Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti


DO POČETKA SKUPA

 

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
MIPRO postaje mjesto protoka ICT tehnologije

MIPRO evoluira u EU prepoznatljivu diseminencijsku infrastrukturu


MIPRO svjedoči sveobuhvatni razvoj i rađanje umjetne inteligencije


MIPRO nakon 4 desetljeća  se prilagođava razvoju  u smjeru da postane prepoznatljiv centar za diseminenciju ICT tehnologije. To se postiže otvaranjem i povezivanjem MIPRO-a sa relevantnim EU asocijacijama i ustanovama. Na taj način se teži stvoriti suradnička mreža koja će poslužiti našim članovima i suradnicima da MIPRO prepoznaju kao infrastrukturu za diseminenciju, komunikaciju i suradničku platformu.


42. skup MIPRO 2019  (20. do 24. svibnja u Opatiji) će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i  šest ministarstava RH.


Ovogodišnji međunarodni ICT skup, kroz 14 savjetovanja prezentirat će 354 prihvaćenih radova iz 34 zemalja i 11 pozvanih predavanja, što predstavlja porast oko 15 posto u odnosu na prošlu godinu.


Osim savjetovanja bogati program se sastoji  od brojnih događanja;  5 plenarnih istaknutih predavanja, 6 radionica, 5 okruglih stolova, 3 seminara, 2 gostujuća događaja, prezentacije tvrtki i izložbe.


Ističemo plenarni okrugli stol Strategija razvoja umjetne inteligencije i pametnih okruženja na kojoj će uz ministra gospodarstva  Darka Horvata  sudjelovati istaknuti znanstvenici Instituta Ruđer Bošković, ravnatelj dr. sc. David Matthew Smith, prodekan za znanost FER-a prof. dr. sc. Nikola Mišković, dekan FOI prof. dr. Neven  Vrček, direktorica Erikson Nikola Tesla  Mr. Gordana Kovačević, direktorica Microsofta Tatjana Skoko i drugi istaknuti eksperti u području. Plenarni panel će voditi prof. dr. Slavko Vidović.


Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. Blaženka Divjak će održati istaknuto predavanje na temu  Strateško planiranje u visokom obrazovanju i znanosti.


Značajno je istaknuti da MIPRO traje cijeli tjedan i da počinje sa 6  suvremenih cjelodnevnih tečajeva. Osim prijenosa znanja, novih tehnoloških rješenju MIPRO kroz okrugle stolove djeluje na određenje strateških pravaca razvoja i analize razvoja i tržišta. Stoga MIPRO se okreće i prema malom poduzetništvu u pogledu inovativnosti i uspješnosti na tržištu.


Detalji se nalaze u Programskoj brošuri koja se nalazi u prilogu. Ostale detalje možete naći na www.mipro.hr.


Za sve informacije i dodatnih izjava stojim na raspolaganju:


Prof. dr. Karolj Skala
Predsjednik Programskog odbora MIPRO
GSM: 098 209 816
sklala@irb.hr


[natrag na press]
16. svibanj 2019


 

Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 

Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Ekonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u ZagrebuHATZUNIPUT-HT Zagreb