Search  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

MIPRO - path to knowledge and innovation

MIPRO 2018 - 41st International Convention

RT3 - eOkoliš - ICT u funkciji zaštite okoliša

Thursday, 5/24/2018 11:00 AM - 1:00 PM, Congress hall, Grand hotel Adriatic, Opatija

Organizatori:

MIPRO i Ericsson Nikola Tesla

Kontakt osoba:

Jasna Glavaš, jasna.glavas@ericsson.com (Ericsson Nikola Tesla)

Moderator:

Karlo Guštin, karlo.gustin@ericsson.com (Ericsson Nikola Tesla)

Cilj okruglog stola:

Namjera okruglog stola je ukazati na važnost, moguće dosege i konkretne primjene naprednih informacijsko komunikacijskih tehnologija u području zaštite i očuvanja okoliša kao jednog od glavnih preduvjeta za razvoj održivog gospodarstva i visoke kvalitete života građana. Ericsson Nikola Tesla na različite načine, a posebno uvođenjem pojma eOkoliš u svoje poslovanje, želi omogućiti svakom pojedincu i industriji ostvarivanje punog potencijala, uz istodobno očuvanje okoliša u kojem industrija i društvo djeluju. eOkoliš može i treba djelovati kao katalizatorpromjena u načinu suradnje državnih institucija, znanstvene zajednice, sustava javnog zdravstva i građana, vezano za pitanja kvalitete okoliša, te omogućiti aktivno uključivanje pojedinaca i gospodarstva u proces zaštite okoliša i prirode. Okrugli stol će se posebno pozabaviti konceptima masovnog prikupljanja podataka o okolišu od strane građana (crowdsourcing i crowdmapping) te suradnji znanstvene zajednice i zainteresiranih građana (citizen science) i to iz tri ključne perspektive:

  • tehnološke: Koje tehnologije podupiru i omogućuju implementaciju navedenih koncepata (5G, IoT, aplikacije i senzori)?
  • psihološke: Što motivira građane, a što znanstvenike te kako prilagoditi ICT alate specifičnim korisnicima?
  • javnozdravstvene: Što nove tehnologije i koncepti donose javnom zdravstvu?


Također će, u kontekstu navedene teme te uz aktivno sudjelovanje svih dionika iz tehnološke i javnozdravstvene sfere te psihologa, biti dodatno pojašnjena uloga inkubatora i startup tvrtki u Triple Helix poslovnom modelu koji međusobno povezuje industriju, javno zdravstvo i znanstvenu zajednicu.

 

Mjesto održavanja:

Opatija, sa 170 godina dugom turističkom tradicijom, vodeće je ljetovalište na istočnoj strani Jadrana i jedno od najpoznatijih na Mediteranu. Ovaj grad aristokratske arhitekture i stila već 170 godina privlači svjetski poznate umjetnike, političare, kraljeve, znanstvenike, sportaše, ali i poslovne ljude, bankare, menadžere i sve kojima Opatija nudi svoje brojne sadržaje. 

Opatija svojim gostima nudi brojne komforne hotele, odlične restorane, zabavne sadržaje, umjetničke festivale, vrhunske koncerte ozbiljne i zabavne glazbe, uređene plaže i brojne bazene i sve što je potrebno za ugodan boravak gostiju različitih afiniteta. 

U novije doba Opatija je jedan od najpoznatijih kongresnih gradova na Mediteranu, posebno prepoznatljiva po međunarodnim ICT skupovima MIPRO koji se u njoj održavaju od 1979. godine i koji redovito okupljaju preko tisuću sudionika iz četrdesetak zemalja. Ovi skupovi Opatiju promoviraju u nezaobilazan tehnološki, poslovni, obrazovni i znanstveni centar jugoistočne Europe i Europske unije općenito.


Detaljnije informacije se mogu potražiti na www.opatija.hr i www.visitopatija.com.

Download
 
News about event
Currently there are no news
 
Patrons - random
HEP ZagrebSveučilište u ZagrebuSveučilište u RijeciFER ZagrebPomorski fakultet Rijeka