Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti


DO POČETKA SKUPA

 

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Saša Bilić iz tvrtke APIS-IT izabran za novog predsjednika EURITAS-a
Predsjednik uprave APIS IT-a Saša Bilić izabran je za novog predsjednika EURITAS-a, organizacije javnih pružatelja IKT usluga koja predstavlja 13 tvrtki i ustanova iz deset europskih zemalja. Na izborima održanima u petak, 15. rujna u Bruxellesu, Bilić je dobio povjerenje svih članica organizacije, a u novo vodstvo su kao potpredsjednici izabrani Roland Ledinger iz austrijskog BRZ-a, Soren Vulff iz danskog Statens IT-a i Pier Paolo Greco iz talijanskog Assintera.  
 
Zahvaljujući kolegama na ukazanom povjerenju, Bilić je najavio da će prioritet dvogodišnjeg mandata novog vodstva biti daljnje jačanje organizacije i njezino pozicioniranje kao ključne platforme za suradnju u digitalizaciji javne uprave u Europi, promicanje digitalne suverenosti i dugoročne održivosti digitalne transformacije.  
 
„Izbor na ovu poziciju priznanje je za Hrvatsku i za sve zaposlenike APIS IT-a, koji je kao najveća tvrtka u sustavu državne IT infrastrukture imao značajnu ulogu u iskoracima koje smo ostvarili u procesu digitalne transformacije naše javne uprave. Prepoznajući prioritete vlade koje je kao premijer Andrej Plenković definirao kao 3D, u proteklom smo razdoblju radili na stvaranju pretpostavki za ubrzanu digitalizaciju kroz velike infrastrukturne projekte i istovremeno ulagali u dekarbonizaciju, odnosno smanjenje ugljičnog otiska naših podatkovnih centara. Modernizacijom smo značajno podigli njihovu energetsku učinkovitost, uveli obnovljive izvore energije i postavili naše poslovanje na održive osnove. To su, uz jačanje digitalne suverenosti i zadržavanje radnih mjesta visoke vrijednosti, načela koje ćemo zagovarati i na europskoj razini“, istaknuo je Bilić nakon izbora.    
 
Saša Bilić na čelu je APIS IT-a od 2017., a u protekle četiri godine u dva je mandata obnašao dužnost potpredsjednika EURITAS-a. Cilj te organizacije, sa sjedištem u Beču, je artikulirati zajedničke interese i specifične potrebe javnog IT sektora u Europi te surađivati u ključnim pitanjima digitalne transformacije. Članice EURITAS-a koji uz Hrvatsku, uključuje Finsku, Dansku, Nizozemsku, Austriju, Njemačku, Italiju, Švicarsku, Maltu i Belgiju, ukupno imaju više od 27.000 zaposlenih IT stručnjaka i osiguravaju digitalne javne usluge za više od 115 milijuna europskih građana. 
 
 

Izvor: https://www.apis-it.hr/apisit/index.html#/page?docId=76EC0EFF2F60F81DC1258A2B003BDB4D


[natrag na vijesti]
20. rujan 2023


 

Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 

Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Tehnički fakultet RijekaFOI VaraždinIRB ZagrebHAKOMKončar Elektroindustrija Zagreb