Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti


DO POČETKA SKUPA

 

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
EITA 2023: FER - dobitnik Europske nagrade za inovativno poučavanje
Inicijativa Europska nagrada za inovativno poučavanje (EITA) već treću godinu zaredom nagrađuje iznimne projekte i nastavne prakse u sklopu programa Erasmus+, pružajući zaslužena priznanja odgojno-obrazovnim djelatnicima za njihov izniman doprinos struci. Među četiri dobitnika nagrade je i Fakultet elektrotehnike i računarstva.
 
Nagrada EITA se dodjeljuje jednom godišnje u četiri kategorije u svakoj od 33 zemlje uključene u program Erasmus+. EITA je pokrenuta kako bi istaknula postignuća nastavnika i škola, čineći njihov rad vidljivim, promičući iznimne prakse poučavanja i učenja.
 
Erasmus+ projekt "RoboGirls" u partnerstvu s kolegama iz Hrvatske, Grčke, Španjolske, Irske i Cipra, osigurao je potporu djevojkama u aktivnostima iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM) putem robotike i kodiranja. Projekt je pokrenut s ciljem smanjenja rodnog jaza u STEM području pružanjem korisnih smjernica, e-učenja, edukacija za nastavnike i preporuka za obrazovne politike koje pridonose smanjenju jaza među spolovima. Potiče rodnu ravnopravnost, jača sposobnosti nastavnika i inspirira djevojke za uspjeh u digitalnim područjima.
 
Projekt "RoboGirls" stvara preduvjete za nadilaženje rodnih stereotipa u STEM zanimanjima, pružajući djevojkama pozitivne uzore i potičući ih na razmišljanje o karijerama u STEM-u. U projektu koji je probio barijere, osnažujući ruralne škole, imigrante i učenike s invaliditetom sudjelovalo je više od 1 300 učenika i 70 učitelja u pet zemalja.
 
Izv. prof. dr. sc. Ana Sović Kržić, koordinatorica projekta, naglašava kako obrazovanje može prevladati prepreke i potaknuti pojedince da oslobode svoj potencijal.
 
Projekt je zasluženo dobio Europsku nagradu za inovativno poučavanje (EITA).
 
 

Izvor: https://www.fer.unizg.hr/novosti?@=2ylk2#news_94045


[natrag na vijesti]
9. listopad 2023


 

Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 

Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
ENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u ZagrebuHATZ