vizija MIPRO-aMonday, January 02, 2012
[back]



Dew Computing


A book on Dew Computing has been published


Springer has published a new book on Dew Computing as the entry level of the Dew-Fog-Cloud service hierarchy. 

 
MIPRO opening collaboration with:
  Public Administration
 

Previous events
 
Projects
 
Video

 

 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat maintains Computer Science oriented pages, where many MIPRO Conference videos, interviews with scientists and other interesting material can be found: http://gridvision.irb.hr/

 
Columns
 
Patrons - random
HEP ZagrebSveučilište u ZagrebuSveučilište u RijeciFER ZagrebPomorski fakultet Rijeka