Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)
Tehničko kosponzorstvo

 
Pohrana događanja
Prof. Csaba Szabó - pozvani predavač na savjetovanju SSE

Csaba Szabó, redoviti profesor na Fakultetu elektrotehnike i informatike Tehničkog sveučilišta u Košicama, Slovačka, održat će pozvano predavanje na temu “Evolucija arhitekture softverskih sustava – objašnjeno pomoću modela” u okviru konferencije SSE
 



 

Najvažnija odluka u ranoj fazi razvoja softvera je dizajn arhitekture sustava. U ovom će predavanju biti postavljeno kako se modelira ovaj slučaj i kako se taj model može koristiti za donošenje odluka u razvoju softvera. Zatim će se pomoću modela simulirati evolucija softverskog sustava. Budući da paralelno s evolucijom sustava i njegove okoline postoji i svojevrsna evolucija u razumijevanju temeljne domene i problema od strane softverskog tima, očito je da početni dizajn arhitekture sustava također postaje predmet evolucije. Vrste i načini ove evolucije glavna su tema ovog predavanja. U njihovu modelu, razvija se arhitektura sustava web aplikacije temeljene na klijent-poslužitelj arhitekturi uključujući tehnološki stog na strani klijenta i tehnološki stog koji je prisutan na strani poslužitelja u distribuiranom mrežnom okruženju. 

Csaba Szabó izvanredni je profesor na Odjelu za računala i informatiku, Fakulteta elektrotehnike i informatike, Tehničkog sveučilišta u Košicama. Njegovo istraživanje usmjereno je na različite teme u softverskom inženjerstvu uključujući opis ponašanja softvera i testnog softvera, inženjering zahtjeva, razvoj softvera i autonomno računalstvo. Autor je više od 120 publikacija, a od 2015. član je uredničkog odbora časopisa Egyptian Computer Science Journal. Gospodin Szabó aktivan je u istraživanju metoda energetskog profiliranja za softver i softverske procese, kao i u evoluciji softverske arhitekture i simulaciji softverskog upravljanja projektima.

Dobrodošli ste pridružiti nam se. Točan datum i mjesto predavanja bit će objavljeni naknadno.

Više informacija o predavači i njegovu predavanju možete pročitati ovdje.


[natrag na događanja]
11. ožujak 2024