Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)
Tehničko kosponzorstvo

 
Pohrana događanja
ICT for a Smart and Green Present and Future!

EU i Hrvatska se nalaze u fazi važnih strateških odrednica i realizacije programa za obnovu i oporavak. U tom svjetlu usvajanje i primjena novih tehnologija imaju istaknuto mjesto. Stvaranje novog gospodarstva i tržišnog prosperiteta jedino je moguće brzim i kvalitetnim prilagodbama novih platformi i paradigmi.

 
Dosadašnji gospodarski rast odnosio se prema potrošnji prirodnih resursa kao da su neograničeni. Posljedica toga je sadašnja kriza prirodnih (primarnih) resursa (izvora) uz prijetnju nestašice sirovina i sve veće cijene. Danas se sve više društava/država i ekonomista okreće drugim modelima gospodarstva, prema kojima se može stvarati bez uništavanja okoliša. Postoji sve veća potreba za prijelazom na zeleno (održivo) gospodarstvo preko naprednog upravljanja resursima, korištenje ekonomskih instrumenata koji pogoduju zaštiti okoliša, podržavanje inovativnih projekata, provođenje učinkovitije politike upravljanja energetikom, vodama i otpadom te ulaganje napora u razvoj održive potrošnje i proizvodnje. Takve tematske aktivnosti predstavljaju težnju na 46. skupu MIPRO 2023 sukladno sloganu u naslovu.
 
Uključite se u predstavljanju znanstvenih, tehnoloških i proizvodnih inovativnih rješenja u smjeru: Pametne i zelene sadašnjosti i budućnosti.
 
Karolj Skala
Predsjednik Međunarodnog programskog odbora

[natrag na događanja]
19. rujan 2022