Search  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

innovative promotional partnershipArtificial Intelligence towards EU Multilingualism

Technical co-sponsorship

 
MIPRO 2015 - 38th International Convention

WS2 - Upravljanje znanjem

Tuesday, 5/26/2015 2:30 PM - 6:45 PM, Fortuna or Pool, Grand hotel Adriatic, Opatija

Organizatori:

MIPRO i Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER)

Kontakt osoba:

Predrag Pale, predrag.pale@fer.hr (FER)

Moderator:

Predrag Pale (FER)

Sadržaj:

Svijet je nakon industrijskog razdoblja, prešao u informacijsko, a onda u društvo znanja. Nemoguće je naći naciju koja u svojoj strategiji nema stvaranje društva znanja, a jednako je u vizijama organizacija koje odreda sebe vide kao učeću organizaciju. Svi se slažu da je u suvremenom, visoko-tehnološkom društvu, znanje ključan čimbenik uspjeha pojedinca, organizacije i društva. Međutim, nema zapravo jasnih vodilja što to zapravo u praksi znači i čiji je to posao.

Za cjeloživotno učenje ključno je brzo prepoznati potrebu za znanjem, naći odgovarajući izvor znanja i primijeniti odgovarajuću metodu usvajanja novog znanja. ICT je ključna u tom procesu, jer je danas nemoguće baviti se ICT-om bez upravljanja znanjem, ali je jednako nemoguće učinkovito upravljati znanjem bez primjene ICT-a.

Seminar je jednako namijenjen tehnolozima koji smišljaju i primjenjuju alate za upravljanje znanjem, kao i stručnjacima koji se bave znanjem i upravljanjem ljudskim resursima u organizacijama.

Radionica će sa svim sudionicima pokušati odgovoriti na neka od pitanja poput:

  • Koliko je znanje organizacije zaista bitno za poslovni uspjeh u svijetu i u današnjoj RH?
  • Koja su znanja bitna?
  • Treba li nam zaista razmjena znanja između obrazovne zajednice i industrije? Kakva? Kako?
  • Treba li razmjena znanja unutar obrazovne zajednice? Postoji li? Što treba učiniti?
  • Zašto znanje nema dovoljnu vrijednost u RH i što se može i treba učiniti?
  • Koja je zapravo uloga tehnologije u upravljanju znanjem?
  • Koja su ključna svojstva tehnoloških rješenja da bi zaista pomagala pri upravljanju znanjem?

Kao uvod u panel diskusiju služit će predavanja predstavnika organizacija koja po tom pitanju već rade i mogu poslužiti bilo kao izvor dobre prakse, bilo kako primjer kakvi se problemi u praksi susreću.

Satnica:
14:30 Zašto MIPRO treba novu temu, Petar Biljanović (MIPRO)
14:40 ICT u upravljanju znanjem organizacije, Predrag Pale (FER)
15:00 Filter, educate, execute – Edukacija u uspješnoj tvornici znanja, Ninoslav Čerkez (IN2)
15:20 Edukacijom po edukaciju-upravljanje znanjem u Podravci, Snježana Šlabek (Podravka)
15:40 L(K)MS u Hrvatskoj: kome treba, tko ga ima, a kome je koristan?, Saša Dumić (Cognita)
16:00 Stanka
16:20 Prijenos znanja – budućnost sistem integratora, Mladen Tabak (Verso)
16:40 Zašto Končaru treba upravljanje znanjem?, Ante Martinić (Končar)
17:00 Upravljanje znanjem kao cilj FP7 projekta GlowBrain, Srećko Gajović (GlowBrain)
17:20 Stanka
17:35 Okrugli stol
18:35 Zaključak (Predrag Pale, Petar Biljanović)


Opatija - 170 godina turizma:

Opatija, često nazivana i biser Jadrana, jedna je od najpoznatijih destinacija u Hrvatskoj s turističkom tradicijom koja ove godine slavi 170 godina. Smještena uz rub Mediterana, na obali Kvarnerskog zaljeva i padinama planine Učke koje se blago spuštaju prema moru, Opatija svojim klimatskim karakteristikama, prekrasnom arhitekturom, kvalitetnim hotelima, prekrasnim njegovanim parkovima i šetnicama pruža mogućnosti za ugodan boravak tijekom cijele godine.

Prvi je čari Opatije otkrio riječki patricij Iginio Scarpa, sagradivši ovdje 1844. godine svoj ljetnikovac koji je nazvao Villa Angiolina po svojoj preminuloj supruzi, čime je otvoren put razvoju turizma. To je bio tek početak.

Hotel je otvoren 27. ožujka 1884. godine. Nazvan je Hotel Quarnero, a gosti su na raspolaganju imali 60 soba. U to vrijeme nastaju i brojne luksuzne vile, ljetnikovci, hoteli, pansioni, sanatoriji, paviljoni, kupališta, šetališta i parkovi. U Opatiju dolaze najpoznatiji liječnici Monarhije i otvaraju sanatorije, grade se šetališta i kupališta. Opatija je tako uz Nicu, Karlove Vare, Cannes i Biarritz postala jedno od najznačajnijih europskih mondenih lječilišta devetnaestog i prve polovice dvadesetog stoljeća.

Ovdje su boravili kraljevi i carevi, književnici, filozofi, pisci, pjesnici i glazbenici. Spomenimo cara Franju Josipa, cara Vilima II, rumunjsku kraljicu Elizabetu, poznatu kao pjesnikinju koja je svoje pjesme objavljivala pod pseudonimom Carmen Sylva, zatim caricu Sissi, pisce A. P. Čehova i Jamesa Joycea, plesačicu Isadoru Duncan, skladatelje Gustava Mahlera i Giacoma Puccinija. Vidjeti i biti viđen - za to je trebalo doći u Opatiju.

Nakon II. svjetskog rata, turizam u Opatiji orijentira se na ljetnu sezonu i na razvoj kongresne ponude. Kroz svo to vrijeme, Opatija je svoju važnost destinacije koja pruža nešto posebno zadržala do danas.

Osvojit će vas mnogočime - prvorazrednim kongresnim sadržajima, odličnim smještajem, wellness centrima za odmor i opuštanje, te ljubaznim i uslužnim osobljem koje će izaći ususret svim vašim željama. Ne zaboravimo ni gastronomiju kroz koju ćete upoznati naše autohtone namirnice, jela i prvoklasna vina.

Upoznajte Opatiju, i neka Opatija upozna vas!


Detaljnije informacije se mogu potražiti na www.opatija.hr i www.opatija-tourism.hr.

Download
 
News about event
Currently there are no news
 
Patrons - random
Končar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u Zagrebu