Traži  English (United States) Hrvatski (Hrvatska)

inovativno promotivno partnerstvoUmjetnom inteligencijom prema EU višejezičnosti

Tehničko kosponzorstvo

 
Download

Prijenos autorskih prava (radovi na hrvatskom jeziku)

  Izjava o dozvoli upotrebe autorskog djela

 

 

Časopisi koji objavljuju odabrane
radove 
skupova MIPRO 

 

 

 

DOGAĐANJAVIJESTIPRESS
Održan sastanak Programskog odbora MIPRO-a

U srijedu, 16. siječnja, održan je telekonferencijski sastanak Programskog odbora MIPRO-a, koji je vodio prof.dr.sc. Karolj Skala, predsjednik Programskog odbora.

Na početku su prihvaćeni zaključci prethodnog sastanka Programskog odbora održanog početkom prosinca prošle godine. U točki dva, Skala je informirao prisutne o tekućim aktivnostima vezanim uz organizaciju predstojećeg skupa MIPRO i samu udrugu. Posebno je istaknuo potrebu angažiranja nekolicine „lučonoša“ koji bi bili izabrani iz tematski povezanih seminara, a njihov bi zadatak bio organiziranje, praćenje i provođenje svih aktivnosti vezanih uz njihovu tematsku cjelinu. Time bi doprinosili povećanju broja seminara, radova i kvalitete.

U sljedećoj točki dnevnog reda govorilo se o broju prijavljenih sažetaka za skup MIPRO 2019 koji premašuje prošlogodišnje, pa je pretpostavka da će i uz određeni postotak neodobrenih radova u konačnici broj radova biti veći od očekivanog povećanja za 15 posto. Četvrta točka odnosila se na predstavljanje svih aktivnosti osim savjetovanja - okruglih stolova, radionica i seminara, a naglašeno je kako se puno očekuje od dvije teme - Pametni otoci i Umjetna inteligencija.

U petoj točki dnevnog reda bilo je riječi o organizaciji rada svakog voditelja savjetovanja i ostalih članova putem izrađenih tablica, dodavanju novih aktivnosti i prezentiranju pozvanih predavača i savjetovanja putem weba. Rok za dostavu sažetaka radova produžen je do 28. siječnja ove godine. Sljedeća točka se odnosila na provedene aktivnosti oko sponzora, dok je u točki sedam bilo riječi o početku priprema za MIPRO 2020.

Na kraju je zaključeno kako će se i ubuduće održavati telekonferencijski sastanci Programskog odbora s povremenim sastancima „u živo“.


[natrag na vijesti]
17. siječanj 2019
Dew Computing


Objavljena je knjiga o Dew Computingu


Springer je objavio novu knjigu o Dew Computing-u (Rosa računarstvo) kao začetnu razinu Dew-Fog-Cloud servisne hijerarhije. 


 
MIPRO otvara suradnju s:
  Public Administration
 


Prijašnji događaji
 
Projekti
 
Video
 
"MIPRO Gridvision" by Zorislav Šojat

Zorislav Šojat održava stranice orijentirane računalstvu, gdje se mogu pronaći mnogi video zapisi MIPRO konferencija, intervjui sa znanstvenicima i drugi zanimljivi materijali: http://gridvision.irb.hr/
 

Binarni kod
http://gridvision.irb.hr/Binarni_kod/


Dodjela Zlatne povelje MIPRO-a i razgovor s Branimirom Makancem

 

 
Kolumne
 
Suorganizatori - nasumično
ENT ZagrebA1 HrvatskaEkonomski fakultet RijekaTehničko veleučilište u ZagrebuHATZ