Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
MIPRO 2021 - 44. međunarodni skup

WS3 - Primjena podatkovne analitike u društvenim znanostima na primjerima podučavanja i poduzetništva

utorak, 28.9.2021 15:00 - 18:00, Camelia 1, Grand hotel Adriatic, Opatija

 Fizički događaj

Organizatori:

MIPRO i Sveučilište u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike, Varaždin

Voditelji radionice:

Dijana Oreški, Irena Kedmenec, Nikola Kadoić (Fakultet organizacije i informatike, Varaždin)

Kontakt:

Dijana Oreškidijana.oreski@foi.hrIrena Kedmenecirena.kedmenec@foi.unizg.hrNikola Kadoićnikola.kadoic@foi.unizg.hr (Fakultet organizacije i informatike, Varaždin)

O radionici:

Organizacije sve više prepoznaju podatke kao potencijal koji daje veliku korist za poslovanje i društvo. Algoritmi podatkovne analitike mogu učinkovito analizirati velike količine podataka. Svrha ove radionice je dati pregled metode stabla odlučivanja kao tehnike prediktivnog modeliranja i objasniti proces razvoja i interpretacije prediktivnog modela koristeći algoritam stabla odlučivanja. U sklopu radionice radit će se na projektima s društvenim utjecajem te će se prikazati studije slučaja u obrazovanju (Moodle logovi podataka) i poduzetništvu.

Predviđeni rezultati:

Sudionici će naučiti razviti prediktivne modele na podacima iz stvarnog života primjenom BigML alata za rješavanje stvarnih problema u obrazovanju i/ili poduzetništvu. Sudionici će naučiti kako pripremiti podatke, razviti, analizirati, vrednovati, razumijeti i interpretirati prediktivni model primjenom CRISP DM metodologije u šest koraka: razumijevanje domene, razumijevanje podataka, priprema podataka, modeliranje, vrednovanje i  implementacija.

Ciljana publika:

Radionica je namijenjena svima zainteresiranim za učenje osnovna podatkovne analitike na realnim podacima.

Preliminarni program:
  • Uvodni dio: Koraci CRISP DM metodologije za razvoj prediktivnih modela.
  • Radni dio: Primjer analize Moodle logova (priprema podataka i modeliranje).
  • Završni dio: Evaluacija i interpretacija modela.

Radionica će biti održana na hrvatskom jeziku.

Prijava / Kotizacija:

Pristup radionici je slobodan.

 

Mjesto održavanja:

Opatija, sa 170 godina dugom turističkom tradicijom, vodeće je ljetovalište na istočnoj strani Jadrana i jedno od najpoznatijih na Mediteranu. Ovaj grad aristokratske arhitekture i stila već 170 godina privlači svjetski poznate umjetnike, političare, kraljeve, znanstvenike, sportaše, ali i poslovne ljude, bankare, menadžere i sve kojima Opatija nudi svoje brojne sadržaje. 

Opatija svojim gostima nudi brojne komforne hotele, odlične restorane, zabavne sadržaje, umjetničke festivale, vrhunske koncerte ozbiljne i zabavne glazbe, uređene plaže i brojne bazene i sve što je potrebno za ugodan boravak gostiju različitih afiniteta. 

U novije doba Opatija je jedan od najpoznatijih kongresnih gradova na Mediteranu, posebno prepoznatljiva po međunarodnim ICT skupovima MIPRO koji se u njoj održavaju od 1979. godine i koji redovito okupljaju preko tisuću sudionika iz četrdesetak zemalja. Ovi skupovi Opatiju promoviraju u nezaobilazan tehnološki, poslovni, obrazovni i znanstveni centar jugoistočne Europe i Europske unije općenito.


Detaljnije informacije se mogu potražiti na www.opatija.hr i www.visitopatija.com.

Download
 
Novosti o događaju
Trenutno nema novosti
 
Suorganizatori - nasumično
UNIPUT-HT ZagrebHEP ZagrebSveučilište u ZagrebuSveučilište u Rijeci