Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
MIPROvci Roman Trobec i Uroš Stanič dobitnici slovenskih nagrada za znanost

U sklopu dodjele Zois nagrada i priznanja, kao i Puhovih priznanja, slovenskih nagrada za znanost dodijeljenih 20. studenog u Ljubljani, dva su aktivna člana, redovni sudionici i članovi voditeljskih timova pojedinih savjetovanja skupova MIPRO – prof.dr.sc. Roman Trobec i prof.dr.sc. Uroš Stanič, okupljeni u grupu nagrađenu Puhovom nagradom za glavna postignuća u medicinskoj opremi.

Istraživači Instituta Jožef Stefan, među kojima i Uroš Stanič, a pod vodstvom Romana Trobeca, već godinama su na MIPRO skupovima izvještavali o istraživanjima na ECG mjeraču. Razvili su minijaturni uređaj za mjerenje EKG-a pomoću kojeg je moguće, u kombinaciji s osobnim mobitelom, tijekom obavljanja svakodnevnih radnji mjerenje aktivnosti rada srca više dana. Ova globalna tehnološka inovacija je uz partnere iz gospodarstva certificirana kao SAVVY EKG proizvod.

SAVVY EKG proizvod je mali (10 cm) i lagan (22 g težine) uređaj koji se pomoću standardnih samoljepljivih ECG elektroda pričvrsti na tijelo što bliže srcu, kako bi se tako izmjereni EKG prikazivao i pohranjivao na pametnom telefonu zbog kasnije obrade. Osim broja otkucaja srca, uređaj mjeri i intenzitet kretanja i temperature korisnika što omogućuje pouzdanije sveobuhvatno praćenje kroničnih pacijenata i osoba na opasnim radnim mjestima.

Jednostavno i sigurno rukovanje, te pristupačna cijena, omogućuje široku upotrebu ovog uređaja i služi kao izuzetan primjer uspješnog lanca znanja realiziran u proizvodnji koji dokazuje kako područje biomedicine nudi brojne mogućnosti za primjenu medicinskih uređaja i usluga.


[natrag na vijesti]
12. siječanj 2018
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
Končar Elektroindustrija ZagrebENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u Zagrebu