Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Uspješno održan MIPRO 2016

Više od 1200 učesnika, prema evidenciji akreditacija, sudjelovalo je u petodnevnoj ICT manifestaciji MIPRO 2016,  koja je održana prošli tjedan u Opatiji. Prema riječima gostiju iz oko četrdesetak zemalja sa svih kontinenata, ali i brojnim ICT novinarima MIPRO je ove godine dobio epitet – glasovita ICT konferencija. Razlog je jednostavan.  MIPRO je kao ICT skup poznatiji od zemlje u kojoj se održava.

 



Broj znanstveno - stručnih radova s ICT područja u stalnom je porastu, pa se slobodno može reći da ne postoji niti jedan značajniji ICT znanstvenik ili stručnjak s ovih prostora koji na MIPRO-u nema  objavljen neki svoj rad. Ovaj skup prepoznali su i stručnjaci i znanstvenici iz cijelog svijeta pa radovi na MIPRO ne pristižu radovi samo iz Europe  već iz Australije, SAD-a,  Rusije, Japana, Kine, Južne Koreje, Saudijske Arabije, Indije, Alžira, Omana.

Uz znanstvene i stručne radove, brojne seminare, radionice, okrugle stolove, prezentacije i izložbu, najznačajniji dio MIPRO-a je petodnevno druženje, gdje se stručnjaci i znanstvenici, ali prije svega prijatelji i kolege druže u ugodnom Mediteranskom okružju razmjenjujući znanje i iskustvo, ali i nove ideje i projekte.

Predsjednik Programskog odbora, prof.dr.sc. Petar Biljanović, izjavio je: - U programskom definiranju skupova MIPRO prisutan sam od samih njegovih početaka, iz kasnih sedamdesetih i ranih osamdesetih godina kada smo imali manjak novca kojeg smo nadomještavali viškom entuzijazma i prijateljstva. MIPRO nisu stvarali vizionari već zaljubljenici u struku puno bliži pojmu „šljakera“ nego pojmu vizionara. To je puno puta u burnim vremenima spasilo MIPRO jer su „šljakeri“ uvijek prokopali pravi put. Mnogi tehnološki skupovi su ili nestali ili su se značajno smanjivali, dok je u istim uvjetima MIPRO po broju sudionika, po kvaliteti i broju sadržaja stalno rastao. Pri tome je MIPRO uvijek imao samo jednog idola: svakoga od tisuću svojih sudionika. Nikada nam nitko od njega nije bio važniji iako sve koji dođu na skup MIPRO izuzetno poštujemo.
I ovaj skup MIPRO pokazao je kako struka „diše“ i kamo ide i da Lijepa Naša u ICT-u ima jedno od svojih najljepših lica kojem MIPRO daje sve potrebno zdravlje, a ne samo kozmetiku.
Nadam se da ćemo dogodine dostojno obilježiti četrdeseti MIPRO i da ćemo javnosti po tko zna koji put uputiti poruku da jedna zemlja koja ne slijedi tehnološke trendove ne može biti ni uspješna ni slobodna, zaključio je Biljanović.


Održan po 39. put, MIPRO je ne samo i dalje ostao najveća i najznačajnija znanstveno - stručna ICT konferencija u ovom dijelu Europe, već se sprema za veliki jubilej – svoje 40. izdanje i to od 22. do 26. svibnja 2017. kako tradicija i nalaže - ponovo u Opatiji.


[natrag na vijesti]
8. lipanj 2016
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Ekonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u ZagrebuHATZUNIPUT-HT Zagreb