Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoROBOTIKA – budućnost tehnološkog svijeta

 

 

 


  • Rok za dostavu sažetaka:
    1. lipnja 2020.
  • Rok za dostavu radova:
    1. lipnja 2020.
  • Rok za konačnu recenziju:
    22. lipnja 2020. 

 

Download
 


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS

Pogled iz kosa


Biografija

Odjavna špica

 

Još jedan vrlo uspješan skup MIPRO je za nama. Još jedan skup MIPRO koji je premašio sva očekivanja. Još jedan skup MIPRO koji nas obvezuje da postižemo još bolje rezultate od rezultata koje smo do sada postizali. To nam nije teško, nije zamorno, jer stvaramo nešto što vrijedi, nešto što će trajati. U zemlji u kojoj prevladava defetizam, u kojoj većina u krizi nalazi opravdanje za vlastiti nerad i neinventivnost, MIPRO pokazuje da se može ići naprijed ukoliko se to zna i želi. U pravu je bio Picasso kada je rekao da ćemo uvijek, kad ne želimo nešto učiniti, naći za to opravdanje, a kada želimo, naći način da to učinimo. MIPRO je bio uvijek skup za realan svijet i realnu situaciju koja nas okružuje. Nikada nitko u MIPRO-u nije bio važan (tko je bio „važan“ brzo je morao otići). Važan je (bez znakova navoda) uvijek i jedino svaki od onih tisuću i nešto „običnih“ sudionika skupova MIPRO koji svake godine dolaze na naš skup da čuju što je novo u svijetu modernih tehnologija i da drugima kažu što sami rade.

 

Imali smo prvi put MIPRO Televiziju koja je u živo prenosila događaje na skupu. Portal MIPRO prvi je uključio TV prijenos u svoj sadržaj. Tu su nam pomogli naši skupni članovi, posebno ib-proCADD iz Ljubljane, odan MIPRO-u dugi niz godina. VIPNet je ostvario najveću brzinu prijenosa uopće upravo na svečanom otvaranju skupa u srijedu 23.svibnja. T-HT je također dao veliki doprinos.

 

Nećemo ovdje prepričavati sadržaje skupa. Imate ih na ovom portalu. Izdvojit ćemo dva naša gosta koji su, svaki za sebe, događaj. Jedan je Jože Mencinger, alfa i omega svega što se događa u Sloveniji. Pokazao je niz zanimljivih podataka o slovenskom gospodarstvu. Drugi je Ljubo Jurčić koji je bio vrlo istinit i vrlo direktan. Šteta što ih nisu slušali političari koji proizvode štetu o kojoj su oni govorili. Reindustrijalizacija je tema o kojoj će se sve više govoriti i MIPRO će na toj temi ustrajati.

 

Recimo još da smo prvi put na skupu MIPRO imali više od 400 referata autora iz četrdesetak zemalja što nas svrstava u doista velike skupove. Sa više od tisuću sudionika iz niza zemalja spadamo u vrh posjećenosti. Sa visokim udjelom gospodarskih tema u sadržajima skupa pokazujemo visoki stupanj društvene odgovornosti.

 

Što još reći u odjavnoj špici ovogodišnjeg skupa? Zahvalimo se svima koji su došli u Opatiju čak i na samo par sati. Zahvalimo se našim sponzorima, pokroviteljima i suorganizatorima. Zahvalimo se gradu Opatiji i njegovom gradonačelniku Ivanu Dujmiću koji je prepoznao šansu koju MIPRO pruža ovome lijepom gradu. Zahvalimo se MIPRO Juniorima koji su budućnost MIPRO-a i što je još važnije, budućnost ove zemlje. Mi im tu budućnost stvaramo pokazujući im put kojim treba kročiti. Idući pravim putem već sada naziru najavnu špicu slijedećeg MIPRO-a .

 

Doviđenja na slijedećem MIPRO-u! Hvala svima koji su došli na MIPRO 2012 i svima koji će doći na MIPRO 2013!

28. svibanj 2012

START UPomanija25. ožujak 2019
„Maharadžin paradoks“ ili „Da li je maharadža socijalno osjetljiv i ako jeste zašto nije?“24. lipanj 2015
Kopanje strategije u selu Zvrnduša Gornja24. lipanj 2015
ARHIVA
Suorganizatori - nasumično
ENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaIEEE Croatia SectionTehničko veleučilište u Zagrebu