Search  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

MIPRO - path to knowledge and innovation

C4me Install  

 


Please scan this QR code with iPhone you will see link to iTunes App Store, if you scan this QR with Android devices you will see the link to Google Play Store and the same with Windows Phone devices. There is also available a simple web version of the agenda for users with other type of device, which simplifies process of C4me installation.


 

MIPRO 2018 - 41st International Convention

RT3 - eOkoliš - ICT u funkciji zaštite okoliša

Thursday, 5/24/2018 11:00 AM - 1:00 PM, Congress hall, Grand hotel Adriatic, Opatija


Organizatori:

MIPRO i Ericsson Nikola Tesla

Kontakt osoba:

Jasna Glavaš, jasna.glavas@ericsson.com (Ericsson Nikola Tesla)

Moderator:

Karlo Guštin, karlo.gustin@ericsson.com (Ericsson Nikola Tesla)

Cilj okruglog stola:

Namjera okruglog stola je ukazati na važnost, moguće dosege i konkretne primjene naprednih informacijsko komunikacijskih tehnologija u području zaštite i očuvanja okoliša kao jednog od glavnih preduvjeta za razvoj održivog gospodarstva i visoke kvalitete života građana. Ericsson Nikola Tesla na različite načine, a posebno uvođenjem pojma eOkoliš u svoje poslovanje, želi omogućiti svakom pojedincu i industriji ostvarivanje punog potencijala, uz istodobno očuvanje okoliša u kojem industrija i društvo djeluju. eOkoliš može i treba djelovati kao katalizatorpromjena u načinu suradnje državnih institucija, znanstvene zajednice, sustava javnog zdravstva i građana, vezano za pitanja kvalitete okoliša, te omogućiti aktivno uključivanje pojedinaca i gospodarstva u proces zaštite okoliša i prirode. Okrugli stol će se posebno pozabaviti konceptima masovnog prikupljanja podataka o okolišu od strane građana (crowdsourcing i crowdmapping) te suradnji znanstvene zajednice i zainteresiranih građana (citizen science) i to iz tri ključne perspektive:

  • tehnološke: Koje tehnologije podupiru i omogućuju implementaciju navedenih koncepata (5G, IoT, aplikacije i senzori)?
  • psihološke: Što motivira građane, a što znanstvenike te kako prilagoditi ICT alate specifičnim korisnicima?
  • javnozdravstvene: Što nove tehnologije i koncepti donose javnom zdravstvu?


Također će, u kontekstu navedene teme te uz aktivno sudjelovanje svih dionika iz tehnološke i javnozdravstvene sfere te psihologa, biti dodatno pojašnjena uloga inkubatora i startup tvrtki u Triple Helix poslovnom modelu koji međusobno povezuje industriju, javno zdravstvo i znanstvenu zajednicu.

 

Mjesto održavanja:

Opatija, sa 170 godina dugom turističkom tradicijom, vodeće je ljetovalište na istočnoj strani Jadrana i jedno od najpoznatijih na Mediteranu. Ovaj grad aristokratske arhitekture i stila već 170 godina privlači svjetski poznate umjetnike, političare, kraljeve, znanstvenike, sportaše, ali i poslovne ljude, bankare, menadžere i sve kojima Opatija nudi svoje brojne sadržaje. 

Opatija svojim gostima nudi brojne komforne hotele, odlične restorane, zabavne sadržaje, umjetničke festivale, vrhunske koncerte ozbiljne i zabavne glazbe, uređene plaže i brojne bazene i sve što je potrebno za ugodan boravak gostiju različitih afiniteta. 

U novije doba Opatija je jedan od najpoznatijih kongresnih gradova na Mediteranu, posebno prepoznatljiva po međunarodnim ICT skupovima MIPRO koji se u njoj održavaju od 1979. godine i koji redovito okupljaju preko tisuću sudionika iz četrdesetak zemalja. Ovi skupovi Opatiju promoviraju u nezaobilazan tehnološki, poslovni, obrazovni i znanstveni centar jugoistočne Europe i Europske unije općenito.


Detaljnije informacije se mogu potražiti na www.opatija.hr i www.visitopatija.com.

Download
 
News about event
Currently there are no news
 
Patrons - random
IEEE Croatia SectionselmetTehničko veleučilište u ZagrebuEuroCloudSILOS