Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti


DO POČETKA SKUPA

 

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Održan sastanak Programskog odbora skupa MIPRO 2018

U srijedu, 31. siječnja, održan je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu sastanak Programskog odbora 41. međunarodnog skupa MIPRO 2018 koji je vodio v.d. predsjednik Programskog odbora Karolj Skala.

 

 



Pod prvom točkom dnevnog reda, Dugoročne strateške inicijative, Skala je govorio o pomlađivanju MIPRO-a članstvom i aktivistima uključivanjem mladih SME i startup tvrtki, o potrebi uvođenja inovativnih projekata poput edu, eMIPRO, web-portal, CMS Easy Chair i drugih. Naglasio je i potrebu snažnije međunarodne suradnje kroz umrežavanje i projekte, povećanje utjecaja MIPRO-a na naše gospodarstvo, kao i povećanje vidljivosti i diseminacije.

 

 



Voditelji pojedinih savjetovanja izvijestili su prisutne o pripremama svojih savjetovanja, broju prijavljenih radova, a govorilo se i o pokroviteljstvima i sponzorstvima, kao i aktiviranju Savjeta MIPRO-a. Dogovoreno je da voditelji ili njihovi suvoditelji trebaju dostaviti Skali sažetak o najzanimljivijim radovima i slogan. Sa hotelima su dogovoreni termini i prostori potrebni za odvijanje 41. skupa.

 

 



Pod točkom za prijedloge tema okruglih stolova, radionica i seminara na predstojećem skupu MIPRO 2018, potvrđeno je održavanje 4. CRO IGF okruglog stola pod nazivom „Hrvatski forum o upravljanju internetom“, održat će se tradicionalni seminari - HEP, IRP i CCE. Okrugli stol će se organizirati i u sklopu Dana gospodarstvenika.

 

 



Na prijedlog Petra Biljanovića da se MIPRO jače otvori prema gospodarstvu, u redovni program skupa se uvodi Dan gospodarstvenika koji će se održavati svake godine. Vladimir Olujić (STORM Grupa) kao uspješni poduzetnik je u dogovoru s Biljanovićem prezentirao prijedloge sažete u nekoliko točaka prema kojima će u suradnji sa Davorom Majetićem, direktorom HUP-a koncipirati konkretan prijedlog programa, te će on biti predstavljen na sastanku Programskog odbora. Krešimir Kristić iz EuroClouda je za taj dan predložio panel diskusiju o prognozi hrvatske pozicije u globalnom gospodarstvu na dulji period.

Sastanak je završio Skala i najavio nastavak dogovora putem telekonferencija.


[natrag na vijesti]
1. veljača 2018


 

Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 

Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
ENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u ZagrebuHATZ