Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

MIPROm do znanja i inovacija

Osnovni podaci:
Voditelji:

Marina Čičin-Šain (Croatia), Ivanka Sluganović (Croatia), Jaak Henno (Estonia), Hannu Jaakkola (Finland), Marko Čupić (Croatia), Snježana Babić (Croatia)

Voditeljstvo:

Michael E. Auer (Austria), Ivan Gerlič (Slovenia), Marija Marinović (Croatia), Željka Požgaj (Croatia), Jadranka Šunde (Australia), Slavomir Vukmirović (Croatia)

Sponzori:

Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija

Područje djelovanja:

 • Obrazovanje i informatika
 • Metodika nastave informatike
 • Uvođenje novih tehnologija u škole
 • Učenje na daljinu
 • e-Learning i m-Learning
 • CAL i CAE
 • Škole i Internet
 • Škole i hipermedija
 • Permanentno obrazovanje nastavnika informatike
 • Obrazovanje za nove tehnologije nastavnika neinformatičara
 • Planovi i programi informatičkih predmeta
 • Istraživanja o studentima i računalima
 • Istraživanja o školskoj i predškolskoj djeci i računalima
 • Praktična iskustva o nastavi informatike i nastavi pomoću računala
 • Podučavanje programiranja
 • Istraživanja o korisnicima s posebnim potrebama i računalima
 • Open source i freeware
 • Profesionalci vezani uz ICT
 • Novim tehnologijama protiv varanja i plagiranja
 • Primjena računala u knjižnicama i nakladništvu

Skup je tradicionalno mjesto gdje se susreće znanost i struka za područje novih informatičkih i telekomunikacijskih tehnologija. 
Službeni jezici skupa su engleski i hrvatski. Radovi se dostavljaju putem portala, isključivo na jeziku na kojem je prijavljen sažetak.

Kao dodatak savjetovanju dobrodošle su sve prezentacije hardvera i softvera koje mogu biti korištene u nastavi.

Važna napomena

Na skupu možete sudjelovati aktivno, kao jedan od autora ili pasivno kao slušatelj ili slušateljica. Bit će nam posebno drago ako na skupu namjeravate sudjelovati sa radom. U tom slučaju Vi nama najprije pošaljite naslov rada, podatke o autoru rada i sažetak rada, a nakon toga i rad prema uputama koje se nalaze na našoj Internet stranici.

Osim predavanja za savjetovanje Računala u obrazovanju sudionici se pozivaju da prisustvuju plenarnim temama, svim prezentacijama koje se održavaju na MIPRO-u, a po dogovoru ćemo omogućiti i posjet pojedinim predavanjima drugih savjetovanja za koja su pojedinci zainteresirani. U cijeni kotizacije za savjetovanje uključen je poziv na koktel i CD/DVD zbornik 'MIPRO proceedings' sa svim referatima skupa MIPRO.

Važni datumi:

Rok za dostavu sažetaka: 22. siječanj 2018
Rok za dostavu radova: 19. veljača 2018
Rok za konačnu recenziju: 12. ožujak 2018

Prijava/Kotizacija:
PRIJAVA / KOTIZACIJE
CIJENA U EUR-ima
Prije 7.5.2018.
Poslije 7.5.2018.
Članovi MIPRO i IEEE
180
200
Studenti (preddiplomski i diplomski studij) te nastavnici osnovnih i srednjih škola
100
110
Ostali
200
220

Popust se ne odnosi na studente doktorskog studija.

Kontakt:

Marina Čičin-Šain
Ekonomski fakultet
I. Filipovića 4
51000 Rijeka, Hrvatska

GSM: +385 91 735 9423
E-mail: marinacs@efri.hr

Prilikom prijave rada treba predložiti kategorizaciju rada (znanstveni, stručni).
Ako je sažetak rada na hrvatskom, rad i izlaganje je također na hrvatskom jeziku. Ako je sažetak rada na engleskom, rad i izlaganje rada također treba biti na engleskom jeziku.
Najbolji radovi bit će nagrađeni.
Prihvaćeni radovi bit će objavljeni u zborniku radova s ISBN brojem. Radovi na engleskom jeziku bit će poslani za objavljivanje u bazi IEEE Xplore. IEEE zadržava pravo neobjavljivanja radova u bazi IEEE Xplore ukoliko radovi nisu prezentirani na skupu.
.............
Postoji mogućnost da se odabrani znanstveni radovi uz određenu doradu objave u međunarodnom časopisu Journal of Computing and Information Technology (CIT).

 

Predsjednik Međunarodnog programskog odbora:

Karolj Skala (Croatia)

Međunarodni programski odbor:

Enis Afgan (Croatia), Slavko Amon (Slovenia), Vesna Anđelić (Croatia), Michael E. Auer (Austria), Snježana Babić (Croatia), Almir Badnjevic (Bosnia and Herzegovina), Mirta Baranović (Croatia), Bartosz Bebel (Poland), Ladjel Bellatreche (France), Petar Biljanović (Croatia), Eugen Brenner (Austria), Gianpiero Brunetti (Italy), Andrea Budin (Croatia), Željko Butković (Croatia), Željka Car (Croatia), Matjaž Colnarič (Slovenia), Alfredo Cuzzocrea (Italy), Marina Čičin-Šain (Croatia), Marko Čupić (Croatia), Marko Delimar (Croatia), Todd Eavis (Canada), Maurizio Ferrari (Italy), Bekim Fetaji (Macedonia), Renato Filjar (Croatia), Tihana Galinac Grbac (Croatia), Paolo Garza (Italy), Liljana Gavrilovska (Macedonia), Matteo Golfarelli (Italy), Stjepan Golubić (Croatia), Francesco Gregoretti (Italy), Stjepan Groš (Croatia), Niko Guid (Slovenia), Jaak Henno (Estonia), Ladislav Hluchy (Slovakia), Vlasta Hudek (Croatia), Željko Hutinski (Croatia), Mile Ivanda (Croatia), Hannu Jaakkola (Finland), Leonardo Jelenković (Croatia), Rene Jerončić (Croatia), Dragan Jevtić (Croatia), Robert Jones (Switzerland), Peter Kacsuk (Hungary), Aneta Karaivanova (Bulgaria), Marko Koričić (Croatia), Tomislav Kosanović (Croatia), Mladen Mauher (Croatia), Igor Mekjavic (Slovenia), Branko Mikac (Croatia), Veljko Milutinović (Serbia), Nikola Mišković (Croatia), Vladimir Mrvoš (Croatia), Jadranko F. Novak (Croatia), Predrag Pale (Croatia), Jesus Pardillo (Spain), Nikola Pavešić (Slovenia), Branimir Pejčinović (United States), Juraj Petrović (Croatia), Slobodan Ribarić (Croatia), Janez Rozman (Slovenia), Ivanka Sluganović (Croatia), Mario Spremić (Croatia), Vlado Sruk (Croatia), Stefano Stafisso (Italy), Uroš Stanič (Slovenia), Ninoslav Stojadinović (Serbia), Jadranka Šunde (Australia), Aleksandar Szabo (Croatia), Laszlo Szirmay-Kalos (Hungary), Dina Šimunić (Croatia), Zoran Šimunić (Croatia), Dejan Škvorc (Croatia), Antonio Teixeira (Portugal), Edvard Tijan (Croatia), A. Min Tjoa (Austria), Roman Trobec (Slovenia), Sergio Uran (Croatia), Tibor Vámos (Hungary), Mladen Varga (Croatia), Marijana Vidas-Bubanja (Serbia), Mihaela Vranić (Croatia), Boris Vrdoljak (Croatia), Damjan Zazula (Slovenia)

Mjesto održavanja:

Opatija, sa 170 godina dugom turističkom tradicijom, vodeće je ljetovalište na istočnoj strani Jadrana i jedno od najpoznatijih na Mediteranu. Ovaj grad aristokratske arhitekture i stila već 170 godina privlači svjetski poznate umjetnike, političare, kraljeve, znanstvenike, sportaše, ali i poslovne ljude, bankare, menadžere i sve kojima Opatija nudi svoje brojne sadržaje. 

Opatija svojim gostima nudi brojne komforne hotele, odlične restorane, zabavne sadržaje, umjetničke festivale, vrhunske koncerte ozbiljne i zabavne glazbe, uređene plaže i brojne bazene i sve što je potrebno za ugodan boravak gostiju različitih afiniteta. 

U novije doba Opatija je jedan od najpoznatijih kongresnih gradova na Mediteranu, posebno prepoznatljiva po međunarodnim ICT skupovima MIPRO koji se u njoj održavaju od 1979. godine i koji redovito okupljaju preko tisuću sudionika iz četrdesetak zemalja. Ovi skupovi Opatiju promoviraju u nezaobilazan tehnološki, poslovni, obrazovni i znanstveni centar jugoistočne Europe i Europske unije općenito.


Detaljnije informacije se mogu potražiti na www.opatija.hr i www.visitopatija.com.

Download
 
Novosti o događaju
Trenutno nema novosti
 
Suorganizatori
Pomorski fakultet RijekaTehnički fakultet RijekaFOI VaraždinIRB ZagrebHAKOM