Search  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

innovative promotional partnershipICT in renewable energy technologies

MIPRO 2019 - 42nd International Convention

RT2 - Prednosti uvođenja 5G mreža u RH

Tuesday, 5/21/2019 3:00 PM - 4:30 PM, Camelia 2, Grand hotel Adriatic, Opatija

Organizatori:

MIPRO i Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti - HAKOM

Voditelj:

Krešimir Mazor, kresimir.mazor@hakom.hr (Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti - HAKOM, Zagreb)

Kontakt osoba:

Julijana Jančula Bauer, julijana.jancula@hakom.hr (Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti - HAKOM, Zagreb)

Moderator:

Gordan Šimac, gordan.simac@hakom.hr (Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti - HAKOM, Zagreb)

Uvodničari:

Ericsson Nikola Tesla d.d., Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Europska komisija - DG CONNECT, HAKOM, Nokia, Silver monitor, Spectre

Kao posebni gost na okruglom stolu sudjelovat će g. Eric Gaudillat, član tima za CEF2 uredbu Europske komisije. G. Gaudillat prezentirat će 5G primjene i mogućnost njihovog financiranja kroz CEF2 program.

Tema i cilj okruglog stola:

Na okruglom stolu predviđena je rasprava o prednostima uvođenja 5G mreža u RH. 5G tehnologija omogućit će nove usluge u različitim granama industrije kao što su automobilska industrija (autonomna vožnja), poljoprivreda, zdravstvo, industrijska proizvodnja, mediji, a time i rast gospodarstva u cjelini. Cilj okruglog stola je istaknuti prednosti koje 5G donosi za različite skupine korisnika te potaknuti razvoj usluga i primjena temeljenih na 5G. Kao rezultat okruglog stola trebale bi se identificirati primjene koje su najpogodnije za RH i koje bi omogućile poticanje gospodarskog rasta i razvoja. 

Mjesto održavanja:

Opatija, sa 170 godina dugom turističkom tradicijom, vodeće je ljetovalište na istočnoj strani Jadrana i jedno od najpoznatijih na Mediteranu. Ovaj grad aristokratske arhitekture i stila već 170 godina privlači svjetski poznate umjetnike, političare, kraljeve, znanstvenike, sportaše, ali i poslovne ljude, bankare, menadžere i sve kojima Opatija nudi svoje brojne sadržaje. 

Opatija svojim gostima nudi brojne komforne hotele, odlične restorane, zabavne sadržaje, umjetničke festivale, vrhunske koncerte ozbiljne i zabavne glazbe, uređene plaže i brojne bazene i sve što je potrebno za ugodan boravak gostiju različitih afiniteta. 

U novije doba Opatija je jedan od najpoznatijih kongresnih gradova na Mediteranu, posebno prepoznatljiva po međunarodnim ICT skupovima MIPRO koji se u njoj održavaju od 1979. godine i koji redovito okupljaju preko tisuću sudionika iz četrdesetak zemalja. Ovi skupovi Opatiju promoviraju u nezaobilazan tehnološki, poslovni, obrazovni i znanstveni centar jugoistočne Europe i Europske unije općenito.


Detaljnije informacije se mogu potražiti na www.opatija.hr i www.visitopatija.com.

Download
 
News about event
Currently there are no news
 
Patrons - random
HATZUNIPUT-HT ZagrebHEP ZagrebSveučilište u Zagrebu