Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
ICT for a Smart and Green Present and Future!

EU i Hrvatska se nalaze u fazi važnih strateških odrednica i realizacije programa za obnovu i oporavak. U tom svjetlu usvajanje i primjena novih tehnologija imaju istaknuto mjesto. Stvaranje novog gospodarstva i tržišnog prosperiteta jedino je moguće brzim i kvalitetnim prilagodbama novih platformi i paradigmi.

 
Dosadašnji gospodarski rast odnosio se prema potrošnji prirodnih resursa kao da su neograničeni. Posljedica toga je sadašnja kriza prirodnih (primarnih) resursa (izvora) uz prijetnju nestašice sirovina i sve veće cijene. Danas se sve više društava/država i ekonomista okreće drugim modelima gospodarstva, prema kojima se može stvarati bez uništavanja okoliša. Postoji sve veća potreba za prijelazom na zeleno (održivo) gospodarstvo preko naprednog upravljanja resursima, korištenje ekonomskih instrumenata koji pogoduju zaštiti okoliša, podržavanje inovativnih projekata, provođenje učinkovitije politike upravljanja energetikom, vodama i otpadom te ulaganje napora u razvoj održive potrošnje i proizvodnje. Takve tematske aktivnosti predstavljaju težnju na 46. skupu MIPRO 2023 sukladno sloganu u naslovu.
 
Uključite se u predstavljanju znanstvenih, tehnoloških i proizvodnih inovativnih rješenja u smjeru: Pametne i zelene sadašnjosti i budućnosti.
 
Karolj Skala
Predsjednik Međunarodnog programskog odbora

[natrag na događanja]
19. rujan 2022
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
HEP ZagrebSveučilište u ZagrebuSveučilište u RijeciFER ZagrebPomorski fakultet Rijeka