Search  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

innovative promotional partnershipArtificial Intelligence towards EU Multilingualism

Technical co-sponsorship

 
MIPRO 2017 - 40th Jubilee International Convention

RT4 - Uvođenje digitalnog radija DAB+ u Hrvatskoj

Wednesday, 5/24/2017 3:00 PM - 4:30 PM, Volta 1, Grand hotel Adriatic, Opatija

Organizatori:

MIPRO i Odašiljači i veze

Voditelj i kontakt osoba:

Tigran Vržina, tigran.vrzina@oiv.hr (OiV)

Moderator:

Tigran Vržina (OiV)

Uvodničari:

OiV, HAKOM, HRT, FER

Cilj okruglog stola:

Cilj je okruglog stola prikazati mogućnosti i izazove u uvođenju digitalnog radija DAB+ u Hrvatskoj te značenje digitalizacije radija za dionike hrvatskog radijskog tržišta (slušatelje, regulatore, mrežne operatore, radijske nakladnike). Kroz uvodne prezentacije i raspravu na okruglom stolu prikazat će se stupanj implementacije digitalnog radija DAB+ u Europi i u svijetu, koje su frekvencijske potrebe i raspoloživi resursi u Hrvatskoj, koje nove sadržaje i usluge omogućuje digitalni radio, kakva tehnička rješenja postoje za lokalne radijske postaje, je li DAB+ zamjena za FM, zašto DAB+, a ne IP, da li će buduće mobilne tehnologije (5G) istisnuti radiodifuziju, kakva je situacija s DAB+ prijamnicima na tržištu te koji su planovi za uvođenje digitalnog radija DAB+ u Hrvatskoj.
Okrugli stol je namijenjen svima koji su aktivni dionici radijskog tržišta ili ih zanimaju trendovi u digitalizaciji radijskog emitiranja. Pozivaju se svi zainteresirani da se uključe u raspravu pitanjima i sugestijama koje doprinose boljem razumijevanju mogućnosti i izazova u uvođenju DAB+ tehnologije.

 

Mjesto održavanja:

Opatija, sa 170 godina dugom turističkom tradicijom, vodeće je ljetovalište na istočnoj strani Jadrana i jedno od najpoznatijih na Mediteranu. Ovaj grad aristokratske arhitekture i stila već 170 godina privlači svjetski poznate umjetnike, političare, kraljeve, znanstvenike, sportaše, ali i poslovne ljude, bankare, menadžere i sve kojima Opatija nudi svoje brojne sadržaje. 

Opatija svojim gostima nudi brojne komforne hotele, odlične restorane, zabavne sadržaje, umjetničke festivale, vrhunske koncerte ozbiljne i zabavne glazbe, uređene plaže i brojne bazene i sve što je potrebno za ugodan boravak gostiju različitih afiniteta. 

U novije doba Opatija je jedan od najpoznatijih kongresnih gradova na Mediteranu, posebno prepoznatljiva po međunarodnim ICT skupovima MIPRO koji se u njoj održavaju od 1979. godine i koji redovito okupljaju preko tisuću sudionika iz četrdesetak zemalja. Ovi skupovi Opatiju promoviraju u nezaobilazan tehnološki, poslovni, obrazovni i znanstveni centar jugoistočne Europe i Europske unije općenito.


Detaljnije informacije se mogu potražiti na www.opatija.hr i www.visitopatija.com.

Download
 
News about event
Currently there are no news
 
Patrons - random
ENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u ZagrebuHATZ