Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoROBOTIKA – budućnost tehnološkog svijeta

SILA 2019 - Smart Islands and Regions Labs - partnership development conference
ponedjeljak, 30.9.2019 - srijeda, 2.10.2019, Pinetree Boutique Apartments, Otok Mljet

Smart Islands and Regions Labs (SILA) - partnership development conference
30. rujna - 2. listopada 2019., otok Mljet, Hrvatska

 

Ukratko o konferenciji
Ovu međunarodnu konferenciju organizira EAI (European Alliance of Innovation) u suradnji s MIPROm u okviru konferencije SDEWES.
Svrha konferencije je okupiti znanstvene i inovacijske zajednice, projekte i međunarodne mreže kako bi se predstavili rezultati znanstvenih istraživanja, razmotrili zajednički interesi i nove mogućnosti za zajednički rad na izgradnji novih projekata i partnerstva za pametne otoke i regije.
Glavna područja fokusiranja su pametni otoci i regije kao laboratoriji za društveno-tehnološke inovacije uz sudjelovanje akademskih i lokalnih zajednica i ljudi s ciljem poboljšanja života, dobrobiti i socijalne kohezije.
Ciljane teme su gospodarski rast, zelena energija, turizam, društveni razvoj i inovacije, zaštita okoliša i nacionalni parkovi, promet, imigracija, javno zdravstvo, pametne zgrade i druge složene teme koje zahtijevaju doprinos znanstvene zajednice.

Ciljevi konferencije SILA:

  • raspravljati o inovativnim modelima financiranja projekata pametnih otoka, pametnih gradova i regija
  • pokazati lokalnim otočkim zajednicama kakve bi mogućnosti mogle imati razvojem svojih otoka
  • poticati suradnju međunarodnih klastera u područjima pametne zelene energije, pametnog turizma i zdravlja, zatim okoliša, prometa, socijalne kohezije i blagostanja s ciljem pripreme za sljedeći dugoročni proračun EU-a za razvoj i inovacije 2012.-2017. kako bi se bilo spremno za pozive i pripremu nekoliko prijedloga projekata
  • započeti i pružati platformu za raspravu na jednom od dalmatinskih otoka za kontinuirani međunarodni dijalog o tim temama.


Više detalja o konferenciji (teme, rokovi, smještaj i sl.) možete pronaći ovdje.
 

Prijava
Postoje dvije vrste prijava. Prijava kao autora rada ili prijava kao sudionika konferencije bez rada. Ako želite prijaviti prezentaciju ili sažetak koji želite izložiti kao rad na konferenciji (Call for papers), molimo Vas da prijavu nastavite putem ove poveznice: https://www.smartislandregion.com/registration.html (direktna poveznica za prijavu sažetka - http://registration.sdewes.org/dub2019). U tom slučaju požurite s prijavom jer je rok za prijavu sažetaka i prezentacija 1. rujna 2019. Ako se prijavljujete kao sudionik bez rada, prijava je besplatna te slobodno nastavite s prijavom preko sustava MIPRO.

POSTUPAK PRIJAVE ZA DOGAĐAJ:
1. Ako nemate svoj korisnički profil na portalu MIPRO, prethodno se registrirajte. 
2. Nakon registriranja se logirajte pa na glavnoj stranici portala MIPRO u izborniku kliknite na “Prijava” -->"Prijava za sudjelovanje" (poveznica) i odaberite događaj “SILA 2019 - Smart Islands and Regions Labs - partnership development conference”. Sustav će vas voditi kroz prijavu.
3. Nakon prijave, dobit ćete povratno poruku e-mailom o izvršenoj prijavi.

Download
Trenutno nema datoteka za download
 
Novosti o događaju
Trenutno nema novosti
 
Suorganizatori - nasumično
HAKOMKončar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet Rijeka