Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoDostava sažetaka: 11. prosinca 2023.

MIPRO 2021 - 44. međunarodni skup

WS1 - Digitalna transformacija obrazovnih institucija

srijeda, 29.9.2021 17:15 - 19:15, Collegium, Grand hotel Adriatic, Opatija

  Fizički događaj

Organizatori:

MIPRO i Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu

Voditeljice radionice:

Nina Begičević Ređep i Katarina Tomičić-Pupek (Fakultet organizacije i informatike, Varaždin)

Voditeljica projekta:

Nina Begičević Ređep (Fakultet organizacije i informatike, Varaždin)

Kontakt:

Katarina Tomičić-Pupekktomicic@foi.hr (Fakultet organizacije i informatike, Varaždin)

O radionici:

Digitalne tehnologije su među glavnim akceleratorima promjena koji mogu značajno transformirati obrazovne sustave. Suvremene obrazovne institucije prepoznaju značaj inovativnosti i strateškog upravljanja te načina na koji ovaj pristup doprinosi ispunjenju misije institucije u okruženju koje je pod utjecajem kontinuiranih promjena i digitalne transformacije. Provedba donošenja odluka utemeljenih na dokazima pitanje je najvišeg prioriteta potrebnog za digitalnu transformaciju. Čvrsto vodstvo i strateško planiranje, kao i sustavna primjena digitalnih tehnologija preduvjet su za digitalnu transformaciju obrazovnih sustava i institucija.

Digitalne tehnologije u obrazovnim institucijama obećavaju osnažiti transformaciju poslovnih procesa i procesa učenja i podučavanja te podržati razvoj kompetencija i vještina učenika i nastavnika u kontekstu digitalne pismenosti i šire, a sve kako bi se povećala spremnost za suočavanje s izazovima na tržištu rada. Razvoj tehnologija omogućava i samu provedbe transformacije kroz implementaciju grupnog  učenja, učenja temeljenog na projektima, hibridnog učenja, primjeni Massive Open Online Course (MOOC), globalnoj razmjeni materijala, interakciji učenika, transformiranju zajednica učenja digitalnom pedagogijom. Upotreba digitalnih tehnologija i otvoreni obrazovni resursi omogućavaju samostalno učenje i učenje temeljeno na izboru. Korištenjem digitalnih tehnologija kao instrumenta za podršku obrazovnom učenju i poučavanju, strateško planiranje transformacije svih procesa obrazovnih institucija igra presudnu ulogu – prijelaz na digitalno postaje nužnost a ne izbor.

Očekivani ishodi radionice:
  1. predstaviti trendove i izazove obrazovnih sustava i njegov utjecaj na strateško planiranje i odlučivanje o digitalnoj transformaciji obrazovnih institucija
  2. istražiti i predstaviti aspekte digitalne transformacije obrazovnog sustava i obrazovnih institucija
  3. ilustrirati primjenu digitalnih tehnologija kao odrednice digitalne transformacije obrazovnih sustava i obrazovnih institucija na studijama slučajeva.
Ciljana publika:

Radionica je namijenjena predstavnicima obrazovnih institucija kao donositeljima politika i strateških odluka, voditeljima Zavoda, Katedri, Odjela, nastavnicima i istraživačima, kao i administrativnom osoblju te studentima. Na radionici mogu sudjelovati svi dionici u sustavu obrazovanja koji žele unaprijediti svoje strateško odlučivanje.

 

Jezik radionice je hrvatski.

Prijava / Kotizacija:

Pristup radionici je slobodan.

 

Mjesto održavanja:

Opatija, sa 170 godina dugom turističkom tradicijom, vodeće je ljetovalište na istočnoj strani Jadrana i jedno od najpoznatijih na Mediteranu. Ovaj grad aristokratske arhitekture i stila već 170 godina privlači svjetski poznate umjetnike, političare, kraljeve, znanstvenike, sportaše, ali i poslovne ljude, bankare, menadžere i sve kojima Opatija nudi svoje brojne sadržaje. 

Opatija svojim gostima nudi brojne komforne hotele, odlične restorane, zabavne sadržaje, umjetničke festivale, vrhunske koncerte ozbiljne i zabavne glazbe, uređene plaže i brojne bazene i sve što je potrebno za ugodan boravak gostiju različitih afiniteta. 

U novije doba Opatija je jedan od najpoznatijih kongresnih gradova na Mediteranu, posebno prepoznatljiva po međunarodnim ICT skupovima MIPRO koji se u njoj održavaju od 1979. godine i koji redovito okupljaju preko tisuću sudionika iz četrdesetak zemalja. Ovi skupovi Opatiju promoviraju u nezaobilazan tehnološki, poslovni, obrazovni i znanstveni centar jugoistočne Europe i Europske unije općenito.


Detaljnije informacije se mogu potražiti na www.opatija.hr i www.visitopatija.com.

Download
 
Novosti o događaju
Trenutno nema novosti
 
Suorganizatori - nasumično
Sveučilište u ZagrebuSveučilište u RijeciFER ZagrebPomorski fakultet RijekaTehnički fakultet Rijeka