Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoICT za pametnu i zelenu sadašnjost i budućnost


DO DOSTAVE RADA

 

 

 

 


 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 


 • Rok za dostavu sažetaka:
  16. siječnja 2023.
  30. siječnja 2023.
 • Rok za dostavu radova:
  6. veljače 2023.
 • Rok za konačnu recenziju:
  13. ožujka 2023. 

 

Download
 
DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
<<< 1/221 >>>
HEP darovao računala osnovnim školama u Dalmaciji

Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić, u nazočnosti gradonačelnika Starog Grada Antonija Škarpe, uručio je učenicima i predstavnicima Osnovne škole Petra Hektorovića iz Starog Grada na otoku Hvaru nova računala. U aktualnom ciklusu HEP-ove akcije Za naše male genijalce, 100 novih računala dobit će 34 osnovne škole diljem Hrvatske.
 

[više]
6. veljača 2023
Održan sedmi Dan strategije i planova OIV-a


„Dan strategije i planova“, koji već sedmu godinu zaredom okuplja cijeli kolektiv Društva održan je 24. siječnja 2022. godine u Kraš Auditoriumu u Zagrebu.
 
 

[više]
3. veljača 2023
Dekanu Vedranu Bilasu godišnja nagrada "Ivan Filipović"

Dekan FER-a prof. dr. sc. Vedran Bilas dobitnik je godišnje nagrade "Ivan Filipović" za značajna ostvarenja u odgojnoobrazovnoj djelatnosti za 2021. godinu, u području znanstvenog i stručnog rada.
Profesor Bilas značajno je pridonio razvoju profesionalnih potreba studenata diplomskog i doktorskog studija FER-a uvođenjem nastavnih sadržaja i višegodišnjim nastavnim radom u području tehnološkog poduzetništva u suradnji s poslovnom zajednicom, posebice bivšim studentima FER-a. 

[više]
3. veljača 2023
Širokopojasni pristup internetu uskoro dostupan na području Grada Dubrovnika i općina Dubrovačko primorje, Konavle te Župa dubrovačka

Hrvatski Telekom, predvodnik digitalizacije Hrvatske, započeo je projekt izgradnje optičke infrastrukture na području Grada Dubrovnika i općina Dubrovačko primorje, Konavle te Župa dubrovačka, čime će na utvrđenih 9.065 "bijelih" adresa na ovom području biti omogućen brzi (+40 Mbit/s) i ultra-brzi (+100 Mbit/s simetrično) širokopojasni pristup internetu.

[više]
30. siječanj 2023
Ericsson Nikola Tesla sudjelovao na panelu o poslovanju u EU okruženju

Na svečanom događanju održanom 25. siječnja u Zagrebu, kompanija Mondo INC Zagreb predstavila je ekskluzivno partnerstvo EURACTIV mreže za Hrvatsku. EURACTIV je dio paneuropske medijske mreže i specijalizirani je kanal za politike Europske unije koji objedinjuje vijesti iz cijele Europe. Predstavljanje portala Euractiv.hr podržali su i izaslanici predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade te hrvatskih europarlamentaraca, kao i predstavnici diplomatskog zbora, nevladinog sektora, gospodarstva te hrvatskih i europskih medija.
 

[više]
30. siječanj 2023
U pogon ulazi 64. integrirana sunčana elektrana HEP-a, do kraja 2025. bit će ih 200

HEP Proizvodnja pustila je u trajni rad integriranu sunčanu elektranu snage 215 kW, instaliranu na objektima u krugu Termoelektrane-toplane Sisak (TE-TO Sisak), a u tijeku su pripreme za puštanje u probni rad integrirane sunčane elektrane, snage 200 kW u Termoelektrani-toplani Osijek (TE-TO Osijek).

[više]
27. siječanj 2023
KONČAR obilježio 102. rođendan - otvorenje novog laboratorija za visokonaponska i druga ispitivanja te posebne donacije djeci i mladima

KONČAR je u utorak, 24. siječnja obilježio 102. godinu poslovanja svečanim puštanjem u rad novog Laboratorija za velike električne strojeve i pogone.Događaj su uveličali potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je u rad pustio novi laboratorij te poslovni partneri KONČARA.
 

[više]
26. siječanj 2023
Suradnja Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i Grada Vinkovaca
U srijedu, 18. siječnja 2023. godine, održan je sastanak između predstavnika Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i Grada Vinkovaca. Tema sastanka bila je međusobna suradnja, a isti je iznjedrio brojne mogućnosti međusobne potpore i suradnje koje će biti realizirane u bliskoj budućnosti na obostrano zadovoljstvo.
 

[više]
24. siječanj 2023
EURAMET: Prof. dr. sc. Damir Ilić voditelj tehničkog odbora TC-EM

Na sjednici Generalne skupštine (General Assembly, GA) europske regionalne mjeriteljske organizacije EURAMET, održanoj 17. siječnja 2023. godine, prof. dr. sc. Damir Ilić izabran je za voditelja tehničkog odbora TC-EM (Technical Committee for Electricity and Magnetism).

 

[više]
23. siječanj 2023
Ruđerovka je dobitnica prestižne potpore Europske organizacije za molekularnu biologiju

Dr. sc. Jelena Godrijan s Instituta Ruđer Bošković (IRB) ovogodišnja je dobitnica prestižne potpore Europske organizacije za molekularnu biologiju (EMBO) zahvaljujući kojoj će na IRB-u uspostaviti novu istraživačku grupu. Sa svojim timom sljedeće tri godine istraživat će životni ciklus jedne od najznačajnijih skupina algi s ciljem razumijevanja utjecaja klimatskih promjena na ciklus ugljika u oceanu.
 

[više]
18. siječanj 2023
Ericsson Nikola Tesla ugovorio rješenje za upravljanje prometom za Grad Split

Ericsson Nikola Tesla ugovorio je poslove vrijedne više od 1,8 milijuna eura bez PDV-a za projekt „Uvođenje inteligentnih transportnih sustava na funkcionalnom prometnom području grada Splita“. Poslovi su vezani uz implementaciju softverskog rješenja za upravljanje prometom u kontrolnom centru i informiranje putnika te isporuku komunikacijske okosnice.

[više]
13. siječanj 2023
Hrvatski Telekom ponovno osvojio Speedtest Award™ nagradu za najbolju mobilnu mrežu
Mobilna mreža Hrvatskog Telekoma ponovno je proglašena najboljom, najbržom i mrežom s najboljom mobilnom pokrivenošću u 2022. godini, te je osvojila tri Ookla® Speedtest Awards™ nagrade.
 

[više]
12. siječanj 2023
Nadzorni odbor Hrvatske elektroprivrede d.d. imenovao Upravu

Nadzorni odbor Hrvatske elektroprivrede d.d. na sjednici 30. prosinca 2022. imenovao je Upravu HEP-a na razdoblje od četiri godine.
Na prijedlog Vlade RH, predsjednikom Uprave imenovan je Frane Barbarić, a članovima Tomislav Šambić, Petar Sprčić i Vice Oršulić. Imenovani preuzimaju dužnost od 1. siječnja 2023. godine.

[više]
3. siječanj 2023
Ericsson Nikola Tesla ugovorio poslove vrijedne 19 milijuna kuna
Ericsson Nikola Tesla u proteklom je razdoblju potpisao ugovore s Ministarstvom pravosuđa i uprave RH, Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje i s Ministarstvom unutarnjih poslova. Svi su ugovori usmjereni na daljnju digitalnu transformaciju društva.
 

[više]
23. prosinac 2022
Nastup FER-a na skupu Brainhack Zagreb 2022.

Brainhack Zagreb 2022, hackathon na temu neuroznanosti, održan je 3. i 4. prosinca 2022. godine u prostoru Zagrebačkog inovacijskog centra - ZICER, kao dio globalne inicijative niza hackathona u području neuroznanosti koji su se istovremeno održavali u 24 grada diljem svijeta.


 

[više]
22. prosinac 2022
Prof. dr. sc. Goran Vukelić s PFRI-ja dobitnik nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci
Zaklada Sveučilišta u Rijeci je 14. prosinca 2022. godine dodijelila godišnje nagrade za znanost, umjetnost i transfer tehnologije.
Nagradu Zaklade Sveučilišta u Rijeci za 2021. godinu u kategoriji znanstvenik u području Tehničkih i biotehničkih znanosti je dobio prof. dr. sc. Goran Vukelić s Pomorskog fakulteta u Rijeci.

[više]
21. prosinac 2022
Ericsson Nikola Tesla ugovorio modernizaciju mreže Telekom Kosova

Potpisom ugovora vrijednog više od 65 milijuna kuna Telekom Kosova i Ericsson Nikola Tesla započeli su suradnju vezanu uz modernizaciju jezgrene i radijske mreže te održavanje mreže ovog kosovskog operatora.
Ugovor obuhvaća modernizaciju i virtualizaciju cijele jezgrene mreže, uvođenje najnaprednije opreme u radijski dio mreže te implementaciju kosovskog pozivnog broja 383 u mrežu.
 

[više]
21. prosinac 2022
Novi transmisijski elektronski mikroskop na IRB-u

U okviru projekta 'Otvorene znanstvene infrastrukturne platforme za inovativne primjene u gospodarstvu i društvu' (O-ZIP) nabavljen je i pušten u rad transmisijski elektronski mikroskop JEM-1400 Flash, vrijedan 600.000,00 eura. Mikroskop je opremljen sofisticiranom CMOS kamerom visoke razlučivosti i osjetljivosti što ga čini jedinstvenim u Republici Hrvatskoj.   

[više]
20. prosinac 2022
Profesor Željko Arbanas s Građevinskog fakulteta u Rijeci izabran je za predsjednika ICL-a

Na sastanku predstavnika članova institucija (Board of Representatives) International Consortium on Landslides (ICL, Međunarodni konzorcij za klizišta) održanom u Kyotu, Japan, 23. studenog 2022. godine tijekom Jubilarne konferencije dvadesete godišnjice osnutka ICL, za predsjednika ICL-a je glasanjem predstavnika njegovih članova izabran profesor Željko Arbanas u konkurenciji s kandidatima iz Meksika i Kine.
 

[više]
20. prosinac 2022
Velika svečanost FOI-ja u povodu 60. obljetnice

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu je 16. prosinca na svečanosti u HNK u Varaždinu, uz prisustvo velikog broja studenata, nastavnika, djelatnika, gospodarstvenika i partnerskih institucija te visokih uzvanika, obilježio Dan Fakulteta i svoju veliku 60. godišnjicu postojanja, a ujedno i 48. godišnjicu od osnivanja.
 

[više]
19. prosinac 2022
<<< 1/221 >>>
Suorganizatori - nasumično
Sveučilište u RijeciFER ZagrebPomorski fakultet RijekaTehnički fakultet RijekaFOI Varaždin