Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvo

 

 

 

Download
 


 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) postala skupni član MIPRO-a

Temeljem dogovora o budućoj suradnji Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) postala je novi skupni član MIPRO-a.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (www.zsem.hr) započela je s radom u rujnu 2002. godine, upisom prve generacije studenata. No, taj je početak zapravo bio kulminacija dugogodišnjeg rada pojedinaca, koji su imali cilj dovesti najbolje prakse svjetskih poslovnih škola u Hrvatsku te stvoriti poslovnu školu koja bi bila rasadnik talentiranih poslovnih ljudi i izvor komparativne prednosti Hrvatske u novim okvirima tržišnog natjecanja.

Misija ZŠEM-a je prenijeti vrijednosti, znanja i vještine potrebne studentima za dugoročan uspjeh u globaliziranom poslovnom svijetu izloženom stalnim tehnološkim i tržišnim promjenama. Misija ZŠEM-a ispunjava se kroz: njegovanje poslovnih vrijednosti i prenošenje tih vrijednosti kao važnoga koda, ugrađenog u život Škole i u sve razine stručnog obrazovanja naših polaznika; usvajanje, prenošenje i povećanje znanja iz područja ekonomije i poslovne administracije; usvajanje i prenošenje vještina potrebnih za poslovanje na globalnoj razini, te za prilagođavanje tržišnim i tehnološkim promjenama.

Vizija ZŠEM-a jest postati prepoznatljivom kao vodećom međunarodno akreditiranom školom ekonomije i menadžmenta u Republici Hrvatskoj, s velikom zajednicom alumnija, uspješno obrazovanih i zaposlenih studenata, koja se stalno povećava i obogaćuje svoj fond znanja i vještina.

Akreditacije i priznanja:
 

ZŠEM je reakreditirana visokoškolska ustanova – Potvrda Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, KL: UP/I-602-04/12-13/00009, UR.BR: 533-07-12-0002, od 27.02.2013.
 

ZŠEM je postigla i međunarodnu akreditaciju te je postala prvom hrvatskom AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) akreditiranom poslovnom školom, te je time ušla u zajednicu pet posto (5%) najkvalitetnijih poslovnih škola u cijelome svijetu.
 

Francuski portal Eduniversal proglasio je ZŠEM najboljom poslovnom školom u Hrvatskoj za 2008., 2009., 2010., 2011., 2012., 2013., 2014., 2015., 2016., 2017., i 2018. godinu i jedina u Hrvatskoj uvrštena u kategoriju 4 Palme koja predstavlja izvrsnost top poslovnih škola sa značajnim međunarodnim utjecajem.
 

ZŠEM postao centrom izvrsnosti u edukaciji HR specijalista (Society for Human Resource Management).

Studiji i studijski programi:


Preddiplomski studiji: Studij ekonomije i managementa, Studij poslovnog prava i ekonomije, Studij poslovne matematike i ekonomije;
Diplomski studiji: Specijalistički diplomski stručni studij - MBA program, Diplomski studij ekonomije;
Executive MBA Program; Diplomski program dvostruke diplome
Doktorski studij: DBA program (Doctorate in Business Administration). Program se odvija u suradnji sa Sheffield Business School (SBS) koji ZŠEM izvodi u suradnji sa Sheffield Hallam University. Titula koja se stječe po završetku je najviša dostignuta kvalifikacija u visokom obrazovanju – Doctor of Buissness Administration.

Mreža međunarodnih partnera: Sjeverna i Južna Amerika, Europa, Azija, Afrika, Australia.

U proteklih petnaestak godina, na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa diplomiralo je više od 2800 studenata, koji sada rade u najvećim i najcjenjenijim tvrtkama i institucijama kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Oko 94% ZŠEM-ovaca prvi posao pronalazi kroz godinu dana po zavšetku studija.


[natrag na događanja]
15. ožujak 2019

 

Novosti
 • 31.5.2019

  Organizirajte savjetovanje ili radionicu na skupu MIPRO 2020

  [više]

   

 • 30.5.2019

  Završio skup MIPRO 2019

   
   

  Savjetovanjem DC - Raspodijeljeno računarstvo u znanosti o podacima i biomedicinskom inženjerstvu, u petak 24. svibnja je s radom završio 42. međunarodni ICT skup MIPRO 2019. [više]

   

 • 30.5.2019

  Četvrti dan skupa MIPRO 2019

   
   

  Četvrti dan ovogodišnjeg skupa MIPRO, u četvrtak 23. svibnja, započeo je s plenarnim keynote predavanjem „Strateško planiranje u visokom obrazovanju i znanosti“ koje je održala ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak u sklopu prezentacije rezultata projekta Hrvatske zaklade za znanost HigherDecision. [više]

   

 • 30.5.2019

  Svečano otvoren MIPRO 2019

   
   

  Već tradicionalno, trećeg dana, u srijedu je svečano otvoren MIPRO 2019. Skup su otvorili predsjednik Hrvatske udruge MIPRO dr. sc. Miroslav Poljak, te predsjednik Međunarodnog programskog vijeća MIPRO-a, akademik Karolj Skala. [više]

   

 • 30.5.2019

  MIPRO 2019 – drugi dan

   
   

  Drugi dan održavanja skupa MIPRO 2019 održana je radionica „Kako poučavati matematiku u inženjerskom kontekstu“, stručna prezentacija Grupe KONČAR, dva okrugla stola, sedam savjetovanja i nastavak seminara cjeloživotnog obrazovanja. [više]

   

 • 30.5.2019

  Prvi dan skupa MIPRO 2019

   
   

  Prvi dan održavanja 42. međunarodnog ICT skupa MIPRO 2019 obilježila je radionica dr. Zoltána Juhásza, tri seminara cjeloživotnog obrazovanja i početak savjetovanja Računala u obrazovanju. [više]

   

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
HATZUNIPUT-HT ZagrebHEP ZagrebSveučilište u Zagrebu